Τσόριτς: “Φοβήθηκα για την καριέρα μου”

O Μπόρνα Τσόριτς μίλησε σε κροατικό Μέσο, για την περιπέτεια της υγείας του και τα προβλήματα με τον ώμο, εκτίμησε ότι η επιστροφή του θα γίνει τον επόμενο μήνα στο πρώτο 1000άρι της σεζόν στην Καλιφόρνια, ενώ τάχθηκε υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς στο θέμα του εμβολιασμού.

Μετά από την απουσία του για σχεδόν ένα χρόνο από τα courts, ο Κροάτης αρχίζει να μετράει αντίστροφά για την επιστροφή του η οποία υπολογίζεται ότι θα είναι στο Indian Wells του ερχόμενου Μαρτίου. 

Ο 25χρονος απουσιάζει από τον περασμένο Μάρτιο, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο 2 μήνες μετά από τον

τελευταίο του αγώνα στο τουρνουά του Ρότερνταμ. 

Η επέμβαση αυτή έγινε με σκοπό να δοθεί μια μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα που είχε στον ώμο του ο Κροάτης, ωστόσο η διαδικασία αποκατάστασης ήταν πιο αργή απ’ ότι αναμενόταν. 

Τη φετινή σεζόν έχει αποσυρθεί από τα τουρνουά σε Μονπελιέ και Ρότερναμ, αλλά και από το Ντουμπάι στα οποία είχε δηλωθεί στη λίστα συμμετοχής. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Τσόρτις παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε για το μέλλον της καριέρας του λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος στον ώμο, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη βελτίωση.

“Τους τελευταίους δύο μήνες αισθάνομαι καλύτερα. Παίζω σε αξιοπρεπές επίπεδο”, είπε ο Κροάτης. “Φυσικά υπήρχε φόβος για την καριέρα μου. Πριν από 8 εβδομάδες, δεν θέλω να πω ότι δεν πίστευα ότι θα επιστρέψω, αλλά δεν ήμουν σίγουρος για το μέλλον μου. Όταν άρχισα να προπονούμαι είδα ότι μπορούσα να το κάνω.”

Το δυνατό τεστ για τον Τσόριτς αναμένεται να είναι το Indian Wells εκεί όπου το 2018 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά γνωρίζοντας την ήττα από τον Ρότζερ Φέντερερ. 

“Το καλό είναι ότι σταμάτησα να παίρνω χάπια μετά από 5 χρόνια, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Απλά δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί όταν έρθει ο επίσημος αγώνας. Ωστόσο, έχω περάσει όλα τα τεστ για να επιστρέψω.”

Ο πρώην Νο12 του κόσμου (2018), μίλησε και για τον Νόβακ Τζόκοβιτς όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού. 

“Είναι δικό του το σώμα και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προσωπικά έχω εμβολιαστεί, αλλά δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο. Αυτή είναι η άποψή του και τη σέβομαι. Δεν με εξέπληξε η στάση του πάνω σε αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουμε πόσο δυνατός είναι πνευματικά και δεν θα τα παρατήσει κάτω από οποιαδήποτε πίεση.”

Το Indian Wells θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-20 Μαρτίου. 

The post Τσόριτς: “Φοβήθηκα για την καριέρα μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα