Εξαντλημένος ο Μεντβέντεφ

O Ντανίλ Μεντβέντεφ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απέσυρε τη συμμετοχή του απ’το τουρνουά της πατρίδας του, στη Μόσχα

Δεν χρίζει και ιδιαίτερης ανάλυσης η απόφαση του Μεντβέντεφ να μην αγωνιστεί τελικά στο Kremlin Cup αυτή την εβδομάδα.

Ο 23χρονος βρίσκεται στη Μόσχα και μάλιστα έδωσε το παρών στο πάρτι των διοργανωτών, βγάζοντας τις περισσότερες φωτογραφίες με τις γυναίκες συναδέλφους του που αγωνίζονται επίσης

στο WTA τουρνουά στη Ρωσία, ωστόσο ήταν αδύνατο να παίξει στο event αφού νιώθει μεγάλη κούραση, σε βαθμό εξάντλησης…

“Κανένας δεν περίμενε ότι θα τα πάω τόσο καλά στη Σαγκάη και ότι θα αγωνιζόμουν στον 6ο συνεχόμενο τελικό. Αυτή τη στιγμή νιώθω εξουθενωμένος, σωματικά και πνευματικά. Δεν μπορώ να είμαι 100% έτοιμος για το τουρνουά. Σαν επαγγελματίας, δεν μπορώ να βγω στο γήπεδο και να ξέρω ότι δεν μπορώ να δώσω το 100%.

“Από την άλλη είναι λυπηρό γιατί πραγματικά ήθελα να παίξω φέτος στη Μόσχα, μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους. Έχω παίξει 4 συνεχόμενα χρόνια εδώ και τα αποτελέσματά μου βελτιώνονται κάθε χρόνο. Όμως, δεν μπορούσα διαφορετικά. Είναι ένα δύσκολο άθλημα και πρέπει να αποφασίσω το καλύτερο για το σώμα μου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είχα άλλη επιλογή” είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη στο Κρεμλίνο.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγείται όλων των συναδέλφων του με 59 νίκες στη σεζόν, 46 εκ των οποίων σε hard court και 22 σε Masters τουρνουά. Προέρχεται από την κατάκτηση του δεύτερου Masters της καριέρας του (Σαγκάη, Σινσινάτι) ενώ από τις αρχές Αυγούστου έχει παίξει σε έξι τουρνουά, έχοντας ισάριθμους τελικούς και τρία τρόπαια.

Μετά τον τίτλο στην Κίνα, ο Μεντβέντεφ ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ στην 3η θέση της ATP Race και έχει την ευκαιρία να τερματίσει στο Top3 στη σεζόν.

“Νιώθω υπέροχα. Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι μπορώ να παίξω σε έξι συνεχόμενους τελικούς. Ο ένας ήταν τελικός σε Grand Slam και τρεις σε Masters. Το να περάσω τον Φέντερερ στην ATP Race, είναι κάτι που επίσης δεν είχα ονειρευτεί ποτέ”

Ο Μεντβέντεφ θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα για να αγωνιστεί στο Vienna Open ενώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα παίξει στο Παρίσι, πριν το ντεμπούτο του στο ATP Finals του Λονδίνου (10/11).

The post Εξαντλημένος ο Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα