Έμεινε “ζωντανός” για το Golden Masters ο Τζόκοβιτς! – VIDEO

Πληγωμένος, αλλά ζωντανός. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεινοπάθησε για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς στα προημιτελικά του Western & Southern Open, όμως με νίκη στα τρία σετ προκρίθηκε στους “4” καλύτερους του θεσμού στο Σινσινάτι, κρατώντας ζωντανό το όνειρο του Golden Masters…

Το θέλει όσο τίποτε άλλο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιδιώκει με όλες του τις δυνάμεις να γίνει ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία που θα έχει κατακτήσει όλες τις Masters διοργανώσεις, και είναι κάτι περισσότερο

από αποφασισμένος να το πράξει φέτος.

Βγάζοντας υπέρμετρο πάθος και αστείρευτη ενέργεια στο κορτ, ο Σέρβος πρωταθλητής κέρδισε και τον Μίλος Ράονιτς στο Σινσινάτι και είναι πλέον δυο νίκες μακριά από την κατάκτηση του μοναδικού Masters που του λείπει.

Μετά από 2 ώρες και 32 λεπτά αγώνα, το πρώην Νο1 στον κόσμο και νυν Νο10, επικράτησε με 7-5, 4-6, 6-3 του σκληροτράχηλου Καναδού και “έκλεισε” το ντέρμπι με τον Μαρίν Τσίλιτς στα ημιτελικά του θεσμού.

Novak to the nines. @DjokerNole improves to 9-0 lifetime against Milos Raonic with a 7-5 4-6 6-3 triumph. #CincyTennis pic.twitter.com/KfFlyLxZPu

Tennis TV (@TennisTV) 17 Αυγούστου 2018


Στην 12η παρουσία του στο τουρνουά, κι έχοντας χάσει πέντε(!) τελικούς παλαιότερα στο… στοιχειωμένο για τον ίδιο Σινσινάτι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς φέτος θέλει να κατακτήσει τον 70ο τίτλο της πλούσιας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας του, ώστε να γράψει ιστορία για ακόμη μια φορά.

Για να προκριθεί στα ημιτελικά χρειάστηκε να περάσει τα πάνδεινα από τον φορμαρισμένο Μίλος Ράονιτς, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες και το επιβεβαίωσε και κόντρα στον “Νόλε”, δυσκολεύοντας τον ιδιαίτερα, σε όλα τα σετ.

Στο εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης ο Ράονιτς προηγήθηκε με 3-5, σερβίροντας για το 0-1 στο 4-5 υπέρ του, με τον Τζόκοβιτς όμως να δείχνει αντανακλαστικά σπουδαίου παίκτη και να σπάει το “βαρύ” σερβίς του υψηλόσωμου Καναδού.

Αφού ισοφάρισε σε 5-5 και το πανηγύρισε έξαλλα, μετά από double fault του αντιπάλου του, ο Νόβακ κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια και σαν να μην έφτανε αυτό “έσπασε” για δεύτερη συνεχόμενη φορά το σερβίς του Ράονιτς, κάνοντας το 7-5 με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από τέσσερα σερί κερδισμένα γκέιμς!

Όλα έδειχναν πως ο Τζόκοβιτς έχοντας το μομέντουμ με το μέρος του θα “κλείσει” την αναμέτρηση με straight sets επικράτηση, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε στην συνέχεια. Ο Ράονιτς μπήκε φουριόζος στο δεύτερο σετ και πήρε γρήγορο προβάδισμα με 1-3.

Αυτήν την φορά δεν έκανε λάθη σερβίροντας και εκμεταλλευόμενος το τέταρτο σετ πόιντ του στο 4-5 υπέρ του, “έκλεισε” το σετ, στέλνοντας τον αγώνα στο καθοριστικό τρίτο κομμάτι του ματς.

Ο Καναδός ήταν αυτός που “χτύπησε” πρώτος με μπρέικ κι εκεί. Ο Ράονιτς έκανε το 1-2 και πήρε προβάδισμα για τη νίκη, στήνοντας στον τοίχο τον Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έβρισκε λύσεις.

Κάπου εκεί το DNA του Σέρβου μίλησε. Ο “Νόλε” έδειξε πόσο πολύ θέλει αυτόν τον τίτλο και παίζοντας εξαιρετικό τένις από εκείνο το σημείο κι έπειτα, αφού πήρε το μπρέικ του Ράονιτς πίσω (2-2), ανέβασε ακόμη περισσότερες στροφές “σπάζοντας” ακόμη μια φορά (5-3) το σερβίς του Καναδού.

Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά από εκεί που βρισκόταν πίσω με μπρέικ, ο Σέρβος σέρβιρε για τη νίκη-πρόκριση, και το έκανε με απόλυτη επιτυχία, πανηγυρίζοντας σαν να… κατέκτησε τον τίτλο αυτήν την νίκη, δείχνοντας πόση πίεση κουβαλάει μέσα του.

Σάββατο 18/6: Προημιτελικοί Western & Southern Open, Άνδρες

Federer (Switzerland) beat Wawrinka (Switzerland) 6-7(2), 7-6(6), 6-2
Goffin (Belgium) beat Del Potro (Argentina) 7-6(5), 7-6(4)
Djokovic (Serbia) beat Raonic (Canada) 7-5, 4-6, 6-3
Cilic (Croatia) beat Carreno Busta (Spain) 7-6(7), 6-4

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Έμεινε “ζωντανός” για το Golden Masters ο Τζόκοβιτς! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα