Το τένις αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα

Έκθεση από ανεξάρτητη αρχή, τονίζει το σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας και “καθαρότητας” του τένις

Η αντιμετώπιση των κρουσμάτων παράνομου στοιχηματισμού στα τουρνουά ανά τον κόσμο, παραμένει η προτεραιότητα των επίσημων φορέων του αθλήματος παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τέσσερις μεγάλες αρχές του τένις (ATP, WTA, ITF, Grand Slam Boards), έχουν στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη έκθεση που συντάχθηκε από ανεξάρτητη αρχή και στην οποία

τονίζεται το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άθλημα.

Το σοβαρότερο θέμα είναι φυσικά ο παράνομος στοιχηματισμός και ειδικά στα μικρά τουρνουά της σειράς Futures όπου είναι πολύ πιο εύκολο να “στηθεί” ένας αγώνας.

“Σήμερα το τένις αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα ακεραιότητας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’αυτό αλλά κυρίως είναι η φύση του αθλήματος που προσφέρεται για χειραγώγηση για στοιχηματικούς σκοπούς. Είναι ένας μόνο παίκτης που μπορεί να ενεργήσει. Η ανίχνευση είναι δύσκολη γιατί, ειδικά στα μικρότερα τουρνουά, δεν υπάρχουν θεατές αλλά και οι εγκαταστάσεις για να προστατεύσουν τους αθλητές από τους διεφθαρμένους παράγοντες” αναφέρει σε ένα σημείο η έκθεση που συνολικά αριθμεί 113 σελίδες!

Ο παράνομος στοιχηματισμός συνδέεται συχνά με την έννοια του tanking, όταν δηλαδή ένας τενίστας δεν δίνει το 100% των δυνατοτήτων του για τη νίκη. Το συγκεκριμένο φαινόμενο, υπογραμμίζεται επίσης στην έκθεση η οποία αναφέρει ότι είναι εξίσου δύσκολο να ανιχνευθεί.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τένις, δεν είναι εύκολες και χρειάζεται να παρθούν σειρά από μέτρα για την εξάλειψη των φαινομένων.

Μεταξύ των οποίων, τονίζεται η ανάγκη να απαγορευθεί η χορηγία στοιχηματικών εταιριών σε τουρνουά αλλά και αναδιοργάνωση της Tennis Integrity Unit.

Όπως αναφέρει η έκθεση, οι τενίστες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, είναι πολύ επιρρεπής στον παράνομο στοιχηματισμό αφού δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην και γι’αυτό καταφεύγουν στη συγκεκριμένη “εύκολη λύση”.

Οι τέσσερις διοργανώτριες αρχές του αθλήματος, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση κατά την οποία τονίζουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν από κοινού για την εφαρμογή των συστάσεων της ανεξάρτητης έκθεσης.

The post Το τένις αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα