Μ25 Bolzano: Μία ήττα και μια νίκη για Πέτρο Τσιτσιπά

12:32 5/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Η δράση στο χωμάτινο τουρνουά των 25.000$ της ITF που πραγματοποιείται στο Μπολτσάνο (2-8/8) συνεχίζεται, με τον Πέτρο Τσιτσιπά να γνωρίζει τον αποκλεισμό στον 2ο γύρο του απλού, αλλά λίγο αργότερα να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του διπλού, μαζί με τον Ρουμάνο Βίκτορ Βλαντ Κόρνεα.

Στον αγώνα του απλού, που προηγήθηκε, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα από τον προερχόμενο από τα προκριματικά 19χρονο Ιταλό και Νο1995 του κόσμου, Αντρέα

Γκόλα με 6-2, 6-2, σε μια αναμέτρηση που κράτησε 70 λεπτά. 

Ο Τσιτσιπάς, σε αντίθεση με τον πρώτο αγώνα στο Μπολτσάνο, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο service ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση κερδίζοντας μόλις το 50% στο 1ο service (18/36), αλλά και 38% (8/21) στο 2ο. 

Παράλληλα δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο service του Ιταλού, κερδίζοντας μόλις 9 πόντους (9/37) έχοντας 24% στις επιστροφές του. 

Από την άλλη, ο Γκόλα, έχασε 4 πόντους στο 1ο service (22/26), ενώ φάνηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν τελειώνοντας το παιχνίδι με 5/9 break-points (56%).

Το παιχνίδι ξεκίνησε από ένα break για τον κάθε παίκτη, με τον Γκόλα να παίρνει προβάδισμα με 1-0, αλλά τον Τσιτσιπά να παίρνει το χαμένο του service πίσω με τον Ιταλό να κάνει δύο συνεχόμενα διπλά λάθη σε κρίσιμο σημείο (1-1).

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν 4 σερί κερδισμένα games από τον Γκόλα (2 breaks) φτάνοντας στο 5-1, για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-2 μέσα σε 32 λεπτά.

Στο 2ο set o Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει τα 2 πρώτα service-game (2-2), όμως η συνέχεια άνηκε στον Ιταλό, ο οποίος με 4 σερί games έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στα προημιτελικά το διπλό

Λίγο αργότερα ο Πέτρος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε και στο διπλό, αφήνοντας πίσω τον αποκλεισμό του από τον Γκόλα και έχοντας ως παρτενέρ τον Ρουμάνο Βίκτορ Βλαντ Κόρνεα (Νο1 του ταμπλό), κατάφεραν να επιβληθούν των Ιταλών Κριστιάν Φελίν και Μαξιμίλιαν Φιγκλ με 7-5, 6-2 σε 74 λεπτά εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Οι Ιταλοί φάνηκαν, ουσιαστικά ανταγωνιστικοί μόνο στο 1ο set, φτάνοντας γρήγορα σε break και με hold στη συνέχεια προηγήθηκαν με 2-0. 

Η απάντηση από τους Τσιτσιπά και Κόρνεα ήρθε στο 6ο game, παίρνοντας πίσω το χαμένο τους service, ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ “χτύπησαν” με break και στο πλέον καθοριστικό σημείο του set (12o game) με αποτέλεσμα να το κλείσουν με 7-5 αποφεύγοντας το tie-break.

Στο 2ο σκέλος τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για το ελληνορουμανικό δίδυμο, το οποίο βελτίωσε ακόμα περισσότερο το service του, παραχωρώντας μόλις 4 πόντους, ενώ ήταν και αποτελεσματικό στους break-points (2/3).

To πρώτο break στο 2ο set, ήρθε όπως και στο 1ο set, στο 6ο game (4-2) το οποίο οι Τσιτσιπάς και Κόρνεα “εξαργύρωσαν με ένα εύκολο hold για να κλείσουν το παιχνίδι με ένα ακόμη break στο 8ο game

Οι Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά ένα εκ των ιταλικών διδύμων Πασκουάλ Ντε Τζιόρτζιο/Ρικαρντο Ντι Νοτσέρα και Ντάβιντε Πότσι/Αλεξάντερ Βάις. 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μ25 Bolzano: Μία ήττα και μια νίκη για Πέτρο Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα