Μπερδεύτηκαν, αλλά είδαν "δύο" ματς με ένα εισιτήριο!

Οι πιο... μπερδεμένοι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι από χθες αυτοί του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Αυτοί των ερυθρολεύκων όμως, που πήγαν στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι της 2ης θέσης με την Ένωση, είναι και πιο... τυχεροί, αφού με ένα εισιτήριο που πλήρωσαν είδαν δύο διαφορετικά ματς!

Ένα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε
απέναντι σε μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος και ένα άλλο στο δεύτερο, όπου ο Ολυμπιακός άλλαξε μυαλά και ταχύτητα, ανέβασε στροφές και διέλυσε την αντίπαλό του, παίρνοντας πίσω τη χαμένη ψυχολογία που του είχαν στερήσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η Ντινάμο στο Φάληρο με την ισοφάριση στο 90΄.

Τόσο... τρελό παιχνίδι, με εντελώς διαφορετική εικόνα και από τις δύο ομάδες, δύσκολα μπορεί να έρθει στο μυαλό μου.

Ο Μαρτίνς, που έχει κάνει το ροτέισον στην ενδεκάδα τρόπο ζωής για τον Ολυμπιακό, επέλεξε να παίξει με τους ίδιους (κουρασμένους;) 11 που αγωνίστηκαν την Πέμπτη στην Ευρώπη και με τον Μεριά (που δεν μπορεί να βγάλει σέντρα) και πάλι δεξί μπακ αντί του Τοροσίδη.

Και οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει την περασμένη Πέμπτη. Στην άθλια εμφάνιση του β΄ ημιχρόνου με την Ντιναμό, που έγινε ακόμα χειρότερη, αφού αλλού πατούσαν κι αλλού βρισκόντουσαν.

Με πολλά και αστεία λάθη, με εξουδετερωμένο τον Φορτούνη και χωρίς παιχνίδι από τα πλάγια, που ήταν ως τώρα το σήμα κατατεθέν τους, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν από τον κόσμο τους.

Από την άλλη η ΑΕΚ πήρε το δώρο του Βούκοβιτς και του Σα στο 3΄, προηγήθηκε 0-1, έκανε άλλες δύο μεγάλες φάσεις με τον Μάνταλο και φαινόταν έτοιμη να επαναλάβει το περσινό "διπλό" στο Φάληρο.

Οι Σιμόες και Άλεφ είχαν εγκλωβίσει τον Φορτούνη, ενώ οι Γκάλο-Κλωναρίδης από δεξιά και οι Μπακάκης-Μάνταλος από αριστερά δεν επέτρεψαν στους Ποντένσε και Ντίαζ να βοηθήσουν επιθετικά τον Ολυμπιακό.

Ο Χιμένεθ έδειξε να κάνει "Ματ" στον Μαρτίνς, αλλά μετά το 4-1 στο τέλος άφησε αιχμές για την δουλειά του Ουζουνίδη!

Η παράλογη απόφαση του Μαρτίνς να αφήσει στον πάγκο τον Τοροσίδη και τον Λάζαρο (που ήθελε να παίξει οπωσδήποτε κόντρα στην πρώην ομάδα του) μετατράπηκε σε λογική διπλής αλλαγής με την έναρξη του β΄ μέρους.

Και οι δύο βοήθησαν να ανέβει ο Ολυμπιακός ψηλά, να πιέσει, να βελτιώσει την απόδοση και των τριών μέσων (Φορτούνη, Καμαρά, Γκιλιέρμε), υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να χάσει μέτρα στο γήπεδο και να κάνει κρίσιμα λάθη.

Ο Λάζαρος τραυματίστηκε σοβαρά και κινδυνεύει να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα, αλλά η δουλειά είχε ήδη γίνει από δεξιά αφού με τα ανεβάσματα και των δύο ήρθε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΚ χάθηκε όπως ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο και ο Φορτούνης έφτασε να σκοράρει δύο τέρματα με το αριστερό! Στο 2-1 μάλιστα, ο περσινός Φορτούνης θα είχε πέσει στο χόρτο ζητώντας φάουλ από τον Σιμόες.

Χθες όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά συνέχισε την πορεία του προς την περιοχή του Μπάρκα, τον οποίο εκτέλεσε με ένα τέλειο σουτ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την 2η θέση και τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά καλείται να κάνει και την υπέρβαση την ερχόμενη Πέμπτη στο Κίεβο, αρκεί να μη δεχθεί κι άλλο γκολ στο 3ο λεπτό κι ο Μαρτίνς να σταματήσει τις εκπλήξεις!

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχασε μια χρονιά που θα έπρεπε να την είχε εκμεταλλευτεί και στην Ευρώπη (όπου δεν πήρε βαθμό στον όμιλο), αλλά ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, όπου δεν δικαιολόγησε το τίτλο της πρωταθλήτριας ούτε καν στον πρώτο γύρο!
Keywords
Τυχαία Θέματα