Τζόκοβιτς: “Πολύ απαιτητική η προσαρμογή στο χώμα”

Στο πρώτο του χωμάτινο τουρνουά στη σεζόν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει την κόκκινη επιφάνεια και αυτό επεσήμανε στις δηλώσεις του μετά την απαιτητική νίκη επί του Ιβάν Γκάχοφ για το 2ο γύρο του Monte Carlo Masters την Τρίτη.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του αγώνα ενώ ο εκνευριστικός αέρας και το γεγονός ότι ο αριστερόχειρας Γκάχοφ δεν είχε να χάσει κάτι, έπαιξαν επίσης ρόλο στην μέτρια απόδοση του Σέρβου.

“Αυτή τη στιγμή χρειάζομαι παιχνίδια. Τα προπονητικά σετς είναι κάτι

που βοηθάνε αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τα επίσημα παιχνίδια. Ελπίζω να έχω όσο το δυνατόν περισσότερα ματς αυτή την εβδομάδα. Χαίρομαι που κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο γιατί ελπίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και πιο εύκολα στη συνέχεια” είπε ο 35χρονος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα.

Ο δύο φορές πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο και κάτοχος 18 τίτλων στο χώμα, υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε ξεκίνημα της χωμάτινης περιόδου.

“Το χώμα για μένα είναι η πιο απαιτητική επιφάνεια για να προσαρμοστείς και να βρεις ρυθμό. Για κάποιους άλλους ίσως είναι πιο φυσιολογική η μετάβαση, η κίνηση και οι εκτελέσεις χτυπημάτων. Εγώ χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Πάντα έτσι ήταν στην περίπτωσή μου.

“Στη διάρκεια της καριέρας μου, χρειαζόμουν 1-2 εβδομάδες με τουρνουά στο χώμα για να ξεκινήσω να παίζω καλά. Το ίδιο ισχύει και φέτος, αν και προπονήθηκα καλά τρεις εβδομάδες και νιώθω καλά στις προπονήσεις. Είναι διαφορετικό όμως να παίζεις αγώνα, ειδικά σήμερα που είχε αέρα και δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό. Έπαιζα και με έναν αριστερόχειρα που δεν είχε να χάσει τίποτα. Όλα αυτά παίζουν ρόλο στο πως νιώθεις στο χώμα” είπε.

The post Τζόκοβιτς: “Πολύ απαιτητική η προσαρμογή στο χώμα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα