Δεν χαρίζει τίποτα – VIDEO

Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν ισοπεδωτικός και σήμερα. Παρέδωσε ακόμη ένα δωρεάν μάθημα, αυτήν την φορά στον φορμαρισμένο Τόμας Μπέρντιχ και χάνοντας μόλις… επτά γκέιμς στον αγώνα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν…

Για 11η φορά στην καριέρα του ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας όλων των εποχών, θα δώσει το παρών στην τελική “8αδα” του Αυστραλιανού Όπεν. Ο πρωταθλητής του 2009 στη Μελβούρνη, βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και το απέδειξε για ακόμη μια φορά.

Στο πρώτο πολύ σοβαρό του τεστ στην Αυστραλία, το Νο2 της

παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ ήταν επιβλητικό, κέρδισε τον Μπέρντιχ στα τρία σετ, δεν δέχθηκε μπρέικ για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση και προελαύνει ακάθεκτο.

Μάλιστα, “κέρασε” τον αρκετά νευρικό Τσέχο και ένα ωραιότατο bagel για να ανοίξει την όρεξή του στις αρχές του αγώνα, φτάνοντας τελικά στη νίκη-πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, μετά από 2 ώρες και 9 λεπτά με 6-0, 6-1, 7-6(4).

Τέταρτη σερί straight sets νίκη για τον Ναδάλ που ήταν ιδιαίτερα δυναμικός στην πρώτη εβδομάδα, χωρίς να θέλει να χαρίσει τίποτα και σε κανέναν, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις ενόψει της συνέχειας.

Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με δεδομένο ότι έχει βατή κλήρωση και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μιας και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φράνσις Τιαφό, την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, μάλλον θα πάει στην “4αδα” έχοντας παίξει τις λιγότερες ώρες τένις από όλους τους υπόλοιπους που θα φτάσουν εκεί.

Ο Ισπανός, έσωσε ένα μπρέικ πόιντ στο εναρκτήριο γκέιμ του ματς και αφού κατάλαβε πως πρέπει να ανεβάσει ρυθμό από νωρίς για να μην έχει προβλήματα, το έκανε εντυπωσιακά. Έξι σερί γκέιμς για τον Ράφα και το πρώτο σετ μετά από 27 λεπτά έρχεται στα χέρια του.

Δεύτερο σετ, στο ίδιο, σχεδόν, έργο θεατές. Ο Ισπανικός μονόλογος συνεχίστηκε, ο Μπέρντιχ δεν έβρισκε λύσεις από πουθενά και μετά από 35 λεπτά αυτή τη φορά, ο Ναδάλ χάνοντας μόλις ένα γκέιμ, πήρε το προβάδισμα με δυο σετ διαφορά.

Στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης ήρθαν και οι απαντήσεις του Τσέχου, αλλά ούτε αυτές ήταν αρκετές για να προβληματίσουν ουσιαστικά τον Ναδάλ, αν εξαιρέσει κανείς το μοναδικό μπρέικ πόιντ που ήταν και συνάμα σετ πόιντ για τον Τσέχο στο 5-6.

Εκεί ο Ράφα το έσβησε με πανέμορφο τρόπο, έστειλε το τρίτο σετ σε τάι-μπρέικ και θέλοντας να τελειώσει την υπόθεση νωρίς, ανέτρεψε το 3-4 σε 7-4 με τέσσερις σερί πόντους για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον 37ο προημιτελικό της καριέρας του, σε Major θεσμό.



“Έσωσα έναν σημαντικό πόντο στο πρώτο γκέιμ του ματς, ένα μπρέικ πόιντ. Μετά είχε περισσότερα λάθη απ’το συνηθισμένο. Περίμενα να με πιέσει στο τρίτο σετ, είχε τις ευκαιρίες του και σετ πόιντ. Ήταν περίεργο σετ το 3ο σετ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στα προημιτελικά”, είπε ο Ράφα στον Τζιμ Κούριερ, στις δηλώσεις του εντός court.

“Όταν επιστρέφω από τραυματισμούς, δεν περιμένω ούτε θετικά πράγματα ούτε αρνητικά. Προσπαθώ να παραμείνω αισιόδοξος και να προετοιμαστώ για τα ματς που έρχονται. Έτσι προσέγγισα τα πρώτα ματς, τώρα βρίσκομαι στα προημιτελικά και θα δούμε πως θα πάει”, πρόσθεσε.

Για τον προημιτελικό με τον Τιαφό, ο Ράφα είπε: “Θα παίξουμε πρώτη φορά μαζί. Παίζει σπουδαίο τένις. Είναι πολύ γρήγορος και είναι ικανός να αλλάζει κατεύθυνση γρήγορα. Έχει καλό φόρχαντ, καλό σερβίς”.

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Δεν χαρίζει τίποτα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα