Australian Open: Δεν εγγυάται τη διεξαγωγή του η Πολιτεία

Το ATP Tour ανδρών γνωστοποίησε στους παίκτες την Τρίτη ότι η έναρξη της σεζόν 2021 παραμένει στον αέρα λόγω των “δυσκολιών” στην Αυστραλία, η οποία ουσιαστικά είναι κλειστή όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είχε προγραμματίσει παίκτες και συνοδοί να φθάσουν στη Βικτώρια στα μέσα του Δεκέμβρη, ώστε να έχουν χρόνο να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων πριν από την έναρξη των διοργανώσεων τον Ιανουάριο.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της Βικτώρια, Ντάνιελ

Άντριους αμφισβήτησε το κατά πόσον είναι απαραίτητο οι αφίξεις των αθλητών να πραγματοποιηθούν τόσο νωρίς και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται με η Tennis Australia, ώστε να τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

“Η Tennis Αustralia εργάζεται μαζί με όλους τους εταίρους του και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα διεξαχθεί το Αυστραλιανό Όπεν,” είπε Άντριους στους δημοσιογράφους.

“Το αν χρειάζεται οι παίκτες να είναι εδώ το Δεκέμβριο είναι το άλλο ζήτημα”.

Το Αυστραλιανό Όπεν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου στο Melbourne Park, αλλά οι ημερομηνίες για το ATP Cup και τα υπόλοιπα event που οδηγούν στο πρώτο Grand Slam του έτους δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Εάν οι παίκτες δεν είναι σε θέση να εισέλθουν στην Αυστραλία μέχρι τον Ιανουάριο, δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στα τουρνουά προθέρμανσης.

Η ATP ανέφερε ότι εργάζεται “όσο το δυνατόν πιο σκληρά” για να παραδώσει τις ημερομηνίες των γεγονότων.

“Σε συζητήσεις με η Τennis Australia τις τελευταίες 24 ώρες, έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν νέες δυσκολίες γύρω από τις ημερομηνίες άφιξης που είχαν προγραμματιστεί για τους παίκτες και τις ομάδες τους”, ανέφερε η ATP σε ενημερωτικό δελτίο προς τους παίκτες.

Ο Γκρέγκ Τάιλι, πρόεδρος της Αυστραλέζικης Ομοσπονδίας τένις, δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα, ότι το διοικητικό όργανο είχε αποφασίσει να μετατοπίσει το ATP Cup και όλα τα άλλα εγχώρια τουρνουά στη Βικτώρια τον Ιανουάριο για να μετριάσει τον κίνδυνο των υλικοτεχνικών προβλημάτων που προκύπτουν από τα πρωτόκολλα του COVID-19.

Γιάννης Μαύρος

The post Australian Open: Δεν εγγυάται τη διεξαγωγή του η Πολιτεία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα