Μπορώ να γράψω ξανά ιστορία!

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την επιστροφή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, θέλοντας να επεκτείνει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Νο1

Ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά τη δύσκολη πρεμιέρα του στη Στουτγκάρδη, στον πρώτο του αγώνα εδώ και τρεις μήνες στο ATP Tour.

Ο 36χρονος Ελβετός, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ντελ Πότρο (Indian Wells) και Κοκκινάκη (Μαϊάμι), επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, συνδυάζοντας με νίκη το ντεμπούτο του στο χορτάρι.

Το Νο2 του κόσμου,

επικράτησε 3-6, 6-4, 6-2 του Μίσα Ζβέρεφ και προκρίθηκε στους “8” καλύτερους του Mercedes Cup, περιμένοντας έναν εκ των Πέγια-Γκιουνεσβαράν.

“Τρεις μήνες είναι μεγάλο διάστημα. Είναι μεγαλύτερο και από την επίσημη off-season το χειμώνα. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που επέστρεψα στο tour. Δεν ήταν εύκολο, έχασα κάποιες ευκαιρίες στο 1ο σετ, είχε καλή ανταπόκριση.

“Μετά βρήκα το ρυθμό μου. Θα μπορούσε να πάει και χειρότερα. Μερικές φορές, μια μπάλα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το ματς, ειδικά στο γρασίδι. Όμως πάλεψα. Μετά από τόσο καιρό, σχεδόν ξεχνάς πως είναι να παίζεις ματς. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο.

“Λόγω των θαυμαστών μου και της απόδοσή μου, πέρασα στα προημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που αγωνίστηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο tour. Είναι μια πολύ καλή αρχή και αισθάνομαι όμορφα για τη νίκη. Προερχόμουν από δύο ήττες, οπότε κάνω μια νέα αρχή εδώ” είπε ο Φέντερερ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Εφόσον ο μαέστρος φτάσει μέχρι τον τελικό της Στουτγκάρδης, θα επιστρέψει και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που δίνει κίνητρο στον Φέντερερ.

“Προφανώς και θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Θα μπορούσα να γράψω ιστορία ξανά, βελτιώνοντας το ρεκόρ ακόμα περισσότερο. Είναι από τους στόχους μου αλλά πρέπει να πάω βήμα-βήμα. Μετά από τρεις μήνες διάλειμμα, δεν θα ήταν λογικό να κερδίσω ή να φτάσω τελικό εδώ…” είπε ο Φέντερερ που θέλει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ παραμονής στην κορυφή αλλά και αυτό του γηραιότερου Νο1 στον κόσμο.

STUTTGART SINGLES DRAW | OOP (-1h)

The post Μπορώ να γράψω ξανά ιστορία! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα