Κορέτσα: “Ο Αλκαράθ είναι ένα από τα φαβορί για το Roland Garros”

13:51 5/4/2022 - Πηγή: Tennis24

H αστραπιαία άνοδος του Κάρλος Αλκαράθ, όπως είναι λογικό, έχει γίνει θέμα συζήτησης στο παγκόσμιο τένις. Την περασμένη Κυριακή ο 18χρονος έγινε ο 1ος Ισπανός και ο νεαρότερος παίκτης που κατακτά τον τίτλο στο Miami Open, αλλά και ο 3ος νεαρότερος που κερδίζει τουρνουά ATP Masters 1000 μετά τους Τσανγκ και Ναδάλ. 

Ο Ισπανός αναλυτής και πρώην Νο2 του κόσμου, Άλεξ Κορέτσα

έκανε το δικό του σχόλιο για την εντυπωσιακή εξέλιξη του Αλκαράθ, θεωρώντας ότι ο Νο11 του κόσμου είναι ένα από τα φαβορί για το φετινό Roland Garros, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα κακό για τον Ράφα Ναδάλ. 

“Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλά τέλειο.”, είπε ο Κορέτσα. “Ο Ναδάλ είναι ο μεγαλύτερος πρωταθλητής που είχαμε ποτέ και τώρα έχει μπροστά του ένα νέο παιδί που γνωρίζει ότι για να τον νικήσει πρέπει να φτάσει στα όριά του.”

“Αυτό είναι τέλειο γιατί θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του Ράφα. Ξέρει ότι πρέπει να παίξει όσο καλύτερα μπορεί για να τον κερδίσει, όπως έκανε και στο Indian Wells που πραγματικά υπέφερε.”

“Είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά έχει περισσότερη εμπειρία. Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, εδικά στο χώμα, αλλά το να αντιμετωπίσει τον Κάρλος θα είναι μια μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν.”

“Οπότε πιστεύω ότι ο Αλκαράθ ουσιαστικά του δίνει ένα κίνητρο να προπονηθεί, να βελτιώσει πράγματα και να βρει τρόπους για να κερδίσει τον Κάρλος, αλλά και τους υπόλοιπους αντιπάλους.”

“Είναι Ισπανοί και είναι και οι δύο πολύ ταπεινοί. Την ίδια στιγμή η προσοχή του κόσμου μοιράζεται με τον Αλκαράθ και θεωρώ ότι είναι κάτι που αρέσει στον Ράφα κι αυτό επειδή δεν ζηλεύει τον Κάρλος.”

“Ξέρει ότι ο 18χρονος είναι υπέροχος παίκτης, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του και μια μέρα προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι κοντά στην αξία του Ράφα. Αλλά προς το παρόν βρίσκεται στο ξεκίνημα. Ας πάμε λοιπό βήμα-βήμα.”

Με την χωμάτινη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, ο Κορέτσα θεωρεί ότι ο Αλκαράθ είναι μέσα στα φαβορί για να κατακτήσει το Roland Garros

“Σίγουρα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το Roland Garros. Θα είναι μεταξύ 3-4 κορυφαίων παικτών που είναι φαβορί για να κερδίσουν το τουρνουά.”

“Πρέπει όμως να δούμε πως θα τα πάει στη χωμάτινη σεζόν, αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει εναντίον του γιατί ξέρει ότι θα υποφέρει. Βλέπεις έναν τύπο να “πετάει” στο court να αμύνεται καλά, να χτυπάει δυνατές μπάλες και φυσικά να παλεύει μέχρι το τέλος.”

“Έχει αποδείξει ότι ελέγχει τα συναισθήματά του. Ακόμα και σε tie-break στο 3ο set, ξέρει πως να διαχειριστεί την κάθε στιγμή. Συμπεριφέρεται σαν να έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά είναι ακόμα πολύ νέος. Αυτό λοιπόν δείχνει ότι είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και πολύ επαγγελματίας.”

Το Roland Garros θα διεξαχθεί το διάστημα 22 Μαΐου – 5 Ιουνίου

The post Κορέτσα: “Ο Αλκαράθ είναι ένα από τα φαβορί για το Roland Garros” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα