ΑΤΡ Rankings: Ιστορικό χαμηλό για το γαλλικό τένις

Χρειάστηκαν να περάσουν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 25 χρόνια, για να μην βρίσκεται κάποιος Γάλλος τενίστας, στο Top40 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για πρώτη φορά μετά το 1997, η πρώτη “40άδα” της ΑΤΡ, δεν έχει στις τάξεις της, κάποιον αθλητή με καταγωγή από τη Γαλλία.

Ο Γκαέλ Μονφίς, τη Δευτέρα (17/10), έχασε έξι θέσεις στον πίνακα και από το Νο38, έπεσε στο Νο44. Ο 36χρονος, ήταν ο… τελευταίος των Γάλλων, στο Top40 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως με την πτώση του, έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ του γαλλικού

τένις.

Η Γαλλία, από τους πιο επιτυχημένες χώρες του 21ου αιώνα στο άθλημα, κατάφερνε να βγάζει συνεχώς αθλητές για τα πολύ υψηλά στρώματα του παγκοσμίου τένις, όμως, τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύεται να έχει κάποιον, σταθερά, στις κορυφαίες θέσεις.

Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά, Γκαέλ Μονφίς, Ρισάρ Γκασκέ και Ζιλ Σιμόν, είναι οι τέσσερις αθλητές που… τράβηξαν κουπί για τη χώρα, τα προηγούμενα χρόνια, όμως, από αυτή την εβδομάδα και 25 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, δεν υπάρχει κανείς Γάλλος στο Top40 του κόσμου!

Ο Αντριάν Μαναρινό, βρίσκεται στο Νο42 και είναι ο κορυφαίος Γάλλος τενίστας αυτή τη στιγμή, ενώ συνολικά οκτώ Γάλλοι, βρίσκονται από το Νο40 μέχρι το Νο80 του πίνακα.

The post ΑΤΡ Rankings: Ιστορικό χαμηλό για το γαλλικό τένις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα