Τζόκοβιτς: Τα 5 ρεκόρ που μπορεί να “σπάσει” το 2024

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπει σε μια ακόμη σεζόν έτοιμος για νέα ρεκόρ, τα οποία δεν έχει καταρρίψει ακόμα αυξάνοντας το κίνητρο του και το 2024 μια ιδιαίτερη σεζόν η οποία θα περιλαμβάνει τη διπλή…επίσκεψη στο Roland Garros το μέρος που θα φιλοξενήσει το ολυμπιακό πρόγραμμα του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Παρισιού. 

Πάμε να δούμε τα 5 από τα ρεκόρ που θα μπορούσε να “σπάσει” ο Σέρβος για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. 

1. Περισσότερες συμμετοχές σε προημιτελικά Grand Slam

Ο Τζόκοβιτς χρειάζεται ακόμη δύο συμμετοχές σε προημιτελικά Grand Slam για να ξεπεράσει τον Ρότζερ Φέντερερ. Αν τώρα ο Τζόκοβιτς καταφέρει να βρεθεί στα προημιτελικά και στα τέσσερα Grand Slam τότε θα είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους major τίτλους και με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς, ημιτελικούς και προημιτελικούς σε Grand Slam

Για το πόσο εφικτό είναι αυτό; Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο Τζόκοβιτς έχει συμμετάσχει σε 57 προημιτελικούς κερδίζοντας τους 47 από αυτούς στην καριέρα του σε Grand Slam

2. Περισσότερες νίκες σε Grand Slam

O Τζόκοβιτς χρειάζεται ακόμα 9 major νίκες για να κατακτήσει ένα ακόμα ρεκόρ ξεπερνώντας τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Σέρβος το 2023 έκανε 27 νίκες σε Grand Slam και θα χρειαστεί να κάνει τη χειρότερη χρονιά του για να μην καταφέρει να κάνει αυτό το ρεκόρ. 

Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει σημειώσει τουλάχιστον 80 νίκες και στα τέσσερα Grand Slam και το 2024 θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός που να έχει περισσότερες από 90 νίκες με μία νίκη στη Μελβούρνη (Australian Open) και με δύο ακόμα στη Νέα Υόρκη (US Open). 

Αυτή τη στιγμή ο Τζόκοβιτς έχει 88 νίκες στο Australian Open, 92 σε Roland Garros και Wimbledon, αλλά και 88 στο US Open

3. Περισσότερες νίκες σε ATP Masters 1000 

O Τζόκοβιτς έχει ξεφύγει κατά τέσσερις τίτλους στα ATP Masters 1000 από τον Ράφα Ναδάλ, όμως υστερεί στις νίκες από τον Ισπανό συνολικά. Το 2023 ο Τζόκοβιτς δεν αγωνίστηκε στο double sunshine σε Indian Wells και Miami Open, κάτι που μπορεί να γίνει και φέτος λόγω Ολυμπιακής χρονιάς, αλλά ακόμα κι αυτό να γίνει ο Σέρβος θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Ισπανό. 

4. Περισσότεροι τίτλοι στο Miami Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει να αγωνιστεί στο Miami Open από το 2019, ενώ ο τελευταίους του τίτλος ήταν το 2016 κερδίζοντας στον τελικό τον Κέι Νισικόρι. Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος για τον Σέρβο που παραμένει μαζί με τον Αντρέ Αγκάσι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς αγωνιστεί στο τουρνουά έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του και να περάσει μόνος πρώτος αφήνοντας πίσω του τον Αμερικανό. 

5. Γηραιότερος πρωταθλητής σε Grand Slam

Σε περίπτωση που ο Τζόκοβιτς κατακτήσει το US Open του 2024 θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα στεφθεί major πρωταθλητής κατά ένα μήνα από τον Αυστραλό Κεν Ρόζγουολ όταν κατέκτησε το Australian Open το 1972. 

Παρεμπιπτόντως σε περίπτωση που είτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε ο Ράφα Ναδάλ κατακτήσουν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι θα γίνει ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατάφερε κάτι τέτοιο. 

The post Τζόκοβιτς: Τα 5 ρεκόρ που μπορεί να “σπάσει” το 2024 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα