Μόγια: “Φαβορί για τον τίτλο ο Ράφα”

O προπονητής του Ράφα Ναδάλ και πρώην Νο1 του κόσμου Κάρλος Μόγια, παραχώρησε συνέντευξη στο El Partidazo de COPE μετά τη νίκη του Ισπανού κόντρα στον Σαποβάλοφ στον προημιτελικό, μιλώντας για το δύσκολο ματς που είχε ο Ράφα, αλλά και για το όνειρο της κατάκτησης του 21ου Grand Slam στο Australian Open.

“Υπήρξαν αμφιβολίες κατά τη διάρκεια του ματς, ναι” παραδέχτηκε ο Μόγια.

“Δεν περίμενα τη νίκη όταν ξεκίνησε

το πέμπτο σετ, αλλά έγινε το θαύμα. Μετά το παιχνίδι ο Ράφα είχα χάσει 4 κιλά, η αφυδάτωση ήταν μεγάλη”

“Από το τέλος του δεύτερου σετ είδαμε ότι ο Ράφα είχε σημειώσει πτώση ταχύτητας. Με τη θερμοπληξία, ήταν πραγματικά νεκρός. Αυτή η επιπλέον μέρα ξεκούρασης είναι μια ευλογία για εμάς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι για τα ημιτελικά θα είναι στο 100% του” υποσχέθηκε ο Ισπανός.

“Πριν από δύο μήνες είχαμε αμφιβολίες για το αν θα φτάναμε εδώ, ούτε στο πιο αισιόδοξο σενάριο δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα έφτανε στους ημιτελικούς”

“Δεν περιμέναμε να είμαστε εδώ… αλλά μιλάμε για τον Ράφα”

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα κατάκτησης του 21ου Grand Slam ο Μόγια αναφέρθηκε σε αυτό ως ένα “όνειρο”.

“Δεν μιλάμε για το 21ο, ξέρουμε ότι υπάρχει εκεί, αλλά ο τρόπος για να το αποφύγουμε είναι να μην του δίνουμε μεγάλη σημασία” είπε.

Επιπλέον, για όλα όσα έχουν συμβεί με τον Τζόκοβιτς, ο Μόγια δεν θέλησε να μπει σε ιδιαίτερη συζήτηση λέγοντας:

“Στην Αυστραλία έχουν ελέγξει πολύ καλά την πανδημία και κάνουμε λάθος αν θέλουμε να τους επικρίνουμε ή να τους πούμε πώς πρέπει να το χειριστούν”

“Κάθε χώρα έχει τους κανόνες της, 98 τενίστες τους τήρησαν, ένας δεν ήρθε καν και ένας άλλος ήρθε αλλά… καλά” πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω σχόλιο.

Κλείνοντας ο Κάρλος ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί φαβορί για τον τίτλο τοποθετώντας τον Ράφα σε αυτή τη θέση.

“Και  οι τέσσερις ημιφιναλίστ είναι πιθανοί νικητές αυτού του Grand Slam. Αλλά βάζω τον Ράφα, προφανώς, ως φαβορί, παρόλο που ο Μεντβέντεφ ξέρει ήδη πώς είναι να κερδίζεις ένα Slam και είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος αντίπαλος αυτή τη στιγμή. Πρώτα θα έβαζα τον Ράφα και μετά τον Μεντβέντεφ” παραδέχτηκε ο Μόγια.

ΑΟ MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μόγια: “Φαβορί για τον τίτλο ο Ράφα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα