Φέντερερ: “Μπόργκ και Ράφα οι καλύτεροι έφηβοι στην ιστορία”

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του ATP Finals, έχοντας κερδίσει την διοργάνωση έξι φορές. Ίσως όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ελβετός μαέστρος κλήθηκε, μαζί με το θρυλικό Μπιόρν Μπόργκ, να συμμετάσχουν στη σειρά Champions Chat που έχει εγκαινιάσει το atptour.com, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την έναρξη της σπουδαίας διοργάνωσης.

Ο μαέστρος μίλησε για τις πρώτες του ημέρες και τις καλύτερες στιγμές του στο ATP

Finals, αλλά και για το πόσο θαυμάζει τον Μπιορν Μπόργκ.

Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης δεν ήταν και ο πιο ήρεμος παίκτης στην εφηβική του ηλικία. Ο Ελβετός παραδέχτηκε ότι λυπάται για τα ξεσπάσματα που είχε στην αρχή της καριέρας του.

“Είχα κάποια μεγάλα ξεσπάσματα. Κυρίως ήμουν εξοργισμένος από τον εαυτό μου” δήλωσε ο Φέντερερ.

Ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam δεν είχε την επιτυχία που είχαν οι Μπιόρν Μπόργκ και Ραφαέλ Ναδάλ ως έφηβοι και πιστεύει ότι για αυτό ευθύνεται η ιδιοσυγκρασία του.

“Ο Μπιόρν σε αντίθεση με εμένα κατάλαβε τι σημαίνει πρωταθλητής στις αρχές της καριέρας του, όντας έφηβος. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Μπιόρν μαζί με τον Ράφα είναι οι καλύτεροι έφηβοι παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού μας.

“Απλά χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο για να καταλάβω τα πράγματα. Πώς να χειριστώ την πίεση, την τηλεόραση, τους θεατές στο γήπεδο και να κατανοήσω τι σημαίνει σεβασμός για το παιχνίδι. Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά πώς είμαι τόσο ήρεμος και συγκροτημένος, επειδή με ξέρουν μόνο από την πρώτη μου νίκη στο Wimbledon το 2003 και έπειτα” πρόσθεσε.

Όπως συνηθίζεται στο Champions Chat, ο 39χρονος τενίστας ρωτήθηκε ποια πτυχή του παιχνιδιού του Μπιόρν Μπόργκ θα ενσωμάτωνε στο δικό του. Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε πολύ γρήγορα την επιλογή του.

“Το Backhand down the line ίσως. Ποτέ δεν αστοχούσε. Μαχόμουν με τον εαυτό μου για να βεβαιωθώ ότι μπορώ να χτυπήσω τέσσερα όμορφα backhands στη σειρά πάνω από το δίχτυ και αισθάνομαι ότι ο Μπιόρν μπορεί να κλείσει τα μάτια του και να το κάνει αυτό όλη τη νύχτα” τόνισε.

Στην ίδια ερώτηση απάντησε και ο Μπιορν Μποργκ, 12-φορές πρωταθλητής Grand Slam, μιλώντας με πολύ όμορφα λόγια για τον Ρότζερ.

“Μπορώ να πάρω όλο το παιχνίδι του; (γέλια). Έχει το τέλειο παιχνίδι, αλλά θα ήθελα να έχω το sliced backhand του. Είναι πολύ αποτελεσματικό και ξέρει ακριβώς πως να το χρησιμοποιήσει. Χρειάζομαι αυτό το κομμάτι, αν με ρωτάς”, είπε ο Μπόργκ.

Ο Ρότζερ μίλησε επίσης για την αγάπη που έχει στο ATP Finals και ισχυρίστηκε ότι η πρώτη του πρόκριση στην διοργάνωση, το 2003, του έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση.

“Ειλικρινά δεν έχει σημασία πού διεξάγεται το event. Θα πήγαινα στο φεγγάρι αν μπορούσα”, είπε ο Ελβετός. “Η πρόκριση στο Tennis Masters Cup (το 2003) ήταν τεράστια υπόθεση για μένα. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Ένιωθα ότι μπορούσα να νικήσω τους καλύτερους”.

Γιάννης Μαύρος

The post Φέντερερ: “Μπόργκ και Ράφα οι καλύτεροι έφηβοι στην ιστορία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα