Ατσάλινος Νόλε! – VIDEO

18:46 2/1/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε δικαιώματα, έφτασε κοντά στην πρώτη του αναπάντεχη ήττα στη σεζόν κόντρα σε έναν εκπληκτικό Μάρτον Φούτσοβιτς αλλά μπόρεσε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή που τον κρατά εντός του τουρνουά της Ντόχα!

Το πρώτο πολύ δυνατό τεστ της σεζόν έδωσε ο Μάρτον Φούτσοβιτς στον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο θρυλικός Σέρβος έκανε έναν υγιεινό περίπατο στον πρώτο του γύρο στη Ντόχα κόντρα στον Νταμίρ Τζουμχούρ αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη κόντρα στον 26χρονο Ούγγρο που του “έβγαλε το λάδι” για δύο σετ

πριν καταφέρει, τελικά, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο να επιβάλλει τον “νόμο” του στο τρίτο σετ κερδίζοντας αυτό το κοπιαστικό ματς με 4-6, 6-4, 6-1.

Τένις επιπέδου Τοπ10, δίχως υπερβολή, έπαιξε στα δύο πρώτα σετ ο Φούτσοβιτς που, αν θυμάστε, είχε δυσκολέψει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και στο περσινό Αμερικανικό Όπεν παίρνοντας ένα σετ από τον Σέρβο, προηγήθηκε με σετ του Νόλε στον δεύτερο γύρο του Κατάρ και έφτασε δύο games μακριά από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του στο 4-4 του δεύτερου σετ.

Μέχρι εκείνο το σημείο, όχι απλά τα έβαλε στα ίσια με το Νο1 του κόσμου αλλά κέρδισε και πολλές “μικρές” μάχες από τη βασική γραμμή με εκπληκτικά grounstrokes ενώ κρατούσε και το σερβίς του ανελλιπώς μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ.

Ο Νόλε έδωσε βέβαια δικαιώματα ειδικά στο πρώτο σετ όταν και μπήκε νωθρά στο ματς.

Ο Φούτσοβιτς έδειξε από τον πρώτο πόντο του αγώνα ότι δεν μπήκε στο ματς για μια τιμητική ήττα αλλά για να κερδίσει και θα πάλευε μέχρις εσχάτων για αυτό.

Ο Τζόκοβιτς πιάστηκε εξαπίνης και το πλήρωσε παραχωρώντας το break στο κρίσιμο 4-4 με τον Φούτσοβιτς, με παροιμιώδη ψυχραιμία, να τελειώνει τη δουλειά και να δείχνει πανέτοιμος για μια τεράστια έκπληξη!

Ο Νόλε δεν είχε άλλα περιθώρια, έπρεπε να ανεβάσει απόδοση και το έκανε.

Αλλά έβλεπε και πάλι τον Φούτσοβιτς να αντέχει σε μεγάλης δυσκολίας ράλι από τη βασική γραμμή με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο κάτι που είχε αρχίσει να τον εκνευρίζει!

Όμως, ήταν πλέον πιο επιθετικός και αυτός έλεγχε τους περισσότερους πόντους υποχρεώνοντας τον Ούγγρο να αντιδρά στα δικά του χτυπήματα.

Μετά κόπων και βασάνων το πρώτο break του ματς του αγώνα, που ουσιαστικά άλλαξε άρδην τη συνέχεια του, ήρθε με τον Φούτσοβιτς να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ στο 4-5.

Μάλιστα, το παραχώρησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο καθώς πήρε την πολύ επικίνδυνη πρωτοβουλία να κάνει challenge σε μια οριακή μπάλα του Νόλε, ενώ βρισκόταν κανονικά στη διεκδίκηση του πόντου.

Η μπάλα έστω και για λίγο είχε “γλείψει” τη γραμμή και με αυτόν τον άδοξο τρόπο ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Ο Φούτσοβιτς ήταν πια “άδειος” τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και πήρε μόλις ένα game, στο σερβίς του Τζόκοβιτς μάλιστα, στο τρίτο σετ που τελείωσε πολύ γρήγορα.

Πέραν από το γεγονός ότι πέρασε την πρώτη “τρομάρα” της χρονιάς, ίσως αυτό το ματς ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν στην παρούσα φάση ο Νο1 του κόσμου έστω να τεσταριστεί σε καταστάσεις στις οποίες κυνηγά το σκορ και βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Σε κάθε περίπτωση, αντεπεξήλθε.

Επόμενος του αντίπαλος, στα προημιτελικά, θα είναι ένας από τους πιο βελτιωμένους τενίστες το 2018, ο Νικολόζ Μπασιλασβίλι που ξεπέρασε το εμπόδιο του Αντρέι Ρουμπλιόφ.

Σπουδαία νίκη ο Μπέρντιχ!

Φορτσάτος από την εξάμηνη αποχή του έχει επιστρέψει ο Τόμας Μπέρντιχ!

Ο 33χρονος Τσέχος, μετά τον Φίλιπ Κολσράιμπερ, κέρδισε και τον Φερνάντο Βερντάσκο με 4-6, 6-3, 7-5 και έφτασε ήδη στα προημιτελικά της Ντόχα όπου θα αντιμετωπίσει τον Πιερ-Ιγ Ερμπέρ.

Τετάρτη, 2/1: 2ος γύρος Qatar Open

Wawrinka (Switzerland) beat Jarry (Chile) 6-4 7-6(3)
Agut (Spain) beat Garcia-Lopez (Spain) 6-1 6-4
Cecchinatto (Italy) beat Pella (Argentina) by walkover
Djokovic (Serbia) beat Fucsovics (Hungary) 4-6 6-4 6-1
Basilashvili (Georgia) beat Rublev (Russia) 6-3 6-4
Herbert (France) beat Marterer (Germany) 6-3 6-7(6) 7-6(6)
Berdych (Czech Republic) beat Verdasco (Spain) 4-6 6-3 7-5
Lajovic (Serbia) beat Berankis (Lithuania) 7-6(4) 0-6 7-5

QATAR OPEN SINGLES DRAW | OOP (-1h)| TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ατσάλινος Νόλε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα