Επιστρέφει στο τένις στα 43 του χρόνια ο Ρίος!

Κι όμως, δεν είναι ψέμα. Ο Μαρσέλο Ρίος, 14 χρόνια μετά την απόσυρσή του από το τένις, επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ταράξει και πάλι τα νερά στο ανδρικό Tour, παρά την ηλικία του…

Ο Μαρσέλο Ρίος όταν βάζει στόχους, θέλει να τους πετυχαίνει. Πριν μερικές ημέρες σε συνέντευξή του, τόνισε πως θέλει να γίνει ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά τίτλο σε Τσάλεντζερ διοργάνωση.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, μιλώντας στην εφημερίδα “La Tercera”, επεσήμανε

πως προπονείται εδώ και αρκετό καιρό για να επιστρέψει στο επαγγελματικό τένις.

Είναι λογικό πως ο Ρίος θέλει να επιστρέψει στο τένις αγωνιζόμενος σε χαμηλότερου επιπέδου τουρνουά, αλλά σίγουρα έχοντας πατήσει τα 43 χρόνια ζωής, δεν θα είναι εύκολο να είναι ανταγωνιστικός ακόμη και σε Τσάλεντζερ.

Ο Χιλιανός ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να ταξιδεύει αρκετά, οπότε θα αγωνίζεται μόνο στα Τσάλεντζερ των ΗΠΑ. “Προπονούμαι σε πολύ υψηλό επίπεδο, κουράζομαι αρκετά γιατί θέλω να χάσω βάρος όμως είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβάζω τον πήχη εκ νέου”, τόνισε ο Ρίος.

Η επιστροφή του Ρίος μπορεί να γίνει και μέσα στον Γενάρη, μιας και έχει ήδη προμηθευτεί Wild Card για το Τσάλεντζερ του Κολόμπους που ξεκινάει στις 7 του νέου μήνα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο 43χρονος κατέκτησε 18 ΑΤΡ τίτλους και έφτασε μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 1998. Είναι ο πρώτος Νοτιοαμερικανός παίκτης που έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και τελείωσε στο Top10 του κόσμου για τρία συνεχόμενα χρόνια (1997-1999).

Ο Ρίος είχε αποσυρθεί από το τένις σε ηλικία 28 ετών, λόγω μεγάλων προβλημάτων τραυματισμών στα πόδια του και τη μέση του.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Επιστρέφει στο τένις στα 43 του χρόνια ο Ρίος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα