Roland Garros: Η μεγάλη μέρα του Στέφανου – VIDEO

Σήμερα αργά το απόγευμα θα γνωρίζουμε τα άλλα δύο ζευγάρια που θα ολοκληρώσουν το παζλ της ημιτελικής φάσης του Roland Garros σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δίνει έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της πρώιμης καριέρας του, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Παριζιάνικου Grand Slam. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν ακόμη νέο εκπρόσωπο

της επόμενης γενιάς των πρωταθλητών, τον συνομίληκό του Αντρέι Ρούμπεφ με τον οποίον γνωρίζονται ολοένα και καλύτερα, τελευταία.

Πρόκειται για τον τρίτο, χρονικά, προημιτελικό και είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει περίπου στις 16:30GR στο Philippe Chatrier, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δύο εναπομείναντων προημιτελικών στις γυναίκες.

Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ θα συναντηθούν για 4η φορά στην καριέρα τους και για δεύτερο συνεχόμενο τουρνουά, μετά τον συγκλονιστικό τελικό τους στο Αμβούργο πριν 10 ημέρες όπου ο Ρούμπλεφ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος στο τέλος, κερδίζοντας τα τέσσερα τελευταία games του τελικού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ρώσου επί του Στέφανου.

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς καταφέρει να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον δεύτερο ημιτελικό σε Grand Slam τουρνουά, μετά τη Μελβούρνη το 2019, θα επιστρέψει στο career high No5 της παγκόσμιας κατάταξης. Όσον αφορά τον Ρούμπλεφ, ο 22χρονος Ρώσος έχει ήδη εξασφαλίσει το ντεμπούτο του στο Top10 και σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά, θα ανέβει στο Νο8.

“Eίναι σημαντικό για εμένα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να παλέψω πιο σκληρά αυτή τη φορά. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Ένας ολοκληρωμένος τενίστας. Έχει βελτιώσει πολύ και το σερβίς του” είπε ο Στέφανος για τον αποψινό αντίπαλό του.

Το ματς αναμένεται να κριθεί στους κρίσιμους πόντους, εκεί όπου ο κάθε τενίστας θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός στις επιθέσεις του και να μην υποπέσει σε αβίαστα λάθη.

Αμέσως μετά στο κεντρικό court θα μπουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, στον τελευταίο προημιτελικό των ανδρών. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και πριν από μερικές εβδομάδες για τον 4ο γύρο του US Open, όπου ο Σέρβος αποκλείστηκε στο τέλος του εναρκτήριου σετ με default.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο, ήταν η πρώτη νίκη του 29χρονου Ισπανού, Νο18 στον κόσμο, κόντρα στον Τζόκοβιτς ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές τον Καρένιο Μπούστα, δύο εκ των οποίων στο χώμα.

Ο Νόλε δεν έχει χάσει σετ ακόμα στη διοργάνωση και στοχεύει στον 8ο ημιτελικό του στο Παρίσι, θέλοντας να παραμείνει σε τροχιά 2ου τίτλου στο Γαλλικό Όπεν και 18ου Grand Slam, συνολικά στην καριέρα του.

Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση αλλά πρέπει να το δείξει στο γήπεδο…

Στο ξεκίνημα της ημέρας, υπάρχουν οι δύο εναπομείναντες προημιτελικοί των γυναικών με τις Πέτρα Κβίτοβα και Σοφία Κένιν να καλούνται να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά απέναντι σε unseeded αντιπάλουτς.

Η πανίσχυρη Τσέχα, Νο7 του ταμπλό, αντιμετωπίζει (12:00GR) την σκληροτράχηλη Λάουρα Σίγκεμουντ ενώ αμέσως μετά η πρωταθλήτρια του Australian Open 2020 και Νο4 του ταμπλό, Σοφία Κένιν θα αναμετρηθεί με τη συμπατριώτισσά της, Ντάνιελ Κόλινς.

COURT PHILIPPE CHATRIER (ώρα έναρξης: 13:00GR)
7-Κvitova (Czech Republic) v Siegemund (Germany)
Collins (USA) v 4-Kenin (USA)
13-Rublev (Russia) v 5-Tsitsipas (Greece)
1-Djokovic (Serbia) v Carreno Busta (Spain)

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Η μεγάλη μέρα του ΣτέφανουVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα