Nadal vs Djokovic: Οι τελικοί Slam μεταξύ τους! – VIDEO

Η όγδοη φορά που οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρώνται σε τελικό Slam έρχεται την Κυριακή το πρωί και το Tennis24 σας θυμίζει τις προηγούμενες επτά τιτανομαχίες των δύο τενιστών σε τελικό Major!

Είναι, το δίχως άλλο το πιο αμφίρροπο και “κτηνώδες” rivalry όλων των εποχών στο άθλημα μας!

Με τον αριθμό-ρεκόρ των 53 μεταξύ τους αναμετρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων σε ημιτελικό ή τελικό γύρο, αυτοί οι δύο τενίστες έχουν μοιραστεί τα μεγαλύτερα κορτ στον κόσμο στα σημαντικότερα παιχνίδια του αθλήματος.

Από αυτές τις

52 προηγούμενες αναμετρήσεις πριν την Κυριακή, οι 8 έχουν έρθει σε τελικούς Slam.

Ενώ στο συνολικό rivalry ο Νόλε προηγείται με 27-25, στους τελικούς Major, ο Ράφα έχει το ελαφρύ προβάδισμα με 4-3 έχοντας κερδίσει τους προηγούμενους τρεις.

Πάμε να θυμηθούμε τις επτά φορές που αυτοί οι δύο θρυλικοί τενίστες κοντραρίστηκαν στο υψίστης σημασίας ματς ενός τελικού Major!

1. US Open 2010: νικητής Ναδάλ 6-4 5-7 6-4 6-2

Η πρώτη φορά που οι δυο τους χρειάστηκε να κοντραριστούν σε τελικό Slam ήρθε στο Αμερικανικό Όπεν το 2010.

Φαβορί της αναμέτρησης ήταν, το δίχως άλλο, ο Ναδάλ που έκανε μια τρομερή χρονιά καθώς προερχόταν από το double σε Ρολάν Γκαρός και Wimbledon αλλά ο Νόλε είχε πετύχει μια εντυπωσιακή νίκη στα ημιτελικά κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ, σώζοντας και δύο match point του Ελβετού!

Ο Τζόκοβιτς βρισκόταν ακόμα τότε στη σκιά των δύο μεγάλων του αθλήματος, Φέντερερ και Ναδάλ, δηλαδή στην τρίτη θέση της ATP και ακόμα προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να τους κερδίσει ώστε να ξεκινά να κατακτά Major με σαφώς μεγαλύτερη συχνότητα.

Αν και το προσπάθησε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό στον συγκεκριμένο τελικό, αυτό κατέστη αδύνατο.

Ο Ναδάλ ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα και επικράτησε με 3-1 σετ ολοκληρώνοντας, μόλις στην ηλικία των 24 ετών, το Career Grand Slam (κατάκτηση και των 4 Major)…

2. Wimbledon 2011: νικητής Τζόκοβιτς 6-4 6-1 1-6 6-3

Το ξεπέταγμα του Νόλε που αναφέραμε προηγουμένως έγινε τελικά στη σεζόν 2011.

Ο Σέρβος τενίστας ήταν απίστευτος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν την οποία ξεκίνησε με 41(!) σερί νίκες πριν διακοπεί αυτό το απίστευτο σερί στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός από τον Ρότζερ Φέντερερ!

Ο Νόλε είχε ήδη πανηγυρίσει το Αυστραλιανό Όπεν το 2011, ωστόσο, διακαής του πόθος ήταν η κατάκτηση του Wimbledon.

Η οποία ήρθε πανηγυρικά κόντρα στον τεράστιο Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό εκείνης της χρονιάς στον οποίο ο Νόλε ήταν απλά ανίκητος κατακτώντας το παρθενικό του Wimbledon που του έδωσε και το πολυπόθητο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης…

3. US Open 2011: νικητής Τζόκοβιτς 6-2 6-4 6-7(3) 6-1

Η όρεξη του Νόλε το 2011 δεν τελείωσε με τον τίτλο στο All England Club.

Ο Σέρβος τενίστας συνέχισε να είναι αδυσώπητος και στα hard court της Βόρειας Αμερικής, ωστόσο, και πάλι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στον ημιτελικό κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ με τον Ελβετό να έχει δύο match point στο σερβίς του!

Τελικά ο απίστευτα δυνατός πνευματικά Νόλε κατάφερε να “ξεγλιστρήσει” και από αυτήν την κατάσταση και να κλείσει το ραντεβού για ακόμα έναν τελικό κόντρα στον Ναδάλ, repeat αυτού του 2010.

Αυτή τη φορά όμως η κατάληξη ήταν διαφορετική.

Ο Νόλε ήταν εκπληκτικός, παραλίγο να κλείσει το ματς στα τρία σετ, ωστόσο, με απίστευτη αυταπάρνηση ο Ναδάλ μείωσε σε 2-1 αλλά απλά καθυστέρησε το αναπόφευκτο…

Το ματς αυτό περιέχει μερικά από τα πιο “κτηνώδη” ράλι που έχουν δώσει οι δυο τους…

4. Australian Open 2012: νικητής Τζόκοβιτς 5-7 6-4 6-2 6-7(5) 7-5

Ό,τι και να πούμε για αυτόν τον τελικό είναι λίγο…

Θεωρείται, μαζί με τον τελικό του Wimbledon ανάμεσα στους Φέντερερ και Ναδάλ το 2008, ως ένα από τα καλύτερα ματς όλων των εποχών και απόλυτα δίκαια…

Έξι ολόκληρες ώρες συγκλονιστικής μάχης έδωσαν οι δύο υπερ-παίκτες, που βρισκόντουσαν σε τρομερή κατάσταση τότε, σε ένα ματς αλήστου μνήμης στο οποίο μετά βίας μπορούσαν να περπατήσουν στην απονομή του τίτλου!

Ο τίτλος πέρασε από τα χέρια και των δύο αρκετές φορές, ο Ναδάλ ήταν μάλιστα μπροστά με break στο πέμπτο σετ αλλά ο τότε Νόλε απλά αρνούνταν να χάσει…

Κατέκτησε τον τρίτο σερί τελικό Major κόντρα στον Ναδάλ αλλά αυτός έμελλε να είναι ο τελευταίος του (μέχρι τώρα)!

5. Rolang Garros 2012: νικητής Ναδάλ 6-4 6-3 2-6 7-5

Η αντεπίθεση του Ράφα σε τελικούς Slam κόντρα στον Τζόκοβιτς ξεκίνησε, πού αλλού, στο “Βασίλειό” του, στο Ρολάν Γκαρός!

Ο Ράφα είχε τεράστια ανάγκη έναν τίτλο Slam, πόσο μάλλον σε τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς μετά τις τρεις προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες και τελικά, στο Παρίσι, ο “Βασιλιάς του χώματος” βρήκε την…υγειά του επικρατώντας δύσκολα αλλά ελεγχόμενα με 3-1 σετ σε έναν τελικό που κράτησε δύο μέρες λόγω βροχόπτωσης.

US Open 2013: νικητής Ναδάλ 6-2 3-6 6-4 6-1

Είναι ακόμα…νωπές οι μνήμες από τον Ναδάλ του 2013!

Ο Ισπανός τενίστας προερχόταν από εξάμηνη αποχή στο τέλος του 2012 και επανήλθε το 2013 με πάρα πολύ άγριες διαθέσεις…

Ειδικά η παρουσία του στη Βόρεια Αμερική όπου σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του κατακτώντας τόσο το Μόντρεαλ όσο και το Σινσινάτι ήταν εντυπωσιακή.

Ωστόσο, το μεγάλο τρόπαιο κρίθηκε στη Νέα Υόρκη και εκεί ο Ράφα ήταν ανίκητος…

Ο Τζόκοβιτς έπαιξε στα ίσια απέναντι σε ένα “θηρίο” αλλά η οριακή απώλεια του τρίτου και πιο κρίσιμου σετ του τελικού τον “άδειασε” ψυχολογικά…

Ο Ράφα θα κέρδιζε ξανά τον Τζόκοβιτς στη Νέα Υόρκη μετά το 2010 και θα επέστρεφε στο Νο1 του κόσμου αφήνοντας δεύτερο τον Σέρβο.

7. Roland Garros 2014: νικητής Ναδάλ 3-6 7-5 6-2 6-4

Στο Ρολάν Γκαρός του 2013, ο Τζόκοβιτς είχε φτάσει πιο κοντά από ποτέ στο να κερδίσει επιτέλους τον Ραφαέλ Ναδάλ εκεί αλλά έχασε στα σημεία του πέμπτου σετ.

Ο Σέρβος τενίστας έψαχνε ακόμα τότε τον πρώτο του τίτλο στο Παρίσι αλλά ο μόνιμος κάτοχος Ράφα θα του το στερούσε ακόμα μια φορά!

Μπορεί να έχασε το πρώτο σετ αλλά έκτοτε ο Ισπανός επέβαλε την κυριαρχία του και στο τέλος κέρδισε ελεγχόμενα τότε τον ένατό του τίτλο στο Ρολάν Γκαρός.

Τελικά, ο Τζόκοβιτς θα τον κέρδιζε την επόμενη χρονιά στο Παρίσι αλλά δίχως να παρει τον τίτλο μιας και τον νίκησε ο εμπνευσμένος Στάνισλας Βαβρίνκα στον τελικό!

8. Australian Open 2019: νικητής???

Κώστας Αϊτάκης

The post Nadal vs Djokovic: Οι τελικοί Slam μεταξύ τους! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα