Ξύλο και εικόνες ντροπής σε αγώνα juniors στην Γκάνα (vid)

12:31 5/4/2022 - Πηγή: Tennis24

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν σε αγώνα τένις κατηγορίας juniors στην Γκάνα, με πρωταγωνιστές έναν 15χρονο κι έναν 16χρονο, με τον πρώτο να χαστουκίζει τον αντίπαλό του μετά το τέλος του αγώνα γεγονός που στη συνέχεια προκάλεσε γενική σύρραξη. 

Όλα συνέβησαν στο τουρνουά Tennis Foundation Ghana Open (κατηγορίας 5), όταν ο ηττημένος Νο1 του ταμπλό Γάλλος και Νο606 στον κόσμου, Μικαέλ Κουαμέ, χαστούκισε τον αντίπαλό του, Γκανέζο, Ραφαέλ Νι Ανκρά (Νο1708) τη στιγμή που οι δύο παίκτες βρέθηκαν στο φιλέ για την καθιερωμένη

χειραψία στο τέλος του αγώνα. 

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα χάος με τους συμπατριώτες του Ανκρά να εισβάλλουν μέσα στο court και τον Κουαμέ να τρέπεται σε φυγή αποφεύγοντας τα χειρότερα. 

pic.twitter.com/4B0NjVI5zv

SHARP SHOOTER (@Kwesi_Gibson) April 4, 2022

Ο λόγος της επίθεσης του 15χρονου Γάλλου στον 16χρονο αντίπαλό του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ωστόσο η όλη συμπεριφορά έρχεται σε συνέχεια με τα όσα απαράδεκτα έχουν συμβεί σε επαγγελματικούς αγώνες από την αρχή της φετινής σεζόν με τις “εκρήξεις” του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Ακαπούλκο και τις “ιπτάμενες” ρακέτες εναντίον των ball kids από τους Νικ Κύργιο στο Indian Wells και Τζένσον Μπρούκσμπι στο Miami Open.

Όλα αυτά μια ημέρα μετά από τις…ενθαρρυντικές δηλώσεις του προέδρου της ATP Αντρέα Γκαουντέντσι για επιβολή αυστηρών ποινών για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

“Θα ισχύουν άμεσα οι αλλαγές και καθώς κατευθυνόμαστε προς την clay season, η ομάδα διαιτητών της ATP έχει λάβει οδηγίες για να κρατήσει αυστηρότερη στάση στην κρίση των παραβιάσεων του Κώδικα Συμπεριφοράς.”

“Επιπλέον, πραγματοποιούμε μια αναθεώρηση του Κώδικα, καθώς και των πειθαρχικών διαδικασιών, για να διασφαλίσουμε ότι προβλέπει κατάλληλες και ενημερωμένες κυρώσεις για σοβαρές παραβάσεις και συχνούς παραβάτες.”

“Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε για να διατηρήσουμε τη φήμη και την ακεραιότητα του αθλήματός μας.”

“Στους πρώτους τρεις μήνες της σεζόν παρατηρήθηκε μια ασυνήθιστη συχνότητα περιστατικών που περιλαμβάνουν αντιαθλητική συμπεριφορά. Αυτά τα περιστατικά προσδίδουν άσχημη εικόνα στο άθλημά μας. Αυτή η συμπεριφορά επηρεάζει τους πάντες και στέλνει λάθος μήνυμα στους οπαδούς μας, ειδικά στους νεαρούς οπαδούς.”, δήλωσε ο Γκαουντέντσι. 

Για την ιστορία ο 16χρονο Ανκρά επικράτησε με 6-2, 6-7(5), 7-6(5), ενώ την Τρίτη (5/4) αναμένεται να επιστρέψει στο court για να αγωνιστεί στον 2ο γύρο του τουρνουά. 

The post Ξύλο και εικόνες ντροπής σε αγώνα juniors στην Γκάνα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα