“Δάσκαλος” Ράφα: “Μάχη και όχι νεύρα τις δύσκολες στιγμές”

Ο Ραφαέλ Ναδάλ μας μετέδωσε για ακόμη μια φορά την “πλούσια” σοφία του πάνω στον επαγγελματικό αθλητισμό εξηγώντας το πώς πέτυχε την ασύλληπτη ανατροπή κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ!

Ένα δικό του έπος, από τα πολλά που έχει κάνει κατά περιόδους στην καριέρα του, μας παρουσίασε ο Ράφα στην ασύλληπτη νίκη επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ, που τον κρατά “ζωντανό” στην υπόθεση-πρόκριση στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals.

Όχι, ο Ράφα δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση ούτε ανίκητος στον αγώνα του κόντρα στον νεαρό Ρώσο.

Το αντίθετο μάλιστα,

βρέθηκε μια ανάσα από την ήττα στο 1-5 του τρίτου σετ όταν και ο Μεντβέντεφ είχε match point με τη νίκη του να φάνταζε απόλυτα βέβαιη στο συγκεκριμένο σημείο.

Όμως, κάπου εκεί, ο θρυλικός Ισπανός πραγματοποίησε, βήμα-βήμα, μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της καριέρας του κερδίζοντας τελικά τον Ρώσο στο tie break του τρίτου σετ για να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά της διοργάνωσης την Παρασκευή με καλές πιθανότητες.

Πώς το έκανες αυτό, Ράφα;

“Το παράδειγμα που έχω θέσει, για μένα, δεν είναι απλά η ανατροπή που έκανα. Είναι το να μείνεις προσηλωμένος στον στόχο στο 1-5, να συνεχίσεις να παλεύεις και να μην βγάλεις νεύρα σπάζοντας για παράδειγμα τη ρακέτα”.

“Δεν πρέπει να χάσεις τον έλεγχο, πρέπει να μείνεις θετικός και να αποδεχτείς ότι ο αντίπαλος παίζει καλύτερα και εσύ όχι τόσο καλά. Πολλές φορές τα νεύρα έρχονται ακόμα και αν παίζεις καλά και κάνεις μερικά λάθη που θεωρείς πως “απαγορεύονται”. Ευτυχώς, αυτό δεν μου συμβαίνει γιατί θεωρώ πως τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και τα αποδέχομαι. Αυτό είναι το μόνο παράδειγμα που μπορώ να σας δώσω”.

“Μην θεωρείτε ούτε τον εαυτό σας αλλά ούτε και τον αντίπαλο ανίκητο. Αποδεχτείτε τα λάθη και συνεχίστε την προσπάθεια γιατί λάθη κάνουν όλοι”.

“Αποστάγματα” σοφίας από έναν τεράστιο πρωταθλητή που έκανε το ακατόρθωτο για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Λονδίνο.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Δάσκαλος” Ράφα: “Μάχη και όχι νεύρα τις δύσκολες στιγμές” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα