Η πρόκληση της Γραμματικοπούλου και το… tricky game του Τσιτσιπά

12:17 1/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνονται στη μάχη για τον 2ο γύρο του US Open με την Ελληνίδα τενίστρια αντιμετωπίζει την Νο16 του κόσμου Ελίζε Μέρτενς (18:00 GR), ενώ ο Νο3 στον κόσμο θα κληθεί να παίξει κόντρα στον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό (Όχι πριν τις 04:00 GR).

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη Νέα Υόρκη, με το παιχνίδι της να γίνεται όλο και καλύτερο και πιο ώριμο,

όσο περνούν οι ημέρες, έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση, η οποία ωστόσο δεν είναι το μεγάλο όνομα που μπορεί να τρομάξει την 24χρονη από το Κιλκίς. 

Μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια η Μέρτενς να έχει φτάσει στα προημιτελικά του US Open, ωστόσο η πρεμιέρα της φέτος ήταν αρκετά “επεισοδιακή” καθώς χρειάστηκε να σβήσει συνολικά 6 match-points(!), το ένα μάλιστα τριπλό (0/40), για να κάμψει την αντίσταση της Σουηδής Ρεμπέκα Πέτερσον στα 3 sets μετά από 3,5 ώρες! 

Από την άλλη η Γραμματικοπούλου έχει παίξει ήδη 4 παιχνίδια, έχει βρει τα πατήματά της στο κορτ, δεν έχει κανένα άγχος πλέον και κυρίως χαίρεται το παιχνίδι της. Στοιχεία τα οποία την κάνουν (θεωρητικά) ιδιαίτερα επικίνδυνη για την Βελγίδα. 

Tricky παιχνίδι για Τσιτσιπά

Αρκετές ώρες αργότερα, από το παιχνίδι της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου, σειρά θα πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα παίξει απέναντι στον Γάλλο και Νο44 στον κόσμο, Αντριάν Μαναρινό. 

Κοινός παρονομαστής και για τους δύο στην πρεμιέρα, ότι χρειάστηκαν 5 sets για να περάσουν στον 2ο γύρο. Από τη μία ο Τσιτσιπάς που βγήκε νικητής μετά από το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον Άντι Μάρεϊ και από την άλλη ο Μαναρινό που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-2 απέναντι στον συμπατριώτη του, Πιερ Ουγκ Ερμπέρ. 

Ο Γάλλος εμφανίστηκε και πάλι στα κορτ μετά από 2 μήνες απουσίας, λόγω του τραυματισμού του στο Wimbledon, στο παιχνίδι του 1ου γύρου απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, με τον Γάλλο να τραυματίζεται στον δεξί αστράγαλο, στο 4ο game κι ενώ προηγείτο με 2-1 sets. 

Στη συνέχεια ο Ελβετός ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο 5ο set ο Γάλλος εγκατέλειψε οριστικά τον αγώνα, με τον Φέντερερ να χαρακτηρίζει τον εαυτό του τυχερό… 

Από εγκατάλειψη σημαδεύτηκε και η τελευταία αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Μαναρινό, στο τουρνουά της Τζουχάι τον Σεπτέμβριο του 2019, με τον Έλληνα τενίστα να αποχωρεί από το κορτ με κράμπες λόγω της αυξημένης υγρασίας σε συνδυασμό με τη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ημέρα. 

Σε πρώτη ανάγνωση το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τον Τσιτσιπά, αλλά εξαρτάται από τη δική του ρακέτα, η οποία μπορεί να το κάνει αρκετά εύκολο. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η κατάσταση που θα εμφανιστεί ο Τσιτσιπάς στο κορτ μετά τα όσα έγιναν έπειτα από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Μάρεϊ και συνεχίζονται ακόμα…

Ωστόσο, ο 23χρονος χρειάζεται (όχι απαραίτητα) μια εύκολη πρόκριση η οποία θα αφήσει πίσω τα της πρεμιέρας, ενώ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή του για τη συνέχεια. 

Για το 2/2 ο Μεντβέντεφ

Λίγο νωρίτερα, στο πρωινό πρόγραμμα του Arthur Ashe, θα αγωνιστεί ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με τον φιναλίστ του 2019 να αντιμετωπίζει τον “επίμονο” Γερμανό και Νο57 του κόσμου, Ντόμινικ Κέπφερ. 

Ο Ρώσος δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πρεμιέρα επικρατώντας εύκολα του Ρισάρ Γκασκέ σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και πλέον ψάχνει μια ακόμη νίκη για να φτάσει στους “32” της διοργάνωσης. 

Ο έτερος Ρώσος Αντρέι Ρούμπλεφ, θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Πέδρο Μαρτίνεθ, τον οποίον είχε βρει στο δρόμο του ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros, με τον Νο5 του ταμπλό να στοχεύει σε μια ακόμη πειστική νίκη όπως στην πρεμιέρα απέναντι στον Ίβο Κάρλοβιτς (3 sets), όπου και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 8 αβίαστα λάθη! 

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση του Κέβιν Άντερσον με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ενώ ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό και Νο116 του κόσμου, Μπερνάβε Θαπάτα Μιράγιες. 

Μεγάλα παιχνίδια στο γυναίκειο ταμπλό

Στο γυναίκειο ταμπλό, το οποίο έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά με μεγάλες αναμετρήσεις, το πρόγραμμα στο Arthur Ashe θα ανοίξει η κάτοχος του τίτλου, Ναόμι Οσάκα, η οποία θα παίξει κόντρα στην Σέρβα Όλγα Ντανίλοβιτς. 

Πολύ μεγάλη αναμέτρηση είναι κι αυτή της κατόχου του 2017, Σλόουν Στίβενς απέναντι στην 17χρονη Κόρι Γκοφ. Αυτός θα είναι ο 2ος σερί “εμφύλιος” για την Αμερικανίδα Στίβενς, καθώς στην πρεμιέρα έπαιξε απέναντι στην “κολλητή” της Μάντισον Κις. 

Η εντυπωσιακή στην πρεμιέρα Αζαρένκα θα παίξει απέναντι στην Ιταλίδα, Γιασμίν Παολίνι, ενώ η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα έχει πιο δύσκολο έργο κόντρα στην Γερμανίδα Αντρέα Πέτκοβιτς.

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στις γυναίκες είναι αυτό της Σλοβένας Ταμάρα Ζίντανσεκ που θα παίξει κόντρα στην Νο2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ την πρόκριση στον 3ο γύρο θα ψάξουν τόσο η Ελίνα Σβιτολίνα, όσο και η Σιμόνα Χάλεπ που θα παίξουν απέναντι στις Ρεμπέκα Μασάροβα (Ισπανία) και Κριστίνα Κούτσοβα (Σλοβακία) αντίστοιχα.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Η πρόκληση της Γραμματικοπούλου και το… tricky game του Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα