Μια θέση στην ιστορία για τους 4 ημιφιναλίστ

Η υπόθεση του Νοβακ Τζόκοβιτς είχε θέσει σε δεύτερο πλάνο το αγωνιστικό μέρος του Australian Open, όμως με την απέλαση του Σέρβου η κανονικότητα αποκαταστάθηκε στη Μελβούρνη και όλοι επικεντρώθηκαν στις μάχες εντός court.

Πλέον, είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου Grand Slam της σεζόν και οι ημιτελικοί των ανδρών που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά την Παρασκευή και οι δύο, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς και οι τέσσερις

ημιφιναλίστ έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία στο άθλημα του τένις.

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι δύο νίκες μακριά από το να γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που έχει στην κατοχή του 21 Grand Slam τίτλους, αφήνοντας πίσω του τους δύο βασικούς αντίζηλούς του, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Παράλληλα, ο 35χρονος Ισπανός στοχεύει να γίνει μόλις ο δεύτερος τενίστας μετά τον Νόλε που θα έχει στην κατοχή του από δύο, τουλάχιστον, τρόπαια σε καθένα από τα τέσσερα Majors της χρονιάς.

Ο ίδιος δεν φαίνεται να συγκινείται από το μέγεθος του επιτεύγματος και παρουσιάζει μια πιο ρεαλιστική και ταπεινή προσέγγιση…

“Δεν πιστεύω ότι η ευτυχία μου εξαρτάται από το αν έχω ένα ή περισσότερα Grand Slam από τους άλλους ή αν οι άλλοι έχουν περισσότερα από εμένα” είπε μετά την πρόκριση επί του Σαποβάλοφ στα προημιτελικά.

Ο Ματέο Μπερετίνι που θα αντιμετωπίσει τον Ναδάλ στον πρώτο ημιτελικό της Παρασκευής (05:30GR-Eurosport), βρίσκεται στο μονοπάτι ώστε να γίνει ο πρώτος Ιταλός στην ιστορία που κατακτά το Australian Open.

“Μου αρέσει η ιδέα να γράψω ιστορία για το Ιταλικό τένις. Είμαστε σπουδαία χώρα για το τένις” είπε ο 25χρονος Ιταλός που έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο 2ο ημιτελικό (10:30GR-Eurosport), μπορεί να γίνει ο πρώτος στην Open Era που κερδίζει το δεύτερο Major της καριέρας του, αμέσως μετά τον παρθενικό του Grand Slam τίτλο, στο US Open 2021.

“Αν αληθεύει, θα είναι όντως ιστορικό. Είναι τέλειο” αρκέστηκε να πει.

Τέλος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που θα αγωνιστεί στον 3ο του ημιτελικό στο Australian Open, έχοντας δημιουργήσει τη δική του παράδοση στη Μελβούρνη, θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά Grand Slam τίτλο.

“Κινούμαι στη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα μοιάζουν καλά για μένα μέχρι τώρα. Με το σωστό mindset, τη σωστή συμπεριφορά και την κατάλληλη εξέλιξη στο τουρνουά, οι πιθανότητές μου είναι πολύ καλές” τόνισε ο 22χρονος πρωταθλητής μας.

ΑΟ MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Μια θέση στην ιστορία για τους 4 ημιφιναλίστ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα