Η μητέρα των μαχών! – VIDEO

Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, δύο από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών, θα μονομαχήσουν το πρωί της Κυριακής για τον φετινό τίτλο στο Αυστραλιανό Όπεν σε ένα ματς που αναμένεται να πάρει διαστάσεις έπους!

Όταν συγκρούονται οι τιτάνες…

Δεν μιλάμε για πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας αλλά για δύο τενίστες που, με τα κατορθώματά τους και το απίστευτο rivalry που έχουν δημιουργήσει έχουν δικαίως αναχθεί σε “τιτάνες” του αθλήματος…

Το πρωί της Κυριακής λοιπόν, στις 10:30 GR, ξεκινά ο ονειρικός τελικός του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, το ματς που περιμέναμε από την αρχή

του τουρνουά αν και υπήρχε ο αστερίσκος της παρουσίας του Ρότζερ Φέντερερ τον οποίο όμως πέταξε εκτός τουρνουά το πρόσωπο της διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ουδείς τενίστας μπόρεσε να ανακόψει τη φρενήρη πορεία αυτών των δύο θρυλικών τενιστών στον δρόμο για τον φετινό τελικό.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχασε ούτε ένα σετ στην πορεία του προς τον τελικό της Μελβούρνης, ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα που έχουμε συνηθίσει βέβαια να το βλέπουμε στο Ρολάν Γκαρός όχι όμως και σε σκληρή επιφάνεια!

Αλλά και ο Τζόκοβιτς δεν πάει πίσω…

Έχασε από ένα σετ κόντρα στους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ντένις Σαποφάλοφ και κατά τα άλλα ήταν…σίφουνας!

Όπερ και σημαίνει πως και οι δύο μπαίνουν στον τελικό της Κυριακής φρέσκοι και, λογικά, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη έστω και αν γνωρίζουν πως το μεταξύ τους ματς είναι πάντα κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες που έχουν δώσει.

Οι οποίοι, αισίως, φτάνουν στον αριθμό 53!

Μιλάμε για τον μεγαλύτερο αριθμό αναμετρήσεων μεταξύ δύο τενιστών στην ιστορία του αθλήματος!

Δεν έχει προηγούμενο το συγκεκριμένο rivalry που συναντάται για όγδοη φορά σε τελικό Slam με τον Ναδάλ να έχει το ελαφρύ προβάδισμα με 4-3 και να έχει κερδίσει τους τρεις τελευταίους που έχουν παίξει (δύο στο Ρολάν Γκαρός και έναν στο US Open) αλλά ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τον μοναδικό (επικό) τελικό που έδωσαν στη Μελβούρνη το 2012!

Σε αυτό το απίστευτα “κλειστό” rivalry, ο Τζόκοβιτς προηγείται αυτή τη στιγμή με 27-25 ενώ έχει κερδίσει τα τελευταία επτά ματς που έχουν δώσει σε σκληρή επιφάνεια!

Η τελευταία νίκη του Ράφα επί του Νόλε σε hard court χρονολογείται το μακρινό 2013 σε εκείνον τον επικό τελικό του Αμερικανικού Όπεν στον οποίο ο Ισπανός ήταν αδυσώπητος τότε και κέρδισε με 3-1 σετ.

Το πόση σημασία έχει αυτό το διάστημα των 5,5 ετών δίχως νίκης του Ράφα επί του Νόλε σε σκληρή επιφάνεια θα φανεί το πρωί της Κυριακής.

Ο Ισπανός εμφανίζεται πάντως αναπάντεχα ανανεωμένος και βελτιωμένος μετά το διάστημα έξι μηνών πλήρους αγωνιστικής αποχής.

Το καινούριο του σερβίς έχει κάνει θραύση όπως και η επιλογή του να παίζει πολύ πιο επιθετικά και να τελειώνει τους πόντους σύντομα.

Το forehand είναι σταθερή αξία αλλά η τρομερή βελτίωση του backhand πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς έχει αναχθεί σε ένα φοβερό επιθετικό όπλο που αλλάζει πολύ εύκολα γωνίες και στέλνει τον αντίπαλο στο wrong foot.

Από την άλλη, αν κάποιος τενίστας, ο μοναδικός μάλιστα, που κατάφερε τόσες και τόσες φορές να “ξεκλειδώσει” το ιδιαίτερο παιχνίδι του Ναδάλ, αυτός είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το επικό ντεμαράζ του δεύτερου μισού του 2018 θα έχει και συνέχεια απ’ότι φαίνεται με την επική νίκη του Σέρβου επί του Ισπανού στον περσινό ημιτελικό του Wimbledon να είναι ο καταλύτης, όπως παραδέχτηκε, που επανέφερε την αυτοπεποίθησή του στα ύψη.

Και οι δύο είναι μακριά από τραυματισμούς, φαίνεται να βρίσκονται σε τέλεια φυσική κατάσταση και αναμένεται, ξεκούραστοι, να τα δώσουν όλα για τον πολύ σπουδαίο τίτλο!

Πάμε να δούμε τι ρεκόρ κυνηγούν οι δύο τενίστες αν φύγουν την Κυριακή με το τρόπαιο του νικητή!

Ραφαέλ Ναδάλ

Κυνηγά τον δεύτερο του τίτλο στην Αυστραλία όπερ και σημαίνει πως θα γίνει ο μοναδικός τενίστας στην Open Era που έχει κερδίσει τουλάχιστον δύο φορές και τα τέσσερα Grand SlamΘα φτάσει τα 18 Major μειώνοντας μόλις στα δύο Grand Slam την “ψαλίδα” από τα 20 του Ρότζερ Φέντερερ και με το Ρολάν Γκαρός στη “γωνία” απειλεί πλέον ανοικτά την πρωτοκαθεδρία του Ελβετού σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέαΚάνει το δικό του “10yearChallenge” κατακτώντας ξανά τον τίτλο στην Αυστραλία μετά από 10 χρόνια!Αποδεικνύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι δεν είναι απλά ένας “χωμάτινος” τενίστας όπως έχει “κατηγορηθεί” στο παρελθόν έχοντας πλέον επτά Grand Slam εκτός χώματοςΣπάει το σερί των επτά νικών του Νόβακ Τζόκοβιτς στη σκληρή επιφάνεια εις βάρος του

Νόβακ Τζόκοβιτς

Φτάνει τους 15 Grand Slam τίτλους, ξεπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας και όντας πλέον μόνος τρίτος στη λίστα των περισσότερων κατακτήσεων Slam, δύο πίσω από τον Ναδάλ και πέντε πίσω από τον ΦέντερερΚατακτά το τρίτο συνεχόμενο Slam μετά τις περσινές του επιτυχίες σε Wimbledon και US OpenΙσοφαρίζει το h2h κόντρα στον Ναδάλ σε τελικούς Slam σε 4-4Εδραιώνει την κυριαρχία του επί του Ράφα στη σκληρή επιφάνειαΕδραιώνεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξηςΚατακτά για έβδομη φορά το Αυστραλιανό Όπεν, αριθμός ρεκόρ!

Αυτοί οι δύο τενίστες, όχι απλά, δεν τα παρατούν αλλά παραμένουν οι κυρίαρχοι του αθλήματος και ας έχουν περάσει τα -άντα και πολλά προβλήματα τραυματισμών έκαστος.

Ας τους απολαύσουμε σε ακόμα μια “τιτανομαχία” που θα μείνει στην ιστορία…

Κώστας Αϊτάκης

The post Η μητέρα των μαχών! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα