ΦΟΒΕΡΗ Σάκκαρη, απέκλεισε την Οσάκα! – VIDEO

Η επέλαση του ελληνικού τένις συνεχίζεται! Η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε με πολύ επιθετικό τένις την Ναόμι Οσάκα και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Σινσινάτι!

Έχει πάρει τα πάνω του το ελληνικό τένις και δεν λέει να φρενάρει με τίποτα…

Μετά την τεράστια επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά με τη συμμετοχή στον τελικό του Τορόντο Masters και την άνοδο στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, την σκυτάλη πήρε άμεσα η Μαρία Σάκκαρη με ακόμα μία μεγάλη νίκη συνδυασμένη με εντυπωσιακή εμφάνιση!

Την

Νο19 τενίστρια στον κόσμο και κάτοχο του φετινού Indian Wells εκρηκτική Ναόμι Οσάκα απέκλεισε η Ελληνίδα τενίστρια με 6-3, 7-6(8) σώζοντας τρία set point της αντιπάλου της στο δεύτερο σετ και παίζοντας συνολικά εκπληκτικό και επιθετικό συνάμα τένις!

Είναι εμφανές ότι, όπως και στην περίπτωση του Τσιτσιπά, η Μαρία παίζει εντελώς διαφορετικό τένις σε σχέση με 12 μήνες πριν!

Έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εμπειρία και αυτό το έχει μεταφράσει στο κορτ με πιο κυριαρχικό-επιθετικό τένις που δείχνει να της πάει πολύ!

Αυτό ακριβώς έκανε (και πολύ σοφά) κόντρα σε μια big hitter του βεληνεκούς της Οσάκα και αποφάσισε να πάρει όσο πιο νωρίς μπορούσε τον έλεγχο του ράλι υποχρεώνοντας την 20χρονη Γιαπωνέζα στο παιχνίδι που δεν της αρέσει: να παίζει αμυντικά!

Αν και περιοδικά αυτό σήμαινε μερικά αβίαστα λάθη, μακροπρόθεσμα η στρατηγική δούλεψε και η Μαρία πέτυχε ακόμα μία σπουδαία φετινή νίκη που την στέλνει στον δεύτερο γύρο του ιστορικού Σινσινάτι κόντρα σε μια άλλη big hitter την Ανέτ Κονταβέιτ στην έκτη(!) αναμέτρηση των δύο τενιστριών (προηγείται με 3-2 η Μαρία).

Ειδικά στο πρώτο σετ, το παιχνίδι της 23χρονης τενίστριας “πλημμύριζε” από αυτοπεποίθηση απέναντι στην ντεφορμέ Οσάκα που περίμενε μια πιο αμυντική Σάκκαρη και δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένη για αυτό που είδε!

Η Μαρία, με μεγάλο επιθετικό όπλο το forehand αλλά και με τη σταθερότητα του backhand, έκανε εξαιρετικές επιθέσεις και έβγαζε συνεχώς εκτός ρυθμού την Οσάκα ενώ παράλληλα σέρβιρε άψογα εκμεταλλευόμενη την πολύ γρήγορη επιφάνεια της διοργάνωσης.

Με δύο breaks, πήρε το πρώτο σετ στο τσεπάκι της και συνέχισε απτόητη στον ίδιο ρυθμό!

Η Οσάκα ανέβασε κάπως απόδοση είναι η αλήθεια, ωστόσο, η Μαρία επέδειξε τις πνευματικές της αντοχές στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα!

Και αυτό γιατί απώλεσε πρώτα δύο match point στο σερβίς της Οσάκα 5-4, μια εξέλιξη που σίγουρα την τέσταρε στο πνευματικό κομμάτι.

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό tie break στο οποίο έσωσε τρία set point της αντιπάλου της(!) και τελικά στο δικό της τρίτο match point πάρει την πολυπόθητη νίκη που την επαναφέρει στον δρόμο των επιτυχιών μετά τον αποκλεισμό στο Μόντρεαλ.

Επιτέλους νίκη για Πλίσκοβα!

Διάγει μια πολύ μέτρια σεζόν η Τσέχα τενίστρια που επιτέλους πήρε μία νίκη-ψυχολογίας στο Σινσινάτι!

Η φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν το 2016 επικράτησε της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα με 6-3, 6-3 και πέρασε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης ευρισκόμενη σε αγωνιώδη προσπάθεια εύρεσης ρυθμού ενόψε ενός ακόμα US Open!

Τρίτη, 14/8: 1ος γύρος Western and Southern Open

Sakkari (Greece) beat Osaka (Japan) 6-3 7-6(8)
Barty (Australia) beat Vodrusova (Czech Republic) 6-3 7-5
Mertens (Belgium) beat Rybarikova (Slovakia) 6-4 6-2
Makarova (Russia) beat Bogdan (Romania) 6-3 6-2
Ka. Pliskova (Czech Republic) beat Radwanska (Poland) 6-3 6-3
Anisimova (USA) beat Babos (Hungary) 6-3 6-4
Maria (Germany) beat Kiick (USA) 5-7 6-3 6-3
Pavlyuchenkova (Russia) beat Krunic (Serbia) 6-1 6-0
Giorgi (Italy) beat Sevastova (Latvia) 6-2 6-3

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | SCORES

Kώστας Αϊτάκης

The post ΦΟΒΕΡΗ Σάκκαρη, απέκλεισε την Οσάκα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα