Πρώτο βήμα για το ημερολογιακό Grand Slam (vids)

08:38 1/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Αν και απώλεσε ήδη το πρώτο του σετ στο US Open, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκίνησε την προσπάθεια κατάκτησης του calendar Grand Slam με πειστική νίκη επί του ταλαντούχου Χόλγκερ Ρουν.

Ο Σέρβος χρειάστηκε 2 ώρες και 15 λεπτά για να φτάσει στη νίκη με 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-1 επί του 18χρονου Δανέζου και βρίσκεται έξι νίκες μακριά από το σπουδαιότερο ρεκόρ που έχει καταγραφεί

τα τελευταία 40 χρόνια στο παγκόσμιο τένις.

To No1 της παγκόσμιας κατάταξης έδειξε σημάδια αστάθειας στο 2ο σετ της αναμέτρησης απέναντι στον Ρουν που πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του σε Grand Slam τουρνουά, στην επιστροφή του στο Arthur Ashe μετά τον επεισοδιακό του αποκλεισμό πέρυσι από τον 4ο γύρο με αποβολή.


Μετά την ισοφάριση στα σετ, ο 18χρονος Ρουν, Νο145 στον κόσμο, κινούνταν με δυσκολία στο μεγαλύτερο court του πλανήτη λόγω κραμπών και παρ’ότι είχε τη συντριπτική πλειοψηφία της εξέδρας στο πλευρό του, δεν μπόρεσε να προκαλέσει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο.

“Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το 3ο και 4ο σετ γιατί ο Χόλγκερ δεν μπορούσε να κινηθεί με ευκολία. Ξεκίνησα τέλεια το ματς. Μετά το πολύ καλό πρώτο σετ, δεν ξέρω τι έγινε. Ήμουν 4-3 μπροστά και σέρβιρα. Όλα λειτουργούσαν καλά αλλά μετά έχασα το σερβίς μου. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τη μάχη που έδωσε. Είχε και το κοινό μαζί του. Ήταν δύσκολο να παίζω το πρώτο μου παιχνίδι αν και έχω πολύ μεγάλη εμπειρία σε αυτό το court και γι’αυτον ήταν το πρώτο του παιχνίδι εδώ.

“Σε καταβάλουν τα νεύρα και το άγχος. Νιώθεις ακόμα λίγο σκουριασμένος στο ξεκίνημα. Προφανώς και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που τελείωσα το ματς. Ήταν μια έντιμη μάχη” είπε ο Νόλε αμέσως μετά.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

The post Πρώτο βήμα για το ημερολογιακό Grand Slam (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα