“Η σύγκριση με τον Φέντερερ, κατέστρεψε τον Ντιμιτρόφ”

Ο πρωταθλητής του Wimbledon το 1996, Ρίσαρντ Κράγιτσεκ, μίλησε για τα αποτελέσματα της σύγκρισης του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Ρότζερ Φέντερερ στην αρχή της καριέρας του Βούλγαρου, που δεν βοήθησαν καθόλου τον νεαρό…

Ουκ ολίγες φορές είδαμε και ακούσαμε ανθρώπους να αποκαλούν τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ “Baby Fed”. Ο Βούλγαρος έγινε αντικείμενο συζήτησης πολύ νωρίς στην καριέρα του, όσον αφορά τον τρόπο και το στυλ παιχνιδιού του.

Τα χτυπήματά

του και ο τρόπος με τον οποίον διαχειριζόταν τις καταστάσεις κατά τη διάρκεια ενός πόντου, έφερναν ολοένα και περισσότερο στον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ και οι συγκρίσεις άρχισαν από μικρή ηλικία.

Θα καταφέρει όσα κατάφερε ο Ρότζερ ; Θα διαδεχθεί τον Ελβετό στην κορυφή του παγκοσμίου τένις ; Κι άλλα πολλά τέτοια ερωτήματα γέμιζαν τον καθένα, που αναφερόταν στο όνομα του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Μερικά χρόνια αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο Βούλγαρος έχει καταφέρει να μην θυμίζει σε τίποτα τον Ρότζερ και να μην έχει δικαιώσει κανέναν που τον θεωρούσε “Νέο Φέντερερ”.

Ο Ρίσαρντ Κράγιτσεκ, πρωταθλητής στο Wimbledon το 1996, μίλησε σε συνέντευξή του για τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχαν στην καριέρα του Βούλγαρου, οι συγκεκριμένες συγκρίσεις με τον Ελβετό θρύλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το “Baby Fed” ήταν πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο για τον Ντιμιτρόφ. Ήταν σίγουρα ένας πολύ ταλαντούχος τενίστας, αλλά υπάρχει μόνο ένας Φέντερερ.

Ο Ντιμιτρόφ είχε την τεχνική και το στυλ που έμοιαζε στον Ελβετό, αλλά είχε και την ατυχία να χρειάζεται να το δείξει αυτό ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών. Στον Φέντερερ, τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς και τον Μάρεϊ.

Ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις το μεγάλο ξεπέταγμα που χρειαζόσουν. Πολλοί έλεγαν πως ο Ντιμιτρόφ έμοιαζε με τον Φέντερερ, αλλά πιστεύω δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο κοντά σε αυτό.

Έχανε στην αυτοπεποίθηση, όσα κέρδιζε στην τεχνική και στο στυλ του. Πέρσι κατάφερε και έφτασε στο Top3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτό. Φέτος περιμέναμε όλοι το επόμενο, μεγάλο βήμα, όμως δεν ήρθε ποτέ, δυστυχώς”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Η σύγκριση με τον Φέντερερ, κατέστρεψε τον Ντιμιτρόφ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα