Απογοήτευση, αλλά και περηφάνεια

Πολλοί είναι οι Έλληνες που βρέθηκαν στη Σόφια της Βουλγαρίας αυτό το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τους ημιτελικούς και τον τελικό του Sofia Open. Μεγάλος απών από εκεί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΙΑΠΑΣ

Η επισημοποίηση της συμμετοχής του Στέφανου Τσιτσιπά στο φετινό Sofia Open πριν μερικούς μήνες, ξεσήκωσε δικαιολογημένα κύμα ενδιαφέροντος για

το τουρνουά, στις τάξεις των Ελλήνων φίλων του αθλήματος.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι μια attraction για τη χώρα μας στο εξωτερικό και κακά τα ψέματα, δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει αρκετό κόσμο να προγραμματίσει το ταξίδι στη γειτονική χώρα, για την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου.

Όντας στο Νο2 του ταμπλό στο 250αρι τουρνουά της Σόφιας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά το βράδυ της Πέμπτης, με αρκετούς Έλληνες να δίνουν το παρών στην Arena Armeec και να προϊδεάζουν όλους, για το τι αναμενόταν να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αν ο 20χρονος συνέχιζε στη διοργάνωση.

Την Παρασκευή, και μετά την πρώτη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή στη Βουλγαρία, η Arena Armeec έμελλε να πάρει… γαλανόλευκο χρώμα ενόψει του προημιτελικού του κόντρα στον Γκαέλ Μονφίς.

Αυτό όμως, ήταν και το τελευταίο ματς του Στέφανου στο τουρνουά για το 2019. Ο Μονφίς ήταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια, όπως παραδέχθηκε και ο Στέφανος στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς, και απέκλεισε τον Έλληνα τενίστα από τη συνέχεια του θεσμού.

Εκτός αυτού όμως, “γκρέμισε” και τις ελπίδες όλων όσων είχαν προγραμματίσει να βρεθούν στη Σόφια το Σαββατοκύριακο, για να τον παρακολουθήσουν από κοντά στα ημιτελικά και, ίσως, στον τελικό.

Η απογοήτευση αυτών που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου το Σάββατο για να παρακολουθήσουν τους ημιτελικούς, ήταν εμφανέστατη για την απουσία του Ελληνικού στοιχείου.

Κοινός παρονομαστής όμως για όλους όμως, η περηφάνια για την ανάπτυξη του ελληνικού τένις, για την προώθηση του προϊόντος από τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών.

Πλέον είναι κάτι περισσότερο από εμφανές πως το ελληνικό τένις ανθίζει. Κι αν μιλούσαμε για στοιχεία που μας έδειχναν πως όντως το άθλημα ανεβαίνει στη χώρα, όμως δεν υπήρχαν γεγονότα που μπορούν να το αποδείξουν, το φετινό Sofia Open είναι σίγουρα αυτό που ψάχναμε.

Εκατοντάδες Έλληνες βρέθηκαν στην Βουλγαρία, και παρόλο που ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση, η περηφάνια και η ικανοποίηση που επικρατεί στις τάξεις των ανθρώπων του αθλήματος, δημιουργεί θετικό πρόσημο.

Ένας χρόνος είναι πολύς μέχρι το Sofia Open του 2020, όμως να είστε σίγουροι, πως την επόμενη φορά, κι εφόσον ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να αγωνιστεί στο τουρνουά, οι Έλληνες θα είναι πολύ περισσότεροι και οι συγκινήσεις αναμένεται ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον.

The post Απογοήτευση, αλλά και περηφάνεια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα