Το φαινόμενο Μεντβέντεφ

Αρθρογραφεί ο αναγνώστης του Tennis24, Αντώνης Παναγιωτόπουλος στη στήλη “Η άποψή μου”

Έχουμε αναρωτηθεί τι είναι το τένις στα μάτια ενός απλού θεατή; Όχι μέσα από το πρίσμα ενός ειδικού, προπονητή, αναλυτή κλπ. Ως θέαμα -όχι σαν παιχνίδι- δεν διαφέρει απ’ όλα τα υπόλοιπα θεάματα που πάμε για να απολαύσουμε, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε, όπως το θέατρο η ο κινηματογράφος.

Το ερώτημα είναι: Το παιχνίδι του Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι όμορφο, απολαυστικό η διασκεδαστικό; Μήπως είναι απλά αποτελεσματικό.

Αξίζει ο θεατής να πληρώσει ένα πανάκριβο εισιτήριο η να κάτσει σπίτι του μπροστά από μια οθόνη να αφιερώσει 2-3 ώρες;

Ας θυμηθούμε από άλλα λαοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο η το μπάσκετ. Σε ποιόν άρεσε το “κατενάτσιο” που έπαιζαν κάποτε οι Ιταλοί η αμυντικό σύστημα του προπονητή μπάσκετ Μάλκοβιτς; Οι περισσότεροι τα χαρακτήριζαν ως καταστροφή του αντίστοιχου αθλήματος. Ήταν όμως ιδιαίτερα αποτελεσματικά και έφερναν πολλές νίκες. Αυτό θέλουμε να βλέπουμε από το τένις;

Θα αναφερθώ όμως και στην αποτελεσματικότητα. Θα μπορούσε ο σημερινός Μεντβέντεφ να κερδίσει τους Big 4 στις δόξες τους; Ασφαλώς και όχι. Ο Ναδάλ θα τον είχε εξοντώσει με τα πολύ βαριά χτυπήματα του, ο Φέντερερ το ίδιο με την υψηλή τενιστική ευφυΐα του, ο Τζόκοβιτς με το πολύ υψηλού επιπέδου παιχνίδι από την baseline και ο Μάρει με την εκπληκτική του φυσική του κατάσταση.

Οι τρεις πρώτοι το έκαναν ήδη σε κάποια παιχνίδια, στην δύση της καριέρας τους. Αλλά αν ανατρέξουμε και παρελθόν θα μπορούσε ο Μεντβέντεφ να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του Sampras που σέρβιρε με 200 Km/h με 5.000 r.p.m και πριν προσγειωθεί η μπάλα είχε ανέβει στο φιλέ ή του Edberg με το εκπληκτικό παιχνίδι του και την τρομερή αίσθηση του στο βολέ; Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλά άλλα παραδείγματα αλλά θα κουράσω.

Συνεπώς σήμερα, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να φαίνεται στα μάτια μας ως ο μελλοντικός Νο1.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει μπει στην διαδικασία σκέψης αλλαγής των κανονισμών όπως το είδαμε στο Next Gen ή σε σκέψεις όπως του να μεγαλώσει η μπάλα κλπ. Με σκοπό να κάνει το άθλημα πιο ελκυστικό στα μάτια του απλού θεατή, να γεμίσει τα στάδια και να αυξήσει την τηλεθέαση.

Ο σκηνοθέτης ταινιών επιστημονικής φαντασίας ή ο συγγραφέας αντίστοιχων βιβλίων, θα μπορούσε να αφηγηθεί ένα μελλοντικό αγωνιστικό τένις, όπου θα έπαιζαν ρομπότ αντί για ανθρώπους και θα αντάλλασσαν από την baseline εκατοντάδες μπάλες, μέχρι να κριθεί ο πόντος. Βέβαια σε άδειες κερκίδες η σε θεατές που από το σπίτι τους θα απολάμβαναν τον ύπνο τους στο καναπέ τους…

Το ερώτημα είναι μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα ;

Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24, ικανοποιώντας έτσι την “ανάγκη” των αγνών φιλάθλων να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα (τενιστικό) τους απασχολεί.

Τα κείμενα τα οποία θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο [email protected], θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, με ονοματεπώνυμο, συντακτικά ορθά (τόνους, διαστήματα, παράγραφοι, όχι κεφαλαία) και φυσικά να σέβονται τον αναγνώστη και το ίδιο το άθλημα, σε κόσμιο και τενιστικό πλαίσιο. Aν θέλετε να επισυνάψετε και μια φωτογραφία της αρεσκείας σας, θα πρέπει να έχει διάσταση πάνω από 1000×500 pixels σε jpg μορφή, διαφορετικά θα επιλέξουμε εμείς μια αντιπροσωπευτική για το άρθρο σας.

The post Το φαινόμενο Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα