Μπαρτολί για σχόλια Τσιτσιπά: “Πραγματικά με εξοργίζει”

18:58 5/4/2022 - Πηγή: Tennis24

H πρώην Νο7 τενίστρια στον κόσμο και πρωταθλήτρια του Wimbledon 2013, Μαριόν Μπαρτολί, πήρε θέση για τα σχόλια του Στέφανου Τσιτσιπά, σχετικά με το γεγονός πως οι γυναίκες θα έπρεπε να παίζουν στα τρία κερδισμένα sets στα Grand Slam τουρνουά, εφόσον πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες.

Προηγουμένως, η Ναόμι Οσάκα είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή, ενώ και η Καρολίνα Πλίσκοβα αντέδρασε αρνητικά με σχετική ανάρτηση στα social media.

Η Μπαρτολί διαφωνεί με τον Τσιτσιπά, λέγοντας:

“Με εξοργίζει, γιατί είναι μόνο τέσσερα τουρνουά το χρόνο (Grand Slam). Οπότε ναι, πρόκειται για τουρνουά που το ευρύ κοινό παρακολουθεί και γνωρίζει, αλλά και πάλι είναι τέσσερα τουρνουά μέσα στη χρονιά. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι πληρωνόμαστε ακριβώς το ίδιο όλο το χρόνο. 

Πρώτον, δεν είναι αλήθεια. Δεύτερον, στα τουρνουά Grand Slam, όταν κοιτάμε σήμερα την προτίμηση του κοινού για γυναικείους ή για ανδρικούς αγώνες, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι ο Ρότζερ Φέντερερ σχεδόν δεν παίζει πια και ότι ο Ράφα παίζει κατά καιρούς, αλλά πολύ λιγότερο.

Το ενδιαφέρον για το γυναικείο τένις είναι πραγματικό και υπάρχουν τόσοι πολλοί θεατές, αν όχι περισσότεροι. Είμαστε σε μια αθλητική επιχείρηση που η αξία ενός γυναικείου αγώνα έχει γίνει η ίδια με έναν αγώνα ανδρών, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σταματήστε να λέτε: ‘Παίζουμε περισσότερα sets, επομένως πρέπει να πληρωνόμαστε περισσότερο’.

Αυτές είναι παιδικές συζητήσεις με τις οποίες ασχολούμαστε κάθε δύο ή τρία χρόνια μόλις ένας άνδρας αντιληφθεί ότι υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που βλέπουν τον αγώνα του σε σχέση με έναν γυναικείο αγώνα. Πραγματικά, αυτό έχει αρχίσει να με εξοργίζει”.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Μπαρτολί για σχόλια Τσιτσιπά: “Πραγματικά με εξοργίζει” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρτολί, Τσιτσιπά, “Πραγματικά,bartoli, tsitsipa, “pragmatika