ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – VIDEO

Ήρθε για να μείνει στην παγκόσμια σκηνή του γυναικείου τένις η Ναόμι Οσάκα. Η Γιαπωνέζα κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο της καριέρας της, μετά από ένα επικό παιχνίδι κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και εξασφάλισε έτσι την άνοδό της στο Νο1 του κόσμου…

Περιμέναμε πως και πως τον γυναικείο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το πρωί του Σαββάτου. Δεν είχαμε αμφιβολία πως Πέτρα Κβίτοβα και Ναόμι Οσάκα θα μας αποζημιώσουν με το τένις υψηλότατου επιπέδου που θα μας έδειχναν. Και ναι, δεν κάναμε λάθος.

Η

Ναόμι Οσάκα λίγο έλειψε να χάσει μέσα από τα χέρια της τον τίτλο του Αυστραλιανού Major καθώς η Τσέχα δεν τα παράτησε ακόμη και όταν έμεινε πίσω με 7-6, 5-3 και 40-0, όμως έδειξε σε όλους γιατί είναι το επόμενο Νο1 και ξεπερνώντας το σοκ, έγραψε ιστορία.

Όχι μόνο στα λόγια όμως Νο1, γιατί με την κούπα που κατέκτησε, η Γιαπωνέζα εξασφάλισε την άνοδό της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της WTA από την ερχόμενη Δευτέρα, αφήνοντας στο Νο2 την φοβερή και τρομερή Κβίτοβα.

Δυόμιση ώρες συγκλονιστικού αγώνα χρειάστηκε η Οσάκα για να επιβληθεί της 29χρονης Τσέχας με 7-6(2), 5-7, 6-4 και να γίνει έτσι η νεαρότερη τενίστρια που καταφέρνει να ανέβει στο Νο1 του κόσμου, μετά την Καρολίν Βοζνιάκι το 2010.

What a moment. @Naomi_Osaka_ wins her second Grand Slam in a row #AusOpen pic.twitter.com/9TTskXIH9E

— #AusOpen (@AustralianOpen) 26 Ιανουαρίου 2019


Η 21χρονη πέτυχε την 14η συνεχόμενη νίκη της σε Grand Slam, καθώς θυμίζω πως κατέκτησε και τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν πριν λίγους μήνες. Με αυτήν την επίδοση, έσπασε ένα ρεκόρ 13 συνεχόμενων νικών της Σερίνα Γουίλιαμς σε Grand Slam, από τις σεζόν 2014 και 2015.

Ντροπαλή, για ακόμη μια φορά στην τελετή απονομής, η Οσάκα έχασε τα λόγια της, ευχαρίστησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο παρότι υπάρχει καύσωνας στη Μελβούρνη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και έδωσε συγχαρητήρια στην Κβίτοβα, σηκώνοντας ψηλά εν τέλει τον βαρύτιμο τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν.

Ματς με τεντωμένα νεύρα από την αρχή. Οι δυο τενίστριες μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο πρώτο σετ, με την Οσάκα να δείχνει πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και να παίρνει το προβάδισμα στην αναμέτρηση μετά από ένα φοβερό τάι-μπρέικ.

Εξαιρετική η Γιαπωνέζα, αφού έσωσε πέντε συνολικά μπρέικ πόιντς της Κβίτοβα στο 2-2 και το 3-3, έδειξε αντανακλαστικά σπουδαίας παίκτριας, πήγε το ματς στο τάι-μπρέικ και χάνοντας μόλις δυο πόντους εκεί, έκανε το 1-0.

Αυτό ήταν το πρώτο σετ που έχασε η Κβίτοβα στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν, με την Γιαπωνέζα να δείχνει απόλυτα έτοιμη για τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της.

Αυτήν η σιγουριά που ενέπνεε μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, έμελλε να χαλάσει στη συνέχεια του δευτέρου σετ.

Η Γιαπωνέζα προηγήθηκε με 5-3 στο δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης και δημιούργησε τριπλό championship point στο σερβίς της Κβίτοβα (0-40). Όλα έδειχναν να τελειώνουν κάπου εκεί.

Η Τσέχα, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με ένα απίστευτο κρεσέντο κερδισμένων γκέιμς, η Κβίτοβα έκανε το 1-1 στα σετ, με 5-7.

Τρομερή εξέλιξη στον τελικό, με την 29χρονη να κερδίζει 17 από τους επόμενους 21 πόντους και με τέσσερα σερί γκέιμς να κάνει την μεγάλη επιστροφή στην διεκδίκηση του τίτλου.

Η Οσάκα αποχώρησε για τα αποδυτήρια με λυγμούς, καθώς δεν πίστευε ούτε η ίδια πως δεν τελείωσε το ματς στα δυο σετ, όμως επέστρεψε δριμύτερη. Ήταν καλύτερη άλλωστε και δεν άφησε αυτό το μπλακ-άουτ να την επηρεάσει αρνητικά.

Μπαίνοντας στο δεύτερο σετ η Οσάκα πήρε προβάδισμα και έδειξε πως ζει και αναπνέει για να γίνει πρωταθλήτρια και στη Μελβούρνη.

Το μπρέικ που έκανε νωρίς (2-1) ήταν το μοναδικό στο σετ. Η Γιαπωνέζα ήταν υπέρμετρα αποτελεσματική στο σερβίς της και χωρίς να αφήσει την Κβίτοβα να επιστρέψει στην αναμέτρηση, έφτασε στους πανηγυρισμούς.

Δεύτερος τίτλους σε Major διοργάνωση μέσα σε μόλις πέντε μήνες, και εξασφαλισμένη άνοδος στο Νο1 του κόσμου για την 21χρονη, που επικράτησε με 6-4 στο τρίτο και τελευταίο σετ του τελικού

AUSTRALIAN OPEN WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα