Μόντε Κάρλο: Ξεπέρασε τον… πατέρα του και προκρίθηκε στους “16” ο Ρουντ (vids)

Το νικηφόρο σερί συνεχίζεται για τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος μετά από τον τίτλο στο Εστορίλ επικράτησε, έστω και δύσκολα, του Ολλανδού Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ με 7-5, 7-6(1) μετά από 2 ώρες και 17 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του τουρνουά, φτάνοντας τις 8 συνεχόμενες νίκες στο χώμα.

Εκτός από την πρόκριση στη φάση των “16” ο Ρουντ σημείωσε την 6η νίκη του στη διοργάνωση του Μόντε Κάρλο, περισσότερες από κάθε άλλο Νορβηγό συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα και προπονητή του, Κρίστιαν. 

Ο 24χρονος

και Νο4 του κόσμου, λίγο έλειψε να πληρώσει τα πολλά χαμένα break-points (5/13), όμως από την άλλη έδειξε ότι το πνευματικό του παιχνίδι είναι σε πολύ καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή επιστρέφοντας από 1-4 στο 2ο set

Clay-court tennis at its finest @CasperRuud98 #RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/YpuZ9xsGB2

Tennis TV (@TennisTV) April 12, 2023

Στο 1ο set o Νορβηγός χρειάστηκε να “σπάσει” δύο φορές το service του φαν ντε Σάντσχουλπ (3-2, 6-5) για να πάρει το προβάδισμα με 1-0, καθώς ο Ολλανδός ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει σε 4-4. 

Στο 2ο set o No31 στην παγκόσμια κατάταξη δέχθηκε break από τον Ρουντ (0-1), ωστόσο στη συνέχει πήρε τα τέσσερα επόμενα games φτάνοντας στο 4-1. Ο Ρουντ απάντησε με τρία αναπάντητα games ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ λίγο αργότερα “έσβησε” set-point του Ολλανδού ισοφαρίζοντας και πάλι σε 5-5. 

Ό,τι δεν κατάφερε ο φαν ντε Σάντσχουλπ σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Ρουντ φτάνοντας σε break (6-5) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. Όμως και πάλι μετά από ένα μέτριο service-game δέθηκε break με το set να οδηγείται στο tie-break. 

Make that 9⃣ straight wins on clay ‍@CasperRuud98 gets one back vs van de Zandschulp 7-5 7-6(1), taking revenge for their match in Miami!#RolexMonteCarloMasters pic.twitter.com/2DrW7WUtXB

Tennis TV (@TennisTV) April 12, 2023

Εκεί ο Νορβηγός προηγήθηκε με 5/0 βάζοντας τέλος στις ελπίδες για επιστροφή του Ολλανδού, κλείνοντας τελικά το ματς με 7/1 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους “16” και παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον Ολλανδό στο πρόσφατο Miami Open. 

Στη συνέχεια ο Ρουντ θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ο οποίος έκανε τη μίνι-έκπληξη επικρατώντας του Άλεξ ντε Μινόρ με 6-3, 6-2 σε 70 λεπτά.

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Ξεπέρασε τον… πατέρα του και προκρίθηκε στους “16” ο Ρουντ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα