Επιτέλους… τον ξόρκισε! – VIDEO

Πρώτη νίκη καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και πρόκριση στον 3ο γύρο του Shanghai Masters

Μετά από τρεις ήττες στα juniors και δύο σε επίπεδο ανδρών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει τον κακό του δαίμονα, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε ελάχιστη περισσότερη ψυχραιμία από τον ταλαντούχο αντίπαλό του, κερδίζοντας τον 19χρονο Καναδό σε δύο tie breaks με 7-6(3), 7-6(3), μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αμφίρροπης μονομαχίας.

Ήταν μια ευνοϊκή συγκυρία για τον Τσιτσιπά ο οποίος

προερχόταν από μια εξαιρετική εβδομάδα στο Πεκίνο (μετά από καιρό), όπου έφτασε μέχρι τον τελικό την ίδια ώρα που ο Αλιασίμ, δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της εξαιρετικής χρονιάς του, γνωρίζοντας την 5η του ήττα στα τελευταία έξι ματς που έχει δώσει στο tour.

Ωστόσο, ο Στέφανος χρειάστηκε να παίξει ψυχωμένα και με μεγάλη συγκέντρωση για να καταφέρει να πετύχει την πρώτη του νίκη κόντρα στον υπερταλαντούχο Καναδό, σφραγίζοντας το άλλο NextGen ντέρμπι με τον Χούμπερτ Χουρκάτς στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Πιο σταθερός από τον αντίπαλό του, ο Τσιτσιπάς τελείωσε το ματς με 26 winners και 21 αβίαστα λάθη την ίδια ώρα που ο Αλιασίμ, Νο19 στον κόσμο, είχε 31 winners αλλά και 34 unforced errors.

Reversing the trend @StefTsitsipas gets his first win over Auger-Aliassime, winning 7-6 7-6 to progress to the #RolexSHMasters 3rd round. pic.twitter.com/EX5oI4EJIN

Tennis TV (@TennisTV) October 9, 2019

Μόλις δύο break έγιναν σε ολόκληρο το ματς. Ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το break στο 4ο game (3-1), με τον Αλιασίμ να απαντάει άμεσα με break back (3-2). Ο Τσιτσιπάς είχε δύο ευκαιρίες να “κλέψει” το εναρκτήριο σετ, έχοντας δύο set points στο 5-6, όμως κερδίζοντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους του tie break, πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Οι δύο άνδρες, συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο των service games τους, στην πολύ γρήγορη επιφάνεια του κεντρικού court του Qi-Zhong Stadium της Σαγκάης, με τον Τσιτσιπά να δημιουργεί τις τρεις μοναδικές ευκαιρίες για break στο 2ο σετ, όλες στο 11ο game όπου τελικά ο Αλιασίμ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-5.

Ένα ακόμη πολύ δυνατό breaker, με πέντε συνεχόμενους ποντους στο τέλος, χάρισε στον Στέφανο την πολύτιμη νίκη την οποία πανηγύρισε με μια δυνατή κραυγή.

Ήταν το τρίτο από τα πολλά ματς που πρόκειται να παρακολουθήσουμε ανάμεσα στους δύο ταλαντούχους αθλητές, πολλά εκ των οποίων ίσως κρίνουν και major τίτλους τα επόμενα χρόνια.

Ο Τσιτσιπάς, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, μετράει τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με αντίπαλο του Χούμπερτ Χουρκάτς, Νο34 στον κόσμο, ενώ πριν λίγες εβδομάδες κέρδισε τον 22χρονο Πολωνό στην μεταξύ τους, χωμάτινη αναμέτρηση, για το Davis Cup στο Τατόι.

Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Χουρκάτς, στα προημιτελικά ο Στέφανος ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

SHANGHAI MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+5h)

The post Επιτέλους… τον ξόρκισε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα