Με ανατροπή, και μάτι που γυαλίζει στην “4αδα” ο Φέντερερ!

Μπορεί να αγωνιζόταν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μόλις ώρες, ο αποφασισμένος, όμως, Ρότζερ Φέντερερ, πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον Στάνισλας Βαβρίνκα, ο οποίος έφτασε δυο πόντους μακριά από τη νίκη, παίρνοντας έτσι το τελευταίο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά του Western & Southern Open!

Μια αρκετά δύσκολη ημέρα για τον Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η βροχή ανάγκασε τον Ελβετό, όπως και τους περισσότερους τενίστες που έφθασαν στα προημιτελικά, να παίξουν δυο παιχνίδια μέσα στην ίδια ημέρα, όμως ο

37χρονος “Βασιλιάς” δεν πτοήθηκε ποτέ.

Δείχνοντας ατσάλινα νεύρα κάτω από την πίεση του καλού του φίλου και συμπατριώτη του Στάνισλας Βαβρίνκα στο τελευταίο μεγάλο ματς της ημέρας στο Σινσινάτι, ο Ρότζερ Φέντερερ μπόρεσε να πάρει σπουδαία νίκη και να προκριθεί στα ημιτελικά.

Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα, ο Φέντερερ επιβλήθηκε με 6-7(2), 7-6(6), 6-2, φτάνοντας μέχρι και δυο πόντους μακριά από την ήττα στο τάι μπρέικ του δευτέρου σετ, με τον Σταν να μην καταφέρνει να πάρει την πρώτη του νίκη σε hard court απέναντι στον “Βασιλιά”, ούτε τώρα.

Roger that! @rogerfederer battles back to defeat Stan Wawrinka 6-7(2) 7-6(6) 6-2 for his 13th consecutive victory at #CincyTennis pic.twitter.com/j2U6ahvBN2

Tennis TV (@TennisTV) 18 Αυγούστου 2018


Είχε προηγηθεί η επικράτηση επί του Λεονάρνο Μάγιερ στα δυο σετ νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Τότε όμως, ο Φέντερερ δεν απόλεσε ούτε σετ, με τον ιδιαίτερα ανεβασμένο Στάνισλας Βαβρίνκα να βάζει αρκετά εμπόδια στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Το πρώτο σετ του αγώνα σημαδεύτηκε από δυο, συνεχόμενα, χαμένα σετ πόιντς του Ρότζερ στο 6-5 υπέρ του, στο σερβίς του Σταν όμως, κι αφότου ο δεύτερος την γλίτωσε και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ, εκεί ήταν ψυχραιμότερος του αντιπάλου του και χάνοντας μόλις δυο(!) πόντους, έκανε το 0-1 υπέρ του.

Αυτό, ήταν και το πρώτο σετ που έχασε ο Ρότζερ Φέντερερ στο Western & Southern Open του Σινσινάτι μετά το 2014, όταν και είχε χάσει στον τελικό της τότε διοργάνωσης ένα σετ από τον Νταβίντ Φερέρ.

Στο δεύτερο σετ οι δυο αθλητές πρόσεξαν ξανά με εκπληκτική σταθερότητα τα σερβίς τους, με τον Φέντερερ να φτάνει και πάλι σε ένα μπρέικ πόιντ μονάχα, στο 5-5 αυτήν την φορά, αλλά να μην το εκμεταλλεύεται και λίγη ώρα αργότερα να στέλνει και το δεύτερο κομμάτι της αναμέτρησης στο τάι μπρέικ!

Εκεί, αυτήν την φορά ήταν καλύτερος. Πήρε νωρίς προβάδισμα με 3-0 και στην συνέχεια με 5-2, δημιουργώντας διπλό σετ πόιντ ισοφάρισης στο 6-4, μετά από ένα εκπληκτικό ράλι ανάμεσα στους δυο Ελβετούς.

ELECTRIFYING!

wizardry from @rogerfederer and @stanwawrinka! #CincyTennis pic.twitter.com/G8pkQh7MGr

Tennis TV (@TennisTV) 18 Αυγούστου 2018


Ο Βαβρίνκα όμως απάντησε με δυο συνεχόμενους κερδισμένους πόντους, αγχώνοντας αρκετά τον “Βασιλιά” στο changeover, αφού έφτασε μόλις δυο πόντους μακριά από τη νίκη-πρόκριση.

Τελικά, ο Ρότζερ απάντησε κι εκείνος με δυο συνεχόμενους πόντους και στο τρίτο και φαρμακερό όπως αποδείχθηκε σετ πόιντ του κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να στείλει το ματς σε deciding set.

Εκεί, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον 37χρονο Ελβετό. Μην αφήνοντας τον Βαβρίνκα να δημιουργήσει ούτε ένα μπρέικ πόιντ καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ο Ρότζερ πήρε τα ηνία του τρίτου σετ από νωρίς (4-2), και τελείωσε την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες.

Δυο μπρέικ, ήταν υπεραρκετά για τον Φέντερερ, ώστε να τελειώσει τον ημιτελικό με το εμφατικό 6-2, και μετά από μόλις 34 λεπτά αγώνα στο τρίτο σετ, να πάρει την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Σινσινάτι για όγδοη φορά στην καριέρα του.

Επόμενος αντίπαλός του, ο Βέλγος Νταβίντ Γκοφάν, που διανύει εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στο Σινσινάτι.

Σάββατο 18/6: Προημιτελικοί Western & Southern Open, Άνδρες

Federer (Switzerland) beat Wawrinka (Switzerland) 6-7(2), 7-6(6), 6-2
Goffin (Belgium) beat Del Potro (Argentina) 7-6(5), 7-6(4)
Djokovic (Serbia) beat Raonic (Canada) 7-6, 4-6, 6-3
Cilic (Croatia) beat Carreno Busta (Spain) 7-6(7), 6-4

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με ανατροπή, και μάτι που γυαλίζει στην “4αδα” ο Φέντερερ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα