Με στυλ... Μανόλο (video)

Με ενδεκάδα ανάγκης, με το μυαλό στο αποτέλεσμα και λογική Μανόλο Χιμένεθ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ παίζοντας όσο χρειάστηκε για να φτάσει στο τρίποντο! Ο Αλμπάνης ήρθε ξανά από τον πάγκο και έδωσε την ασίστ για το γκολ του Μάρκο Λιβάγια!

Τα πλάνα των προπονητών

Με τιμωρημένους Άλεφ, Πόνσε και τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτα... η ΑΕΚ
πήγε σε τέσσερις αλλαγές αναγκαστικά σε σχέση με το ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ! Ο Μπάρκας ήταν στην εστία. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ. Στο κέντρο Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Μπογέ και ο Κλωναρίδης πίσω από τον προωθημένο Λιβάγια!

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο ματς του Χάιμε Βέρα παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Χιλιανός είχε τον Στρέζο στην εστία. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης. Στο κέντρο οι Κυριακίδης, Νάστος. Η τριάδα μέσο-επιθετικά, δεξιά ο Ρικάρντο Βαζ αριστερά ο Νέιρα και στην μέση ο Ναμπί πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη.

Πάει και ο Χουλτ... πίεση ψηλά ο ΟΦΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για πρόβλημα στην φυσική κατάσταση αρκετών παικτών. Με την εκκίνηση του ματς, μόλις στο δέκατο λεπτό ο Χουλτ προστέθηκε στα προβλήματά του. Με μυϊκό πρόβλημα στον προσαγωγό εγκατέλειψε το γήπεδο και αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη! Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυναμικά, πίεσε ψηλά και δημιούργησε αρκετά προβλήματα κυρίως με τη συνεργασία των Δεληγιαννίδη και Βαζ στην δεξιά πτέρυγα.

Λιβάγια ο αντί-Πόνσε

Από το εικοστό λεπτό η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο. Έφτιαξε αρκετές μίκρο-ευκαιρίες στην εστία του Στρέζου. Ο ΟΦΗ οπισθοχώρησε αρκετά και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έγινε αρκετά απειλητική! Με ατομική ενέργεια του Αλμπάνη και σέντρα από αριστερά... ο Λιβάγια από κοντά σε κίνηση που θύμισε αρκετά Πόνσε μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 στο 37ο λεπτό! Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κροάτη και ενδέκατο φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Προσπέρασε ήδη τον περσινό αριθμό των δέκα τερμάτων που πέτυχε. Ημίχρονο 1-0!

Στο ίδιο τέμπο

Δεν άλλαξε κάτι με την εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ ψηλά να πιέζει αλλά να μην μπορεί να μπει στην περιοχή του Στρέζου με αξιώσεις. Ο ΟΦΗ προσπάθησε αλλά δεν έκανε και αυτός κάτι ιδιαίτερο, μια-δύο μίκρο-ευκαιρίες αλλά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Μπάρκα!

Αποθέωση Γιακουμάκη

Το μοναδικό ενδιαφέρον γεγονός στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν η αποθέωση του Γιακουμάκη. Ο δανεικός από την ΑΕΚ στον ΟΦΗ επιθετικός αποχώρησε στο 73ο λεπτό και κέρδισε το χειρόκροτημα του κόσμου αλλά και του Μανόλο Χιμένεθ! Ο ΟΦΗ στο τελευταίο ημίωρο είχε 60% κατοχή μπάλας αλλά δεν έκανε ευκαιρία! Η ΑΕΚ κράτησε το εύθραστο 1-0 ως το τέλος!

AEK : Μπάρκας - Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12' Αλμπάνης) - Γκάλο, Σιμόες, Μάνταλος, Μπογέ (83' Γιαννιώτας) - Κλωναρίδης (63' Κρίστιτσιτς) - Λιβάια

ΟΦΗ : Στρέζος - Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης - Κυριακίδης, Νάστος (73' Σακόρ) - Βαζ, Ναμπί, Νέιρα (59' Φερέιρα) - Γιακουμάκης (73' Βουό)
Keywords
Τυχαία Θέματα