“Η Σαμπαλένκα ήταν καλύτερη από την Σφιόντεκ το 2023”

Η Γερμανίδα πρώην Νο9 του κόσμου, Αντρέα Πέτκοβιτς εκτιμά ότι η Αρίνα Σαμπαλένκα ήταν η παίκτρια της χρονιάς στην WTA για το 2023, έχοντας ελαφρύ προβάδισμα απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ. Η Πέτκοβιτς αιτιολόγησε τη σκέψη της λέγοντας ότι “η Αρίνα θα μπορούσε να κερδίσει φέτος και τα 4 Grand Slam.”

“O λόγος για τον οποίον η Αρίνα Σαμπαλένκα είναι για μένα η παίκτρια της χρονιάς έχοντας μικρό προβάδισμα από την Ίγκα Σφιόντεκ είναι γιατί θα μπορούσε να κερδίσει

και τα 4 Grand Slam.”, είπε η Γερμανίδα. “Κέρδισε το Australian Open, ενώ στα ημιτελικά του Roland Garros ήταν με set μπροστά και 5-2 στο 2ο set κόντρα στην Καρολίνα Μούχοβα.”

“Μέχρι εκείνο το σημείο είχε το καλύτερο ρεκόρ νικών στην WTA και είχε κερδίσει τους περισσότερους αγώνες. Και πάλι αν το δείτε στα ημιτελικά του Wimbledon θα μπορούσε να κερδίσει την Ονς Ζαμπέρ καθώς βρέθηκε ένα set μπροστά, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα πολλά break-points που είχε σε εκείνο το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη και στον τελικό του US Open κόντρα στην Κόρι Γκοφ.”

H Σαμπαλένκα έκλεισε τη χρονιά ως Νο2 του κόσμου με ρεκόρ 55-14, με την 25χρονη να φτάνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της μετά από το US Open, το οποίο όμως έχασε στους τελικούς της WTA στο Κανκούν του Μεξικό. 

The post “Η Σαμπαλένκα ήταν καλύτερη από την Σφιόντεκ το 2023” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα