Κατέκτησε τη Σόφια και “έσπασε” το ρόδι ο Μεντβέντεφ – VIDEO

Τον παρθενικό του τίτλο ΑΤΡ για φέτος κατέκτησε ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, που επικράτησε του Μάρτον Φούτσοβιτς στον μεγάλο τελικό του Sofia Open και στέφθηκε πρωταθλητής στη Βουλγαρία…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΑΠΑΣ

Ο ανερχόμενος Ρώσος ήταν εξαιρετικός για ακόμη μια φορά, κατάφερε να περιορίσει την επιθετικότητα του Ούγγρου αντιπάλου του και παίζοντας ψύχραιμα στις κρίσιμες στιγμές, έκανε δικό του τον τίτλο στην πρωτεύουσα

της γειτονικής χώρας.

Μετά τους Μπαουτίστα Άγκουτ, Ντιμιτρόφ και Μπάσιτς, ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο του Sofia Open και έφτασε έτσι τους τέσσερις τίτλους σε επίπεδο ΑΤΡ, “σπάζοντας” το ρόδι για το 2019.

Ο Φούτσοβιτς μπορεί να κόντραρε αρκετά στο πρώτο σετ τον Ρώσο, όμως δεν μπόρεσε να του βάλει μεγάλα προβλήματα στη συνέχεια και ηττήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό (είχε 1/1 μέχρι σήμερα).

Μετά από 82 λεπτά αγώνα, το Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, έφτασε στη νίκη με σκορ 6-4, 6-3 και έφυγε από τη Σόφια με τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από μια φοβερή εβδομάδα.

Ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε να “σπάσει” δυο φορές το σερβίς του Φούτσοβιτς στο εναρκτήριο σετ του αγώνα. Αρχικά πήρε προβάδισμα με 4-3, πριν ο Ούγγρος εκμεταλλευτεί τα συνεχόμενα λάθη του και κάνει το μπρέικ πίσω.

Στο αμέσως επόμενο γκέιμ όμως, ο Μεντβέντεφ πήρε εκ νέου προβάδισμα με 5-4 και δεν χαρίστηκε αυτήν τη φορά, σερβίροντας εξαιρετικά για το 1-0 στον τελικό.

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, ο 22χρονος Ρώσος έκανε και πάλι δυο μπρέικ “κλείνοντας” τον αγώνα ελεγχόμενα. Πρώτα, “έσπασε” το σερβίς του Φούτσοβιτς στο 1-1, κι έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του.

Αφού έσωσε δυο μπρέικ πόιντς στο 3-2, σέρβιρε επιτυχημένα φτάνοντας στο 5-3, όπου και “έκλεισε” τον τελικό με τον δικό του εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας δηλαδή μπρέικ εκ νέου στον Ούγγρο, χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο.

Αυτός ήταν ο δεύτερος τελικός του Μεντβέντεφ τη φετινή χρονιά, όμως ο πρώτος στον οποίο κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο του νικητή, μιας και νωρίτερα μέσα στο 2019, είχε ηττηθεί στον τελικό του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί ο Ρώσος να μην κερδίσει κάποια θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, όμως θα πλησιάσει πολύ τον Φονίνι που βρίσκεται στο Νο15.

Από την άλλη πλευρά, ο φιναλίστ του Sofia Open θα κερδίσει εννέα θέσεις και θα φτάσει στο Νο38 του κόσμου, μόλις τρεις θέσεις πίσω από το ρεκόρ καριέρας του.

SOFIA OPEN SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

The post Κατέκτησε τη Σόφια και “έσπασε” το ρόδι ο ΜεντβέντεφVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα