Ολυμπιακοί Αγώνες - Στίβος: Με τα μεγάλα κοντάρια άρχισε τον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

12:32 5/8/2021 - Πηγή: Sport 24

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι σε καλή κατάσταση και το δηλώνει. Πριν από ένα μήνα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο SPORT24 είχε πει ότι θα έπαιρνε ένα ρίσκο. Θα δοκίμαζε να προετοιμαστεί με τα μεγάλα κοντάρια του επί κοντώ και αν έβλεπε ότι της βγαίνουν τα άλματα που θέλει θα αγωνιζόταν με αυτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σήμερα, στον τελικό του επί κοντώ (13:20

ΕΡΤ2, LIVE SPORT24) αποφάσισε ν' αρχίσει τον αγώνα της με τα μεγάλα κοντάρια. Ο αθλητής χρειάζεται να έχει άριστη τεχνική για να μπορέσει να τα λυγίσει, είναι σαφώς πιο δύσκολα στο χειρισμό από τα μικρότερα, αλλά μπορούν να τον ωθήσουν σε μεγάλες επιδόσεις. Και η Κατερίνα είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρει να έχει ένα μεγάλο άλμα που θα την στείλει στο βάθρο.

Αν μάλιστα αυτό είναι χρυσό, τότε θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κάνει το back to back.

Στον τελικό του επί κοντώ έχουμε διπλή ελληνική συμμετοχή, καθώς αγωνίζεται και η Νικόλ Κυριακόπουλου που έχει φετινό ρεκόρ άλμα στα 4.70μ. Η καλύτερη φετινή επίδοση της Στεφανίδη είναι 4.80μ. Την κορυφαία φετινή επίδοση έχει η Κέιτ Νατζότ (ΗΠΑ) με 4.95μ., ακολουθεί η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4.91μ., αμφότερες δεν έχουν διακριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) έχει καλύτερο φετινό άλμα στα 4.90μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

Keywords
Τυχαία Θέματα