Μικρή πτώση για Στέφανο και Μαρία

Έγιναν γνωστές οι νέες κατατάξεις σε ΑΤΡ και WTA μετά από την πρώτη εβδομάδα της χωμάτινης περιόδου. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν αγωνίστηκαν σε κάποιο τουρνουά, για αυτό και έχουν μια μικρή πτώση στις θέσεις τους…

Αρχικά στο ανδρικό Tour, ο 19χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα δυο 250αρια τουρνουά που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στο χώμα, στο Μαρακές του Μαρόκο ή στο Χιούστον των ΗΠΑ, προκειμένου να

προετοιμαστεί κατάλληλα για τα προκριματικά του Monte Carlo Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τον αρχικό του στόχο και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του πρώτου Masters της σεζόν στην κόκκινη επιφάνεια, μετά από δυο νίκες στα προκριματικά του θεσμού σε βάρος των Ντιέπ και Μπάσιτς, όμως είδε την κατάταξή του να μειώνεται αυτήν την εβδομάδα.

Από το Νο69 στο οποίο ήταν ο “Στεφ” είδε τον εαυτό του να χάνει δυο θέσεις και να βρίσκεται πλέον στο Νο71 του κόσμου. Πάντως, αυτό αναμένεται να αλλάξει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού μόνο από τις δυο νίκες στα προκριματικά της διοργάνωσης και την είσοδό του στο main draw, πρόκειται να “αναρριχηθεί” κάποιες θέσεις και πιθανόν να πραγματοποιήσει και νέο ρεκόρ καριέρας, από το Νο69 το οποίο έχει αυτήν την στιγμή.

Η Μαρία Σάκκαρη από την πλευρά της, η οποία προετοιμάζεται για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Fed Cup, του οποίου τα play-off θα γίνουν αυτήν την φορά στην χώρα μας και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τατόι, είδε επίσης τον εαυτό της να υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η 22χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, από το Νο48 στο οποίο βρισκόταν έχασε μια θέση και πλέον είναι στο Νο49 του κόσμου, κι αυτό χάρις στην εξαιρετική πορεία της Λευκορωσίδας Αρίνα Σαμπαλένκα στο τουρνουά του Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό.

Η Σαμπαλένκα πραγματοποίησε άνοδο 14(!) θέσεων αυτήν την εβδομάδα κι έφτασε στο Νο47, για να “κλέψει” μια θέση από τις Ζαρίνα Ντιγιάς και Μαρία Σάκκαρη και να τις ρίξει λίγο πιο κάτω από ότι ήταν πριν.

ATP RANKINGS

WTA RANKINGS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μικρή πτώση για Στέφανο και Μαρία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα