Κόντρα στον κακό του δαίμονα

Την πρώτη του νίκη κόντρα στον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ψάχνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ένα rivalry που αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ έντονα στο μέλλον, έχοντας προοπτικές να μείνει στην ιστορία, είναι αυτό ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Οι δύο υπερταλαντούχοι τενίστες, θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά σήμερα σε επίπεδο ATP Tour, με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του ιστορικού τουρνουά στο Queen’s Club του Λονδίνου.

Ο

Αλιασίμ, παρ’ότι είναι δύο χρόνια μικρότερος από τον Στέφανο, σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Έλληνα τενίστα, δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα. Οι τρεις πρώτες αφορούσαν junior τουρνουά ενώ στην πρώτη τους “ανδρική” συνάντηση, τον κέρδισε και στο BNP Paribas Open τον περασμένο Μάρτιο.

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Αλιασίμ, προέρχονται από σπουδαίες ανατροπές στο 2ο γύρο του Fever Tree Championships, με τον 20χρονο Έλληνα να κερδίζει στο 2ο γύρο τον Ζέρεμι Σαρντί (4-6, 7-6, 7-6) ενώ ο 18χρονος Καναδός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Νικ Κύργιου (6-7, 7-6, 7-5).

Ο Αλιασί, Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει ρεκόρ 6-1 στην πρώτη του επίσημη grass court season, προερχόμενος από τον τελικό στη Στουτγκάρδη. Το σερβίς του είναι πραγματικά άσπαστο καθώς δεν έχει δεχθεί break αυτή την εβδομάδα ενώ στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του έχει βγάλει 95 άσους!

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο κεντρικό court και θα ξεκινήσει περίπου στις 16:00GR.

O νικητής θα αναμετρηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τον αντίστοιχο της αναμέτρησης μεταξύ του Μίλος Ράονιτς και του Φελισιάνο Λόπεζ (18:00GR).

Σβάρτσμαν-Μεντβέντεφ και Μαχού-Σιμόν τα άλλα δύο ζευγάρια της προημιτελικής φάσης.

QUEEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-2h)

Στο άλλο τουρνουά προετοιμασίας για το Wimbledon, στο Χάλε, ο Ρότζερ Φέντερερ θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του 10ου τίτλου του στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στο τελευταίο ματς της ημέρας (19:30GR) τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ.

Ο 37χρονος Ελβετός μετράει 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Ισπανό, μια εκ των οποίων στο γρασίδι (Wimbledon 2015).

Σε περίπτωση νίκης, ο Φέντερερ στα ημιτελικά θα αναμετρηθεί με το νικητή του αγώνα Τσόριτς-Ερμπέρ (17:00GR).

Οι άλλοι δύο γερμανικοί προημιτελικοί είναι Μπερετίνι-Κατσάνοφ (13:00GR) και Ζβέρεφ-Γκοφάν (15:00GR).

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Κόντρα στον κακό του δαίμονα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα