Κατέκτησε τη Νέα Υόρκη ο Όπελκα

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε ο Ράιλι Όπελκα με φοβερή νίκη στον τελικό επί του qualifier Μπράιντεν Σνουρ

Το σερβίς του Ράιλι Όπελκα έκανε τη διαφορά και στον τελικό του New York Open, με τον 21χρονο Αμερικανό να κερδίζει στις λεπτομέρειες και στο 6ο του championships point, τον Μπράιντεν Σνουρ με 6-1, 6-7(7), 7-6(7).

Ο Όπελκα, έβγαλε 43 ακόμη άσους στο τουρνουά και δεν απειλήθηκε καθόλου στα δικά του service game,

χωρίς όμως αυτό να μπορέσει να τον οδηγήσει σε μια πιο ελεγχόμενη και άνετη επικράτηση.

Το αντίθετο, ο πανύψηλος Αμερικανός (2.11μ) χρειάστηκε να φανεί πνευματικά δυνατός σε πολλά σημεία του αγώνα, έχοντας απέναντί του έναν πολύ φορμαρισμένο και δύσκολο αντίπαλο που έδειξε ικανότητα και αποτελεσματικότητα αυτή την εβδομάδα.

Τελικά, ο Όπελκα λύγισε την αντίσταση του 23χρονου στο καθοριστικό tie break, μετά από 2 ώρες και 8 λεπτά αγώνα, κατακτώντας τον πρώτο ATP τίτλο της καριέρας του, στην πρώτη του μόλις συμμετοχή σε τελικό!

“Είμαι υπερήφανος γι’αυτό τον τίτλο. Ήταν δύσκολο πνευματικά, ειδικά έχοντας χάσει πολλά πρώτα σετ αυτή την εβδομάδα. Το πρώτο μου σερβίς με βοήθησε πολύ” δήλωσε ο Αμερικανός λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Το Νο56 του κόσμου, έβγαλε συνολικά 156 άσους με το εξαιρετικό ποσοστό κερδισμένων πόντων στο 1ο σερβίς να φτάνει το 88% (276 στα 312). Ο Όπεκλα έχασε δύο φορές το σερβίς του στο ματς του 1ου γύρου με τον Αντριάν Μαναρινό και στη συνέχεια κράτησε για 68 συνεχόμενα service game, ανέπαφο το σερβίς του.

NEW YORK OPEN DRAW

The post Κατέκτησε τη Νέα Υόρκη ο Όπελκα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα