Βραβεύτηκε στη γενέτειρά του ο Κύργιος!

Ο Νικ Κύργιος πήρε το βραβείο του αθλητή της χρονιάς από την όλη στην οποία γεννήθηκε, την Καμπέρα, και μίλησε παράλληλα για την ψυχοθεραπεία που λαμβάνει αλλά και το τι τον κάνει χαρούμενο.

Ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας με καλές αλλά και πολλές κακές στιγμές, ο Νικ Κύργιος, στα 23 του, ακόμα ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Η απόφασή του να δει δύο ψυχολόγους αποδεικνύει του λόγου το αληθές με τον Κύργιο να προσπαθεί ακόμα να βρει τον τρόπο που θα τον κάνει χαρούμενο στη ζωή και θα του δώσει κίνητρο για τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει.

Μέσα

σε όλα αυτά, κέρδισε τη διάκριση του καλύτερου αθλητή για το 2018 από τη γενέτειρά του, την Καμπέρα, ένα “μικρό” μεν βραβείο που σήμαινε όμως πολλά για τον Νικ.

“Απλά το να είμαι υποψήφιος για το βραβείο μαζί με άλλους σπουδαίους αθλητές που έχει η Καμπέρα είναι πολύ σημαντικό για μένα” ανέφερε ο Νικ που παρευρέθηκε στην απονομή του βραβείου.

“Σημαίνει πολλά για μένα σε μία σεζόν που έκανε περισσότερα πράγματα εκτός κορτ με το ίδρυμα που έχω παρά εντός” παραδέχτηκε.

“Πολύ μεγάλα διαστήματα μακριά από την πατρίδα μου, το να παίζω σε “αχρείαστα” τουρνουά και το να δίνω σημασία σε πράγματα που δεν μετράνε, με “άδειασε” φέτος. Όταν ήμουν μακριά από τη χώρα μου σε διοργανώσεις, βρέθηκα σε μερικά πολύ “σκοτεινά” μονοπάτια. Δεν ήμουν καλά” πρόσθεσε.

“Πλέον, πηγαίνω σε ψυχολόγο για να βρω και πάλι την ψυχική μου υγεία και να δω τι θα με κάνει χαρούμενο. Το μόνο που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο είναι η δουλειά μου με το ίδρυμα μου. Το να βλέπω να παίρνει την ευκαιρία ένα παιδί να ασχοληθεί με ένα άθλημα που, κανονικά, δεν θα την είχε, μου δίνει μεγάλη χαρά”.

“Του χρόνου, θα εφαρμόσω ένα πιο “ελαφρύ” πρόγραμμα ώστε να ασχοληθώ με το Kyrgios Foundation γιατί είδα ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα” κατέληξε ο Νικ.

Μένει να δούμε στην πράξη τη “δουλειά” που έχει κάνει σε ψυχολογικό επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες.

Κώστας Αϊτάκης

The post Βραβεύτηκε στη γενέτειρά του ο Κύργιος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα