Ήττα-σοκ για τον Μάρεϊ – VIDEO

Ο Άντι Μάρεϊ σέρβιρε δυο(!) φορές για τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε ισάριθμες, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στο τάι-μπρέικ του τρίτου σετ, από τον Φάμπιο Φονίνι…

Ο Ιταλός ήταν ο μεγάλος νικητής του σπουδαίου ντέρμπι.

Μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά, ο Φονίνι υπερκέρασε το εμπόδιο του Άντι Μάρεϊ, κάνοντας ένα τρομερό comeback στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης.

Αν και ο Σκοτσέζος, πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου, σέρβιρε δυο φορές για τη νίκη στο τρίτο σετ

(4-5 και 5-6) δεν κατάφερε να “κλείσει” το ματς, δέχθηκε δυο φορές μπρέικ και λίγες στιγμές αργότερα γνώρισε την ήττα-σοκ.

Ο Φονίνι επικράτησε με 7-6(4), 2-6, 7-6(2) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Shanghai Masters, όπου θα συναντήσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Κάρεν Κατσάνοφ και τον Τέιλορ Φριτζ.

FABIO THE FIGHTER @fabiofogna outlasts Murray in a three-hour epic to reach the third round at @SH_RolexMasters! pic.twitter.com/Scec3S7iWe

Tennis TV (@TennisTV) 8 Οκτωβρίου 2019


Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μάρεϊ έχασε από… αυτοχειρία και το προβάδισμα στο πρώτο σετ, μιας και ήταν με 2-4 μπροστά, με τον Φονίνι να επιστρέφει δριμύτερος και να στέλνει το εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, στο τάι-μπρέικ. Εκεί, ήταν πιο ψύχραιμος και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Μάρεϊ κυριάρχησε και αφού έσωσε μπρέικ πόιντ του Φονίνι στο 2-2, κέρδισε τέσσερα σερί γκέιμς (πέντε στο σύνολο) και μετέτρεψε την ισοπαλία σε 2-6.

Στο τρίτο σετ, ο Βρετανός ήταν καλύτερος. Έπαιξε παιχνίδι… από τα παλιά, γυρνούσε όλες τις μπάλες και έβγαζε από τα ρούχα του τον Φονίνι, παίρνοντας προβάδισμα με 4-5. Όμως, δεν κατάφερε να σερβίρει επιτυχημένα για την πρόκριση.

Λίγες στιγμές αργότερα, προηγήθηκε και πάλι με μπρέικ (5-6), δείχνοντας πως αυτή τη φορά είναι πανέτοιμος να τελειώσει τον αγώνα. Αν και οι δυο τενίστες έφτασαν στο 40-40, ο Μάρεϊ δεν κατάφερε να δημιουργήσει καν μπρέικ πόιντ, γνωρίζοντας την ήττα λίγο μετά.

Εμφανέστατα εκνευρισμένος, ο Μάρεϊ δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του τάι-μπρέικ και κέρδισε μόλις δυο πόντους. Ο Φονίνι εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο ματς πόιντ του και ολοκλήρωσε τη νίκη.

SHANGHAI MASTERS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-5h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ήττα-σοκ για τον Μάρεϊ – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα