Ισοφάρισε ο άψογος Τσιτσιπάς

13:00 5/1/2020 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Tour για το 2020, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στον δεύτερο αγώνα μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας για το ATP Cup…

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στο court με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς με ενδεχόμενη ήττα του, θα πήγαιναν… περίπατο, οι όποιες ελπίδες είχε η χώρα μας για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παίζοντας συγκεντρωμένα από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο πόντο του αγώνα, ο Στέφανος δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ από τον Ζβέρεφ και έφτασε στη νίκη

μετά από μόλις 73 λεπτά αγώνα, ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά Ελλάδα-Γερμανία, σε 1-1.

Τελικό αποτέλεσμα 6-1, 6-4 για τον 21χρονο τενίστα, που πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη του σε βάρος του Γερμανού αντιπάλου του.

Anyone else excited for the decider in #Brisbane? #ATPCup | #GREGER pic.twitter.com/KXBrXhDoa8

— ATPCup (@ATPCup) 5 Ιανουαρίου 2020

Ο Έλληνας αθλητής έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από πολύ νωρίς.

Πρώτα απείλησε με μπρέικ πόιντ στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Γερμανού, κι αφού δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα εκεί, το έκανε λίγες στιγμές αργότερα, “σπάζοντας” το σερβίς του Ζβέρεφ δυο σερί φορές, εκμεταλλευόμενος 2/3 ευκαιρίες για μπρέικ!

Ο Στεφ προηγήθηκε με 5-1 και σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση του σετ, κάνοντας το 1-0 με συνοπτικές διαδικασίες (6-1).

Στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης ο Ζβέρεφ αντέδρασε και προηγήθηκε με 0-2, θέλοντας να δώσει παράταση αγωνίας στο ματς. Ο Στέφανος όμως, είχε διαφορετική άποψη. Κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα γκέιμς και… επανέφερε την τάξη.

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας για τον Έλληνα, Νο6 τενίστα του κόσμου, που εκ νέου με 2/3 μπρέικ πόιντς πήρε το προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους, για να “κλείσει” εντυπωσιακά τον αγώνα με 6-1, 6-4.

GROUP STANDINGS | SCHEDULE | SCORES | VIDEOS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ισοφάρισε ο άψογος Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα