Το Νο1 θα κριθεί στο Λονδίνο

Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα παλέψουν για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, στα δύο τελευταία τουρνουά της σεζόν

Από τα παλιά χρόνια, το να τερματίζεις στο Νο1 στο τέλος της χρονιάς, θεωρείται από τους σημαντικότερους και δυσκολότερους στόχους σε μια σεζόν.

Το σύστημα βαθμολόγησης, με την υπεράσπιση πόντων αλλά κυρίως το απαιτητικό tour με τα συνεχόμενα και πολλά τουρνουά, καθιστούν το year-ending No1 ως ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα για έναν τενίστα.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν κυριαρχήσει στο φετινό tour και παρά την πρόσφατη εμβολή

του Ντανίλ Μεντβέντεφ, είναι οι κορυφαίοι της σεζόν, έχοντας μοιραστεί στη μέση τα τέσσερα Grand Slam ενώ παλεύουν για το Νο1 στην ATP Rankings.

Ο Ισπανός κατέκτησε για 12η φορά το Γαλλικό Όπεν ενώ πανηγύρισε τον 4ο τίτλο του στο US Open, φτάνοντας τους 19 Major τίτλους, έναν πίσω απ’τον Φέντερερ. Παράλληλα, εδραίωσε και την πρωτιά του στη σειρά των Masters, με δύο ακόμη τίτλους (Ρώμη, Τορόντο), φτάνοντας τα 35 ATP 1000. Aπό την άλλη, ο Τζόκοβιτς θριάμβευσε στο Australian Open με τον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη ενώ σήκωσε και το 5ο Wimbledon της καριέρας του, φτάνοντας συνολικά τα 16 Grand Slam.

H σεζόν, όμως, δεν έχει τελειώσει και οι δύο σπουδαίοι τενίστες θα παλέψουν για το Νο1 της κατάταξης, έχοντας δύο κοινά τουρνουά σε Παρίσι (28/10) και Λονδίνο (10/11).

Είναι δεδομένο ότι ο Ναδάλ, μετά τη λήξη του Paris Masters, θα ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έστω και προσωρινά και μένει να δούμε με ποια διαφορά πόντων η οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία τους στην Πόλη του Φωτός.

Τη δεδομένη στιγμή, η βαθμολογία ATP Race που αφορά τα τουρνουά της τρέχουσας σεζόν, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για την τάση που δημιουργείται στην ATP Rankings. Ο Ναδάλ βρίσκεται στην 1η θέση της Race με 9,225 πόντους ενώ ο Τζόκοβιτς ακολουθεί με 7,945. Υπάρχει μια διαφορά, λοιπόν, των 1,280 βαθμών.

Μέχρι το τέλος της σεζόν υπάρχουν 2,500 διαθέσιμοι πόντοι (1000 στο Masters του Παρισιού και 1,500 για τον αήττητο πρωταθλητή στο Λονδίνο). Ακόμα κι αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει αυτούς τους 2,500 πόντους, η θέση του στην κορυφή δεν είναι εξασφαλισμένη…

Το διακύβευμα της πρωτιάς στην ATP Rankings, στο τέλος της σεζόν, είναι τεράστιο. Αν ο Νόλε καταφέρει να τερματίσει στην 1η θέση, θα ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας ο οποίος τερμάτισε έξι φορές στο Νο1, μέσα στη σεζόν.

Αν ο Ναδάλ περάσει πρώτος το νήμα, θα ισοφαρίσει τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Κόνορς με πέντε year-ending No1.

O Ράφαελ Ναδάλ επιμένει ότι δεν λαμβάνει υπόψιν του τα ρεκόρ και ειδικά το Νο1, θέλοντας να μείνει συγκεντρωμένος στο επόμενο παιχνίδι του, στον επόμενο πόντο. Γι’αυτό δεν άλλαξε, ούτε σε αυτή την περίπτωση, το αγωνιστικό του καλεντάρι και δεν πίεσε τον εαυτό του να παίξει στο Ασιατικό swing. Από την άλλη, ο Τζόκοβιτς δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να κυνηγήσει κάθε ρεκόρ που θα τον βοηθήσει στον στόχο του: να ολοκληρώσει την καριέρα του ως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Η μάχη των δύο κορυφαίων της χρονιάς για το Νο1 αναμένεται συναρπαστική τις επόμενες εβδομάδες και το ιδανικό σενάριο θα ήταν οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς να μονομαχήσουν στον τελικό του ATP Finals με διπλό κίνητρο: τον τίτλο στην Ο2 Arena και το year-ending No1!

The post Το Νο1 θα κριθεί στο Λονδίνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα