Σβαμπ σε μία κατάθεση ψυχής: «Ο Πάμπλο Γκαρσία με καταλαβαίνει»

Τον τεράστιο ενθουσιασμό του για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Στέφαν Σβαμπ.

Μιλώντας για όλους και για όλα στο laola1.at Στέφαν Σβαμπ αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό ξεκίνημά του με τη φανέλα του Δικεφάλου αλλά και στην παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αυστριακός μέσος:

Για το πώς περνάει το διάστημα του lock down στην Θεσσαλονίκη: «Αυτές

τις μέρες οι περιορισμοί είναι λίγο πιο αυστηροί. Υπάρχουν έξι λόγοι για τους οποίους μπορείς να βγεις από το σπίτι, τα καταστήματα εμπορίου είναι κλειστά και παντού πρέπει να φοράς μάσκα, αλλά αυτό είναι απαραίτητο γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις το σύστημα υγείας με αυτό στην Αυστρία. Στην Ελλάδα πιστεύουν ότι θα πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων. Ο καιρός είναι λίγο πιο ζεστός, κάτι που βοηθάει λίγο ώστε ο χειμώνας να ξεκινά λίγο αργότερα. Αλλά ακόμη και αυτή την εποχή του χρόνου θα ήταν λίγο πολύ κρύο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ακόμα περίπου 20 βαθμούς αλλά τη νύχτα πέφτει κοντά στους 7 βαθμούς.

Για έναν Αυστριακό είναι πολύ ευχάριστος καιρός στα μέσα Νοεμβρίου. Αλλά οι Έλληνες εδώ με ρωτάνε γιατί πάω βόλτα στην παραλία στα μέσα Νοεμβρίου, επειδή είναι ήδη χειμώνας για αυτούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προπονητής Μπεσίκτας: «Έχετε δει ποιον απέκλεισε ο ΠΑΟΚ;»

Για το πώς περνάει στην Ελλάδα:

«Βασικά, το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για έναν αθλητικό λαό. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για μένα. Αλλά όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι είμαι ένας ανοιχτόμυαλος τύπος που του αρέσει να επικοινωνεί. Έχω ήδη γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και έχω εγκατασταθεί πολύ καλά. Μου αρέσει πολύ εδώ. Τόλμησα να κάνω το βήμα για τον εαυτό μου, το έκανα από αυτοπεποίθηση και απέδωσε 100% για μένα.

Πραγματικά δεν μπορώ να πω τίποτα κακό γιατί στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο η πειθαρχία και η ακρίβεια παίζουν ρόλο. Όσον αφορά την οργάνωση στο ΠΑΟΚ, είναι πολύ επαγγελματική. Κανείς δεν είναι αργά για προπόνηση ή δεν ξεκινά αργότερα. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει το τελευταίο παιχνίδι το καλοκαίρι. Πρέπει να είστε ευέλικτοι εκεί. Αλλά στο περιβάλλον του κλαμπ λειτουργούν όλα όπως στην Αυστρία. Εκτός από το ποδόσφαιρο, δεν μπόρεσα να κάνω τόσα πολλά λόγω του κορονοϊού. Ο σύλλογος με βοήθησε πάρα πολύ με ολες τις λεπτομέρειες της παραμονής μου εδώ. Παρατήρησα ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο όνομα στην πόλη και ότι οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι για διάφορα πράγματα».

Για το αν έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες στην Θεσσαλονίκη ο Σβαμπ είπε:

«Ζω λίγο έξω από την πόλη και βρήκα ένα πολύ όμορφο σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο. Αυτή τη στιγμή η σύζυγός μου και το παιδί μου είναι στην Αυστρία επειδή ήμασταν για πέντε μέρες στο εκτός έδρας παιχνίδι στη Γρανάδα και σε αυτό με τον Παναιτωλικό. Ήταν εκεί για έξι εβδομάδες, αλλά επειδή έγινε lock down και στις δύο χώρες υπάρχει το πιο ευχάριστο ότι έμεινε στο Σάλτσμπουργκ με την υποστήριξη της οικογένειάς της. Είμαστε πάντα στο ξενοδοχείο πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια και πάντα πετάμε μια μέρα νωρίτερα για εκτός έδρας παιχνίδια. Ελπίζω η οικογένεια μου να επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα, εκεί κοντά στα τέλη Νοεμβρίου. Τον Αύγουστο, όταν έφτασα εδώ, ο γιος μου ήταν μόλις τριών εβδομάδων, οπότε ήμουν μόνος για τις πρώτες έξι εβδομάδες – αυτό ήταν πολύ δύσκολο».

Για τις προσδοκίες του από την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Πάντα έλεγα ότι η μετακίνηση στο εξωτερικό πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό από την πρώτη στιγμή. Πήρα το ρίσκα μου και αποδίδω καλά. Φυσικά έτσι το φαντάστηκα. Γι ‘αυτό είμαι ακόμα πεπεισμένος για το βήμα και ότι ήταν απολύτως ο σωστός δρόμος για μένα το να έρθω στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ήταν δύσκολο το γεγονός ότι βγήκε για πρώτη φορά εκτός Αυστρίας στα 30 του:

«Ήμουν πάντα ανοιχτός σε ένα τέτοιο βήμα. Μου αρέσει εδώ το περιβάλλον και ένιωσα άνετα από την πρώτη μέρα. Έχουμε πολλούς ξένους στην ομάδα και όλα λειτουργούν υπέροχα με τα αγγλικά. Θα προσπαθήσω να μάθω και τα ελληνικά. Είχαμε ήδη μια αλλαγή προπονητή – πριν από αυτό ήταν στα Αγγλικά και ο Πάμπλο Γκαρσία μιλά τώρα Ισπανικά και Ελληνικά, γι ‘αυτό έχουμε έναν μεταφραστή μαζί μας. Μπορείς να καταλάβεις μια – δυο λέξεις. Το επόμενο βήμα για μένα εκεί προς την άνοιξη, είναι να αρχίσω μαθήματα ελληνικών.

Οι άνθρωποι είναι πραγματικά ανοιχτοί εδώ, η επικοινωνία δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Αλλά είναι μέρος της ένταξης όταν ζεις στο εξωτερικό ότι αποδέχεσαι τη γλώσσα και προσπαθείς να την μάθεις. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα να το κάνω αυτό».



Για το αν ο ΠΑΟΚ λόγω των πολλών ξένων που έχει, τον καθιστά μια πιο ευέλικτη ομάδα στην προσαρμογή του ο Σβαμπ είπε:

«Είναι μια πραγματικά συναρπαστική ομάδα! Νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον που έχουμε πραγματικά πολλές διαφορετικές εθνικότητας στην ομάδα. Όλοι παίρνουν τα αγγλικά τους τα οποία μαθαίνουν στο σπίτι. Με αυτό παίρνεις πολλές άλλες λέξεις και βελτιώνεις το λεξιλόγιό σου. Είναι πολύ αστείο και κανείς δεν είναι ντροπαλός ή φοβάται να κάνει λάθη, παρόλο που δεν είναι μητρική γλώσσα κανενός. Υπάρχει όμως και ένας ελληνικός πυρήνας που φυσικά χρειάζεται σε μια ελληνική ομάδα. Το μείγμα είναι πολύ καλό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ: Το μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο του

Για το αν η αποχώρηση του από την Ραπίντ Βιέννης ήταν το σωστό βήμα: «Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι ένας παίκτης που μαθαίνει γρήγορα και αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο στην καριέρα μου. Έμαθα πολλά εκεί και ότι έχω αναπτύξει απίστευτα προσωπικά και αθλητικά. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ήρθα στην Ραπίντ ως παίκτης της Αντμίρα όταν ήμουν 23 ετών και έχετε δει τα τελευταία χρόνια πόσους άλλους παίκτες από μικρούς συλλόγους έχουν αποτύχει στην Ραπίντ. Έγινα αρχηγός αυτού του συλλόγου για τρία χρόνια, αυτή ήταν υπέροχη στιγμή, όμως με όσα έγιναν δεν ήταν πλέον δυνατή η παραμονή μου στην Ραπίντ. Τότε ήρθε η προσφορά από τον ΠΑΟΚ που ως συνολικό πακέτο ήταν τέλεια. Είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι ήταν η σωστή κίνηση. Μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά και μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στην αθλητική πλευρά. Ως παίκτης, ακόμα και όταν είμαι 30 ετών, μπορώ ακόμα να αναπτυχθώ περισσότερο».

Για το ποιοι ήταν οι λόγοι που τον έκαναν να αποχωρήσει από την Ραπίντ:

«Το είχα πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ήθελα να παίζουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό δεν έγινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του lockdown επειδή τότε μοιράστηκε το πρωτάθλημα και τερματίσαμε στα πλέι οφ ως τέταρτοι. Αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό έθεσε το θέμα της ανανέωσης μου σε αναμονή, επειδή πολλά θέματα ήταν υψηλότερα που ήταν πιο σημαντικά από ένα άτομο στο κλαμπ.

Ένα από τα μεγάλα και αποφασιστικά σημεία ήταν φυσικά η διάρκεια της σύμβασης για την οποία συζητήσαμε. Και οι δύο πλευρές εκτιμούσαν πάντα η μία την άλλη, οι συζητήσεις ήταν πάντα ανοιχτές. Περίμενα για 2-3 εβδομάδες και απλά δεν ήθελα να περιμένω περισσότερο. Φαινόταν και από τις δυο πλευρές ότι δεν γίνεται συνεργαστούν για περισσότερο. Για μένα ήταν και πάλι σημαντικό να βρω ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο. Αυτό θα ήταν ακόμη δυνατό, αλλά με διάφορες επιλογές και απαιτήσεις. Είχα και άλλες προσφορές και αποφάσισα να δώσω έμφαση στο αθλητικό κριτήριο και σε ένα συμβόλαιο με περισσότερα χρόνια. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τα έξι χρόνια, έχω αναπτυχθεί προσωπικά και αθλητικά, συνεχίζω να παρακολουθώ τον σύλλογο σε κάθε παιχνίδι, είμαι χαρούμενος για κάθε νίκη της ομάδας και είμαι σε επαφή με πολλούς παίκτες. Αλλά ήρθε η ώρα να δοκιμάσω κάτι νέο. Για μένα ήταν ένα πολύ καλό βήμα που πολλοί μπορεί να μην καταλαβαίνουν. Αλλά τώρα, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου πολλοί βλέπουν επίσης ότι δεν ήταν μόνο μια περιπέτεια ή μια λύση αλλαγής για μένα, αλλά ότι είναι πολύ ενδιαφέρον όσον αφορά τον αθλητισμό και αυτά που μπορώ να πετύχω με τον ΠΑΟΚ».

Για το αν θα έμενε στην Ραπίντ αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και για το όνειρο του να παίξει στην Ιταλία:

«Υπήρχαν φυσικά συνομιλίες με άλλους συλλόγους όταν κατάλαβα ότι δεν θα συνεχίσω στην Ραπίντ. Υπήρχαν ήδη ενδιαφέρουσες προσφορές, και από άλλες χώρες, αλλά αυτά ανήκουν στο χθες είμαι πολύ χαρούμενος με το βήμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ που έχει τεράστιες φιλοδοξίες. Δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσε να είχε συμβεί. Θα μπορούσα να τραυματιστώ την άνοιξη όπως συνέβη στον Κρίστοφερ Ντιμπόν. Αν συνέβαινε αυτό, θα έμενα χωρίς συμβόλαιο το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τον κορονοϊό. Επομένως, στην ηλικία των 30 δεν είναι φυσικό να συνάψεις μiα μακροπρόθεσμη σύμβαση με έναν καλό σύλλογο που έχει φιλοδοξίες και όπου το συνολικό πακέτο ταιριάζει. Και φυσικά η οικονομική πτυχή παίζει επίσης ρόλο. Νιώθω καλά και αυτό μπορείτε να το δείτε και στους αγώνες».

Για το αν ο ΠΑΟΚ τον προσέγγισε την κατάλληλη στιγμή και το αν έπαιξε ρόλο ότι είναι διεκδικητής του τίτλου, ότι έχει μια μεγάλη βάση οπαδών και έπαιζε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Σβαμπ είπε χαρακτηριστικά:

«Όποιος με ξέρει, γνωρίζει ότι είμαι καλός να παίζω σε ένα γεμάτο γήπεδο, σε ένα κλαμπ που είναι κοντά στους οπαδούς, όπου τα συναισθήματα και το πάθος είναι ενσωματωμένα. Αυτό έζησα στην Ραπίντ, αυτό ζω και τώρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον Τόμας Μουργκ που τον… ακολούθησε στον ΠΑΟΚ ο Σβαμπ τόνισε:

«Ήρθε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, οπότε ήμουν πολύ καλά ενσωματωμένος στην ομάδα. Νομίζω ότι ήταν πολύ ευχάριστο για αυτόν που ήμουν ήδη εκεί, ότι ήμουν ήδη εξοικειωμένος με κάποιες διαδικασίες και ότι μπορούσα να τον βοηθήσω πολύ.

Η μεταφορά έγινε με τέτοιο τρόπο που ο αρχηγός της ομάδας, ο Δημήτρης Πέλκας πήγε στην Φενέρμπαχτσε και ο Πέλκας και ο Μουργκ έχουν τον ίδιο μάνατζερ. Ο ΠΑΟΚ τον ενημέρωσε ότι ο Πέλκας μπορεί να αλλάξει μόνο αν υπάρχει αντικαταστάτης. Έτσι μπήκε ο «Μούργκι» στο παιχνίδι. Τότε ρωτήθηκε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, αλλά ήξερε ήδη ολόκληρη την ομάδα της Ραπίντ επειδή είχε παρακολουθήσει τα παιχνίδια μου. Φυσικά είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Τόμας στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι ο Mουργκ θα μας βοηθήσει ως παίκτης. Φυσικά, αυτό λειτουργεί καλά και από άλλες απόψεις, γιατί παίξαμε μαζί για 4,5 χρόνια και έχουμε μια πολύ καλή σχέση εντός και εντός αγωνιστικού χώρου».

Για την εντυπωσιακή αρχή του Τόμας Μουργκ στην ομάδα ο Σβαμπ σχολίασε:

«Έκανε μια πολύ καλή αρχή, έπαιξε παιχνίδια από την αρχή και σημείωσε δύο γκολ στα δύο πρώτα του παιχνίδια – εγώ κατάφερα να βάλω ένα. Τώρα έχουμε κάνει μια αλλαγή συστήματος με τον νέο προπονητή, που του ταιριάζει λίγο περισσότερο. Αισθάνεται καλά, η οικογένειά του είναι εδώ και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Στην πραγματικότητα είμαστε αήττητοι, εκτός από τους δύο αγώνες εναντίον του Κρασνοντάρ. Αυτό θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα αν είχαμε παίξει και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν ενστερνίζεται την ατάκα του Μουργκ ότι ο ΠΑΟΚ είναι πιο μεγάλο μέγεθος από την Ραπίντ ο Σβαμπ είπε:

«Δεν θέλω να το συγκρίνω γιατί είναι κάτι… διαφορετικό. Επίσης, δεν ξέρω ακριβώς τι εννοούσε με αυτόν τον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερος. Δεν είναι μυστικό ότι η Ραπίντ έχει τρία αστέρια πάνω από το σήμα της. Κέρδισαν πολλούς τίτλους στην ιστορία τους στην Ραπίντ. Αυτό που εννοεί είναι το συνολικό πακέτο, όσον αφορά το περιβάλλον και την υποδομή. Ο ΠΑΟΚ έχει διανύσει πολύ δρόμο και εργαζόμαστε πολύ επαγγελματικά. Το βρίσκω δύσκολο να κάνω συγκρίσεις. Αλλά η ομάδα που έχουμε εδώ στον ΠΑΟΚ κοστίζει πολύ περισσότερο από την τρέχουσα ομάδα της Ραπίντ».

Για το πώς βιώνει την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ ο Σβαμπ είπε:

«Δεν μπορείτε να το συγκρίνετε με την Αυστρία! Οι Έλληνες ζουν έντονα το ποδόσφαιρο, είναι πολύ ενθουσιώδεις και φανατικοί. Έφτασα στο αεροδρόμιο και δεν ήταν καν ξεκάθαρο ότι θα συμφωνήσουμε τότε. Υπήρχαν ήδη μερικές κάμερες εκεί και ο αθλητικός διευθυντής μου είπε: «Προχωρήστε και φύγε!».

Οι οπαδοί μας ακολούθησαν μέχρι το αυτοκίνητο, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Τι συνέβαινε γύρω από το γήπεδο στους αγώνες του Tσάμπιονς Λιγκ; Ήμασταν πάντα στο ξενοδοχείο πριν από τους εντός έδρας αγώνες και ο δρόμος τριών λωρίδων μπροστά από το ξενοδοχείο ήταν από νωρίς κλειστός με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα μοτοποδήλατά τους, οι οποίοι περιμένουν απλώς για να συνοδεύσουν το λεωφορείο στο γήπεδο. Βίωσα κάτι τέτοιο με τη Ραπίντ μία ή δύο φορές όταν πήραμε το λεωφορείο για τον τελικό του Κυπέλλου στο Κλάγκενφουρτ. Αυτές είναι στιγμές που ήταν απίστευτες και έχω ήδη βιώσει εδώ. Αλλά όλοι μου λένε πώς θα είναι όταν θα μπούμε να παίξουμε ξανά με θεατές, γιατί είναι διαφορετικό πρωτάθλημα από τα μέχρι τώρα παιχνίδια. Στη νίκη 4-1 επί της Αϊντχόβεν με ανατροπή αφού χάναμε με 1-0 στο ημίχρονο θα ήθελα πολύ να δω τι συνέβαινε στο γήπεδο… ανυπομονώ!».

Σχετικά με την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ και την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία στην θέση του Αμπέλ Φερέιρα ο Σβαμπ ανέφερε:

«Η ιδέα του Αμπέλ Φερέιρα με έπεισε εκείνη την εποχή και ξεκινήσαμε πολύ καλά την σεζόν. Τότε ο προπονητής μας έλαβε μια προσφορά από την Παλμέιρας στη Βραζιλία. Μας είπε αντίο μετά το παιχνίδι της Γρανάδα και είπε ότι δεν θα είναι πλέον προπονητής μας από αύριο.

Ο σύλλογος έφερε έναν νέο προπονητή, τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν στην Κ19. Δεν έχασε 70 παιχνίδια εκεί, είναι επίσης η καλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα. Είναι ένας μεγάλος θρύλος, οι οπαδοί τον αγαπούν. Είναι αυστηρός εκπαιδευτής, έχει σαφείς οδηγίες και έχει αλλάξει το σύστημα. Παίζουμε πιο επιθετικά τώρα. Αυτό λειτούργησε αρκετά καλά με τρεις νίκες. Ήταν φυσικά καλό για μένα που έπαιξα πολύ καλά γιατί έπαιξα όλα τα παιχνίδια. Ήταν επίσης κεντρικός μέσος και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μου δώσει πράγματα. Ήμουν τυχερός που είχα αρκετούς προπονητές που έχουν παίξει στη θέση μου και το βλέπουν ειδικά. Νομίζω ότι είναι θετικό».

Για το ρεκόρ του των 2 γκολ και 7 ασίστ στα πρώτα 13 του παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ο ο Σβαμπ είπε:

«Φυσικά αυτό είναι καλό από την άποψη των στατιστικών, αλλά αυτό δεν είναι πάντα ο καθοριστικός παράγοντας. Είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα και να παίζω καλά και εγώ. Σπάνια είχα τόσες πολλές ασίστ σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ο Σβιντέρσκι κάνει επί του παρόντος ένα γκολ σχεδόν σε κάθε ευκαιρία. Από την αρχή έπαιξα καλά και εντάχθηκα πολύ καλά. Νομίζω ότι ένα από τα πλεονεκτήματά μου είναι ότι χρειάζομαι μηδενικό χρόνο εκκίνησης. Για έναν ξένο παίκτη που πηγαίνει στο εξωτερικό για πρώτη φορά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Αυτό με βοηθά πολύ με το νέο προπονητή, φυσικά».

Για το πώς διαφέρει ο ρόλος του σε σχέση με αυτόν που είχε στην Ραπίντ:

«Διαφέρει στο ότι δεν είμαι ο αρχηγός και υπάρχουν άλλοι κορυφαίοι παίκτες που τελικά παίρνουν αποφάσεις. Όσον αφορά το ίδιο το στυλ παιχνιδιού, ο σχηματισμός με τρεις πίσω ήταν παρόμοιο με το πώς παίξαμε στην Ραπίντ στα πλέι οφ. Τώρα παίζουμε πιο επιθετικά, ο ρόλος είναι όπως όταν προπονητής ο Ζόραν Μπάρισιτς στην Ραπίντ Βιέννης σε 4-2-3-1 ή 4-3-3, όπου έχουμε πολύ έλεγχο και μπορώ να παίξω box-to-box. Οπότε υπάρχουν σίγουρα παραλληλισμοί στο πως αγωνιζόμουν στην Ραπίντ».

Για το αν περιμένει κλήση στην εθνική Αυστρίας ο Σβαμπ τόνισε:

«Η απόφαση εναπόκειται στον προπονητή της ομάδας. Δίνω το καλύτερο μου και τουλάχιστον επανήλθα στην λίστα. Είναι αλήθεια ότι ο αθλητικός διευθυντής, ο προπονητής, πολλοί παίκτες και επίσης Έλληνες δημοσιογράφοι με ρωτούν γιατί είμαι πραγματικά εκεί κατά τη διάρκεια του διεθνούς διαλείμματος και όχι με την εθνική ομάδα. Η απάντησή μου είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στη θέση μου στην Αυστρία. Θα συνεχίσω να το δουλεύω και δεν θα το αφήσω. Ελπίζω για άλλη μια ευκαιρία να δείξω ότι είμαι έτοιμος για την εθνική ομάδα. Είμαι ένας έμπειρος παίκτης, έχω πολλή εμπειρία, έχω καλές επιδόσεις και καλά στατιστικά. Απλά πρέπει να συνεχίσω έτσι, να είμαι υπομονετικός και αν με καλέσουν, να αρπάξω την ευκαιρία μου. Θέλω να είμαι εκεί, όπως όλοι οι άλλοι. Πιστεύω όμως ότι είναι δυνατό και ότι το αξίζω».

Σχετικά με το ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ για φέτος ο Σβαμπ ανέφερε:

«Η πίεση είναι τεράστια, απαιτούνται τίτλοι! Ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ πριν από δύο χρόνια, ήταν δεύτερος πέρυσι και αποκλείστηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Ο σύλλογος ανταγωνίζεται για τίτλους κάθε χρόνο, οι οπαδοί θέλουν να δουν τίτλους. Ο εσωτερικός μας στόχος είναι να έχουμε κάτι στα χέρια μας στο τέλος της σεζόν. Έχουμε αντίπαλο τον Ολυμπιακό που παίζει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Αυτήν τη στιγμή είμαστε ένα πόντο πίσω και ανυπομονώ για την μονομαχία μαζί τους, για ένα ματς που συζητούν όλοι. Θα είναι ένας ανοιχτός αγώνας και μπορούμε να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτός ήταν ένας δηλωμένος στόχος για φέτος. Ανεξάρτητα από το ποιοι αντίπαλοι ήταν στα χαρτιά, οι Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Τους αποκλείσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πετυχουμε τον στόχο γιατί δεν καταφέραμε να παίξουμε στο στους ομίλους, αποκλειστήκαμε από την Κράσνονταρ. Ο πρώτος στόχος της σεζόν χάθηκε. Πρέπει να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ και έχουμε κάνει μια καλή αρχή».

Για τους Αυστριακούς που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και για την συνάντηση του με τον πρώην προπονητή του στην Αντμίρα, Νταμίρ Κάναντι ο Σβαμπ είπε:

«Παίξαμε πρόσφατα εναντίον του Παναιτωλικού, όπου ο Κρίστοφερ Κεντ είναι τερματοφύλακας εκεί και είχα μια σύντομη κουβέντα. Στον Ατρόμητο υπάρχουν επίσης γνωστά πρόσωπα με τον Πάτρικ Σάλομον και τον Νταμίρ Κάναντι. Αστειευτήκαμε πριν το ματς, στο γήπεδο για το πόσο απίστευτο είναι ότι παίζουμε στην Ελλάδα. Και ο Νταμίρ με καλωσόρισε στην Ελλάδα, μου ευχήθηκε τα καλύτερα και συνεχάρη τον αθλητικό διευθυντή μας που με έφερε στον ΠΑΟΚ. Κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ατρόμητο ο Κάναντι, όπου παίζει και ο πρώην παίκτης της Ραπίντ, ο Γκαλβάο».

Για την συνάντηση που απέφυγε με την Ραπίντ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και για το ενδεχόμενο να βρει μπροστά του την πρώην ομάδα του στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο Σβαμπ σχολίασε:

«Φυσικά θα ήταν καταπληκτικό αν είχαμε συναντηθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί θα ήταν το πρώτο μου ανταγωνιστικό παιχνίδι στον ΠΑΟΚ και θα ήταν απέναντι στην Ραπίντ. Είναι υπέροχο που η Ραπίντ έφτασε επίσης στο Γιουρόπα Λιγκ. Είμαι επαγγελματίας που δίνει το 100% για τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα από το ποιος είναι απέναντι. Αλλά φυσικά δεν ξεχνάω από πού προέρχομαι και από πού έπαιξα».

Το άρθρο Σβαμπ σε μία κατάθεση ψυχής: «Ο Πάμπλο Γκαρσία με καταλαβαίνει» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
ΠΑΟΚ, θεσσαλονικη, ελλαδα, καιρος, καλοκαιρι, Χριστούγεννα, προσφορες, lockdown, λύση, γκολ, φερειρα, στυλ, ολυμπιακος, κινηση στους δρομους, κλειστα επαγγελματα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, ξανα, μιλα, χωρες, το θεμα, αθλητικα, αυτοκινητο, βημα, βραζιλια, δουλεια, εθνικη, θεμα, θρυλος, ιταλια, καριερα, ονειρο, παιχνιδια, πιεση, το βημα, ωρα, αγαπη, αγωνες, αεροδρομιο, αρθρο, αυστρια, ανοιξη, απιστευτο, απιστευτα, απλα, αστερια, ατομο, αυτοπεποιθηση, εβδομαδες, γκολ, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, γλωσσα, δεδομενο, δευτερο, διαστημα, δειτε, δωσει, δρομος, ευχαριστο, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ειναι στιγμες, ειπε, υπαρχει, εξι, επικοινωνια, εποχη, ετων, ιδεα, ιδιο, ηλικια, υπηρχαν, ημιχρονο, ισπανικα, καμερες, κινηση, λαθη, λεξιλογιο, λεωφορειο, λεπτομερειες, λύση, μυστικο, μπορεις, μπορειτε, μυαλο, νικη, νυχτα, ντροπαλος, ξεκινημα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολα τα παιχνιδια, ονομα, παιδι, παθος, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, πειθαρχια, ρεκορ, ρυθμοι, ρολο, σεζον, σιγουρα, σιγουρος, σπιτι, στυλ, τυπος, τουρτα, τρια, φυσικα, φυσικο, φορα, χαθηκε, αυστηρος, αγωνας, box, δημητρης, ειμαστε ενα, ελληνικα, εμφαση, ηρθα, κληση, λεξεις, μπροστα, πακετο, παιχνιδι, σημα, σωστο, σωστος, τυχερος, θελω να, θεματα, υγειας, υπεροχο, υπεροχη, χειμωνας, χερια
Τυχαία Θέματα