Ο “Πύργος” τη νίκη, μία απ΄τα ίδια ο Νικ… – VIDEO

Ενώ έδωσε πραγματική μάχη για δύο σετ, ο Νικ Κύργιος παράτησε εντελώς τον αγώνα του κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στο τρίτο σετ του τρίτου γύρου του Σινσινάτι…

Θέλετε εγχειρίδιο αυτοκαταστροφής;

Δείτε έναν αγώνα του Νικ Κύργιου ή πιο συγκεκριμένα τον τρίτο γύρο του Σινσινάτι κόντρα στον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο…

Ενώ για δύο σετ πραγματικά το πάλεψε παίζοντας καλό και διασκεδαστικό τένις, έστειλε μάλιστα

τον αγώνα σε τρίτο σετ, εκεί τα παράτησε όλα και σε ένα από τα γνωστά του tanking έδωσε τελικά τη νίκη “δώρο” στον Αργεντινό τενίστα με 7-6(4), 6-7(6), 6-2.

Είναι ν’απορείς πραγματικά γιατί, ενώ έχει τόσο μεγάλο ταλέντο, χαραμίζει τη προσπάθεια που ο ίδιος κάνει μέσα σε ένα ματς ολοκληρώνοντας ένα πραγματικά διασκεδαστικό για δύο σετ αγώνα τόσο άδοξα…

Αυτός είναι όμως ο Νικ Κύργιος και δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει κάτι με συνέπεια ο 29χρονος Αργεντινός να πάρει φυσικά τη νίκη αλλά να είναι αναγκασμένος, όπως οι περισσότεροι τενίστες, να επανέλθει στο κορτ αργότερα στην μέρα για τον προημιτελικό του κόντρα στον Νταβίντ Γκοφάν!

Ο Νικ, στα δύο πρώτα σετ, ήταν πραγματικά καλός, έδειξε σε πολλές περιπτώσεις το ταλέντο έστω και αν μερικές εξεζητημένες επιλογές του στοίχισαν κάποιους κρίσιμους πόντους.

Το κυριότερο, όμως, σέρβιρε άψογα και αυτό από μόνο του τον κρατά στη διεκδίκηση των σετ αλλά το ίδιο ίσχυε και για τον Ντελ Πότρο που επίσης, στα service games του, ήταν απροσπέλαστος…

Τελικά, ο Κύργιος κατάφερε στο 5-4 να δημιουργήσει το πρώτο του break point, που ήταν συνάμα και set point και εκεί στάθηκε πολύ άτυχος μιας και ένα πολύ δυνατό forehand του χτύπησε το φιλέ, η μπάλα πέρασε στην πλευρό του Ντελ Πότρο αλλά άουτ για μερικά εκατοστά.

Τελικά όλα κρίθηκαν σε tie break στο οποίο έγινε ένα και μόνο mini break από πλευράς Ντελ Πότρο που του χάρισε το σετ.

Παρά την απώλεια ενός σετ που θα μπορούσε να έχει κερδίσει, ο Κύργιος δεν τα παράτησε στο δεύτερο σετ.

Συνέχισε να κυνηγά τις ελπίδες του στο ματς και παρά το γεγονός ότι ο “Πύργος” δεν χάριζε και πάλι τίποτα στο σερβίς του, απάντησε με το ίδιο “νόμισμα” στο tie break που ακολούθησε.

Εκεί, έκανε αυτός πρώτος το break, έφτασε σε διπλό set point στο 6-4 αλλά κόντεψε να αυτοκτονήσει κάνοντας διπλό λάθος και ο Ντέλπο ισοφάρισε στο 6-6.

Με ένα μαγικό όμως forehand slice ο Κύργιος έφτασε σε ακόμα ένα set point και αυτή τη φορά δεν λάθεψε με συνέπεια όλα να κριθούν σε ένα “αγγαρεία” για αυτόν τρίτο σετ, όπως αποδείχτηκε.

Ο 23χρονος Αυστραλός ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Ντέλπο ζήτησε διάλειμμα για να πάει στα αποδυτήρια με συνέπεια να μην έχουμε δράση για περίπου 10 λεπτά.

Ένας “κρύος” Κύργιος υπέστη με τη μία break και μετά άρχισαν τα όργανα…

Ενώ βρισκόμασταν μόνο στην αρχή του σετ, ο Νικ έκανε και πάλι το δικό του show χωρίς να κυνηγά μπάλες, παίρνοντας βαριεστημένα θέση επιστροφής στα σερβίς του Ντελ Πότρο και συνολικά μην καταβάλλοντας καμία προσπάθεια.

Φυσικά, η εξέλιξη του σετ ήταν μονόδρομος και είχαμε ακόμα μία “χαμένη” ευκαιρία από έναν τενίστα που σίγουρα χρήζει…ψυχολογικής παρακολούθησης, αν όχι να κερδίσει, να δώσει τουλάχιστον μια καλύτερη μάχη…

Η νίκη κόντρα στον Τσιτσιπά τον “ξύπνησε”!

Ο Νταβίντ Γκοφάν δεν κάνει γενικά καλή χρονιά αλλά, στο Σινσινάτι, έχει βρει τον δρόμο για τρεις νίκες, η τελευταία μάλιστα με αντίπαλο τον Κέβιν Άντερσον με 6-2, 6-4 για να βρει στο δρόμο του τον Ντελ Πότρο στα προημιτελικά αργότερα μέσα στη μέρα!

Παρασκευή, 17/8: 3ος γύρος Western and Southern Open

Del Potro (Argentina) beat Kyrgios (Australia) 7-6(4) 6-7(6) 6-2
Goffin (Belgium) beat Anderson (S. Africa) 6-2 6-4
Djokovic (Serbia) beat Dimitrov (Bulgaria) 2-6 6-3 6-4
Cilic (Croatia) beat Khachanov (Russia) 7-6(5) 3-6 6-4

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο “Πύργος” τη νίκη, μία απ΄τα ίδια ο Νικ…VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα