Ασταμάτητες Χάλεπ και Κβίτοβα – VIDEO

Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του τίτλου στο Rogers Cup του Μόντρεαλ την περασμένη εβδομάδα, η Σιμόνα Χάλεπ προελαύνει και στο Σινσινάτι έχοντας προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης αυτήν την εβδομάδα. Εκεί, προκρίθηκε και η πολύ φορμαρισμένη Πέτρα Κβίτοβα!

Δεν “κολλάει” πουθενά. Η Σιμόνα Χάλεπ διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας της φέτος και το επιβεβαιώνει βδομάδα με την βδομάδα στο γυναικείο Tour. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε και της Λέσια Τσουρένκο και προκρίθηκε άνετα στα ημιτελικά

του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTΑ, αν εξαιρέσει κανείς το κακό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση απέναντι στην Ουκρανή, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα και με το εμφατικό 6-4, 6-1 πανηγύρισε ακόμη μια πρόκριση σε ημιτελικά διοργάνωσης φέτος.

.@Simona_Halep seals her semifinal slot at @CincyTennis!

Defeats Tsurenko, 6-4, 6-1! pic.twitter.com/HRezj4kVUp

WTA (@WTA) 17 Αυγούστου 2018


Πιο συγκεκριμένα, είναι η όγδοη παρουσία της σε ημιτελικά WTA θεσμού φέτος, μετά από τις επιτυχημένες παρουσίες σε Σενζέν, Αυστραλιανό Όπεν, Ντόχα, Ίντιαν Γουέλς, Ρώμη, Ρολάν Γκαρός και Μόντρεαλ.

Μόλις 77 λεπτά χρειάστηκε η Χάλεπ για να κερδίσει την Τσουρένκο, Νο44 του κόσμου αυτήν την στιγμή, κερδίζοντας τα επόμενα 11/12 γκέιμς μετά το γρήγορο 1-4 της Ουκρανής στην αρχή της αναμέτρησης!

A booming forehand from @Simona_Halep to get the break back!#CincyTennis pic.twitter.com/cx8NudE66W

WTA (@WTA) 17 Αυγούστου 2018


Η Χάλεπ στα ημιτελικά θα παίξει με την έκπληξη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, την 20χρονη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα.

Εκτός της Χάλεπ, στα ημιτελικά πέρασε και η Πέτρα Κβίτοβα, που διανύει επίσης εξαιρετική αγωνιστική περίοδο. Η Τσέχα κέρδισε την Ελίζ Μέρτενς μετά από σπουδαία μάχη και τελικό σκορ 7-5, 5-7, 6-3, για να “σφραγίσει” κι εκείνη το εισιτήριό της για την τελική “4αδα”, όπου θα συναντήσει την Κίκι Μπέρτενς.

2 hours and 42 minutes later, we have a winner!@Petra_Kvitova pulls past Mertens 7-5, 5-7, 6-3 to reach the @CincyTennis semifinals. pic.twitter.com/R8Co3T1YeF

WTA (@WTA) 17 Αυγούστου 2018


To No6 του κόσμου επέστρεψε στα ημιτελικά τουρνουά μετά από τον Ιούνιο, όπου είχε φτάσει και μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο Μπέρμιγχαμ, όμως τώρα μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει απέναντι στην Ολλανδή, αν θέλει να περάσει στον μεγάλο τελικό του Σινσινάτι.

Η Κβίτοβα κατάφερε να κερδίσει την Μέρτενς μετά από ματς με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα. Ενδεικτικό, το ότι στο πρώτο σετ η Τσέχα προηγούνταν με 5-0, όταν και δέχθηκε ένα αντίστοιχο σερί από την Βελγίδα και τελικά έκανε το 1-0 με… 7-5.

Take the long way

After leading 5-0, @Petra_Kvitova finally closes out the first set 7-5 at @CincyTennis pic.twitter.com/OKTkxdaTpt

WTA (@WTA) 17 Αυγούστου 2018


Αν ακόμη κάποιος δεν πείστηκε για τα σκαμπανεβάσματα αυτής της αναμέτρησης, στο δεύτερο σετ η Μέρτενς προηγήθηκε με 0-4, όμως χρειάστηκε να περιμένει αρκετά ώστε να ισοφαρίσει σε 1-1, με… 5-7 τελικά.

Having fun yet?@elise_mertens manages her way to a decider after taking the second 7-5 at @CincyTennis. pic.twitter.com/Lo7nBjoa5y

WTA (@WTA) 17 Αυγούστου 2018


Τελικά, στο deciding set, η Κβίτοβα έκανε ένα περισσότερο μπρέικ από την αντίπαλό της, και συγκεκριμένα τρία έναντι δυο, και πήρε τη νίκη με 6-3.

Σάββατο 18/6: Προημιτελικοί Western & Southern Open, Γυναίκες

Halep (Roumania) beat Tsurenko (Ukraine) 6-4, 6-1
Kvitova (Czech Republic) beat Mertens (Belgium) 7-5, 5-7, 6-3
Bertens (Netherlands) beat Svitolina (Ukraine) 6-4, 6-3
Sabalenka (Belarus) beat Keys (USA) 6-3, 6-4

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ασταμάτητες Χάλεπ και Κβίτοβα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα