Αλκαράθ: “Μπορώ να κερδίσω Grand Slam φέτος”

17:41 5/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράθ είναι αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών μετά τον θρίαμβο του στο Masters 1000 του Μαϊάμι. Ο Νο11 στον κόσμο μίλησε στην εφημερίδα Marca για τις δυνατότητες και την εξέλιξή του, και για το πως βλέπει την καριέρα του από εδώ και πέρα.

Τι σκοπεύεις να κάνεις όταν επιστρέψεις στο σπίτι και ποιες πτυχές πρέπει να βελτιώσεις;

Τώρα ήρθε η ώρα για λίγες μέρες άδεια. Ήταν 1,5 μήνας με μεγάλες απαιτήσεις γιατί προερχόμουν από την εβδομάδα του Davis Cup.

Ήρθε η ώρα να ξεκουραστώ λίγες μέρες στο σπίτι και να ετοιμαστώ για το Μόντε Κάρλο. Προφανώς με τον Χουάν Κάρλος (προπονητής) και την υπόλοιπη ομάδα θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να βελτιώσω, τι έχω κάνει καλά και τι έχω κάνει λάθος.

Πώς διαχειρίζεσαι τόσο καλά τις σωματικές και ψυχικές απαιτήσεις σε ηλικία μόλις 18 ετών και λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιοι συμπαίκτες σου αποσύρονται από πολλά παιχνίδια;

Είναι δύσκολο να είσαι στο 100% σε όλα τα τουρνουά. Έχω δουλέψει για αυτό. Έχω καλή σωματική διάπλαση, ή τουλάχιστον νομίζω ότι έχω. Αυτό με βοηθάει να αντέξω μεγάλους, σκληρούς αγώνες και συνεχόμενα τουρνουά. Είμαι τυχερός που μπορώ να ταξιδέψω με φυσιοθεραπευτή, να έχω τον Χουάνχο, τον Σέρχιο και τον Φραν (η ομάδα του). Νιώθω τυχερός που έχω την καλύτερη φυσική κατάσταση. Με προστατεύουν για να αντέξω τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούν.

Έχεις μάθει να διαβάζεις καλύτερα τις καταστάσεις στους αγώνες;

Ναι, έχω μάθει πολλά από αυτήν την άποψη. Πριν, άφηνα τα παιχνίδια και αναρωτιόμουν τι είχε συμβεί. Δεν διάβαζα καλά τα ματς. Τώρα ξέρω τι συμβαίνει και προσπαθώ να βρω άλλους τρόπους αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Είσαι έτοιμος να κερδίσεις το Roland Garros;

Θα έλεγα ναι. Είμαι προετοιμασμένος, έχω αυτοπεποίθηση, επίπεδο, σωματική διάπλαση και νοοτροπία για να μπορέσω να κερδίσω. Ίσως όχι το Roland Garros, αλλά ένα Grand Slam φέτος. Βλέπω τον εαυτό μου προετοιμασμένο. Και δεν φοβάμαι να το πω. Ξέρω ότι υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες: υπάρχει ο Ράφα, ο Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς, ο Ζβέρεφ, ο Τζόκοβιτς… Όλοι οι καλύτεροι και τα φαβορί. Αλλά νιώθω έτοιμος να κερδίσω ένα, αν και δεν ξέρεις πότε μπορεί να έρθει και το ίδιο συμβαίνει με το νούμερο ένα. Ελπίζω να φτάσω το συντομότερο δυνατό σε αυτό το σημείο.

Φαίνεται ότι το σημείο καμπής για την καριέρα σου ήταν ο αγώνας σου με τον Ράφα Ναδάλ στη Μαδρίτη. Πώς έχεις εξελιχθεί τόσο πολύ σε μια σεζόν;

Πέρυσι σχεδόν όλα ήταν νέες εμπειρίες. Έπρεπε να το περάσω και να ζήσω ορισμένα πράγματα. Τώρα είμαι τελείως διαφορετικός άνθρωπος και παίκτης. Όλες οι εμπειρίες που έχω ζήσει με βοήθησαν να αντιμετωπίσω τον πρώτο ημιτελικό και τον τελικό ενός Masters 1000.

Έχεις κερδίσει έναν τίτλο Masters 1000 σε ηλικία 18 ετών, τον οποίο οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν σε όλη την καριέρα τους. Τι σημαίνει για εσένα;

Σημαίνει πολλά για μένα το να κερδίσω εδώ στο Μαϊάμι γιατί αντικατοπτρίζει όλη τη σπουδαία δουλειά που έχω κάνει αυτά τα χρόνια με την ομάδα μου, με τους ανθρώπους μου. Είμαι χαρούμενος που το ζω τόσο σύντομα. Με ξέρετε, πάντα θέλω περισσότερα και ελπίζω να πάρω το δεύτερο Masters 1000 μου στο χώμα.

Αισθάνεσαι διαφορετικός από τους άλλους λόγω του τένις σου όπου αυτή τη στιγμή είναι σε υψηλό επίπεδο;

Είμαι ένας πολύ δυναμικός παίκτης, που κάποια στιγμή μπορεί να σου κάνει το ένα ή το άλλο πράγμα. Μπορώ να κάνω ένα θεαματικό χτύπημα γιατί έχω αρκετές δυνατότητες. Μπορώ πάντα να κάνω ένα διαφορετικό χτύπημα και αυτό είναι καλό και κακό ταυτόχρονα. Σε ορισμένες στιγμές δεν ξέρεις ποιο χτύπημα να διαλέξεις να παίξεις. Υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν εμένα που παίζουν με τον ίδιο τρόπο: χτυπούν την μπάλα επιθετικά, χτυπούν δυνατά τη μπάλα, πηγαίνουν στο φιλέ. Θα έλεγα επίσης ότι είμαι ο παίκτης που κάνει τα περισσότερα drop shot.

Το τένις έχει ειδικό χώρο που προορίζεται για τον Κάρλος Αλκαράθ;

Δεν νομίζω ότι μου έχει δεσμευτεί κάποιος ειδικός χώρος. Θα έχω τον χώρο μου, τη θέση μου στην ATP. Ο καθένας στοχεύει στο να ανεβαίνει στην κατάταξη και εγώ δουλεύω για να γίνω κάποτε το Νο1.

Ποιο ήταν το κλειδί για τη ανοδική σου πορεία;

Νομίζω ότι όλα είναι η δουλειά. Κάθε μέρα προσθέτω και κάτι στον εαυτό μου με την σκληρή δουλειά μου.

Ο Κάρλος Αλκαράθ πρόκειται να αγωνιστεί στο Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο που θα διεξαχθεί 9 με 17 Απριλίου.

Δανάη Μασκαλέρη

The post Αλκαράθ: “Μπορώ να κερδίσω Grand Slam φέτος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλκαράθ, “Μπορώ, Grand Slam ”,alkarath, “boro, Grand Slam ”