Η “αθόρυβη” Μέρτενς στο δρόμο της Γραμματικοπούλου

13:24 1/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Βελγίδα, Νο16 του κόσμου, Ελίζε Μέρτενς είναι το επόμενο δύσκολο εμπόδιο για την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Από τις παίκτριες που δεν κάνουν μεγάλο “κρότο”, από τις low profile παίκτριες, αλλά από τις πιο επικίνδυνες. 

Έχοντας πάρει τις βάσεις από τις δύο τενίστριες “θρύλους” του βέλγικού τένις-και όχι μόνο-Ζαστίν Ενάν και Κιμ Κλάιστερς, η Μέρτενς έφτασε μέχρι και το Νο12 του κόσμου.

Ωστόσο, η Μέρτενς έχει γίνει περισσότερο γνωστή για τις επιδόσεις

της στο διπλό (Νο1 του κόσμου), όπου έχει κατακτήσει τα 3/4 Grand Slam, με το μοναδικό που της έχει “ξεφύγει” να είναι αυτό του Roland Garros

Γενικά η 25χρονη μετράει 6 τίτλους στα απλά, αλλά και 13 στα διπλά, έχει ρεκόρ καριέρας 351-187, ενώ τη φετινή σεζόν είναι στο 28-15, έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μελβούρνη, ενώ στα διπλά έχει κατακτήσει τόσο το Australian Open, όσο και το Wimbledon!

Το αγαπημένο US Open

Θα μπορούσε πει κανείς ότι το US Open είναι το αγαπημένο Slam για την 25χρονη. Αν και η καλύτερη πορεία (πάντα στα απλά) έχει έρθει στο Australian Open (ημιτελικά), στη Νέα Υόρκη δείχνει να αισθάνεται καλύτερα, έχοντας δύο σερί παρουσίες στα προημιτελικά (2019, 2020). 

Τελευταία φορά που δεν κατάφερε να φτάσει στον 3ο γύρο ήταν το 2017, όπου είχε την ατυχία να πέσει στον 1ο γύρο πάνω στην μετέπειτα φιναλίστ, Μάντισον Κις. 

Αγωνιστικά, είναι εξαιρετική παίκτρια από τη βασική γραμμή, με το spin να… απουσιάζει τόσο από τα χτυπήματά της, όσο και από το service της με το 1ο να αγγίζει συνήθως τα 185χλμ/ώρα. 

Ελέω διπλού, βγάζει μια μεγάλη άνεση πάνω στο φιλέ, όπου και είναι αρκετά δυνατή, ενώ παράλληλα αποφεύγει τα πολλά αβίαστα λάθη. Μία από τις αδυναμίες της είναι το 2ο service, εκεί που μπορεί να “χτυπήσει” η Γραμματικοπούλου, ενώ το μεγάλο της “ατού” είναι οι επιστροφές…

Μέρτενς vs Ελλάδα

Η Μέρτενς θα αντιμετωπίσει για 1η φορά στην καριέρα της την Γραμματικοπούλου, καθώς και στις 8 προηγούμενες αναμετρήσεις με Ελληνίδα τενίστρια είναι απέναντι στην Μαρία Σάκκαρη. 

Η Βελγίδα έχει ρεκόρ 4-4 με την τελευταία της αναμέτρηση να είναι αυτή στον 3ο γύρο του Roland Garros, με την μετέπειτα ημιφιναλίστ, Μαρία Σάκκαρη να επικρατεί με 7-5, 6-7(2), 6-2. 

Στην πρεμιέρα του φετινού US Open η Μέρτενς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στην Σουηδέζα Ρεμπέκα Πέτερσον, καθώς χρειάστηκε να “σβήσει” 6 match-points(!) για να φτάσει στη νίκη μετά από 3,5 ώρες! 

Αναμφίβολα η Βελγίδα έχει περισσότερες παραστάσεις από την Γραμματικοπούλου, μεγαλύτερη εμπειρία, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια από τη στιγμή που απαλλάχτηκε από το άγχος και την πίεση της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό,  δείχνει ότι είναι έτοιμη για να κάνει τη “ζημιά” απέναντι στον οποιοδήποτε αντίπαλο.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Η “αθόρυβη” Μέρτενς στο δρόμο της Γραμματικοπούλου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα